Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 625
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 5 265
  • в страната на чудесата
Около мен има вече над десетина близки деца 12-15. Всички понесоха ваксината по-леко от родителите си.

# 5 266
  • При семейството си
Има ли статистика за ваксинираните по възрастови групи в БГ?

# 5 267
  • В заешката дупка
Това, което казвам е, че в Исландия 16 и 17 г имат легалното право да се ваксинират без съгласието на родителите си, т.е. сами да вземат решение. Не че родителите не могат да говорят с тях или да се опитат да ги убедят в тяхната гледна точка ако имат различни такива. Но ако младежът иска, а родителите не - той/тя може да отиде и да се ваксинира. Докато за децата под 16г няма как да стане без съгласието на родител. В случая при нас, придружавайки го, даваш съгласието си.

# 5 268
Предполагам, че ЕС задължава и България да води същата. Въпрос на време и желание е някоя медия да я изиска за да я покаже.

Последна редакция: сб, 14 авг 2021, 22:53 от Dress as Princess

# 5 269
Свят шарен, хора всякакви. Аз имам доста познати, които не се разболяха всички в семейството т.е. все някой не го лови вируса. На мен лично три пъти ми се разминава с вирусът на хепатит- ми повече не ми се играе на руска рулетка с вируси.

И аз съм се разминавала с хепатит и паротит, но с КОВИД не желая да експериментирам. Заложих на сигурно.

# 5 270
  • София
Има ли статистика за ваксинираните по възрастови групи в БГ?

Има, да:

Скрит текст:

Малко официални данни от ECDC за нивото на ваксинация по възрастови групи:

неваксинирани 80+: 81.5%
неваксинирани 70-79: 71.3%
неваксинирани 60-69: 73.2%
неваксинирани 50-59: 78.4%
неваксинирани 25-49: 85.6%

# 5 271
Може ли линк към тези статистики?

# 5 272
Момичета, има ли проблем да се ваксинирам по време на цикъл?
Не намирам достоверна информация по този въпрос.

# 5 273
  • София
Момичета, има ли проблем да се ваксинирам по време на цикъл?
Не намирам достоверна информация по този въпрос.
Няма проблем. Аз се ваксинирах на втори ден от цикъла.

# 5 274
  • Варна
А колко процента от неваксинираните са се заразили?

# 5 275
  • София
МЗ вярно че трябва да изкарва повече статистика, във всички държави изкарват, % заразени ваксинирани, % хоспитализирани ваксинирани, % починали заразени и ваксинирани. В С. Македония изкараха вчера статистика че няма нито един от починалите с ваксина, даже и с една доза.

# 5 276
  • Варна
Ами трябва, да. Едно такова число изпляскано нищо не означава. Важен е и процентът ваксинирани-неваксинирани, и още, и още. Нали се сещате, че ако имаше 10 души ваксинирани и ни един от тях не се е разболял това не значи, че ваксината пази 100%. Също ако има един ваксиниран и той вземе, че се зарази това не значи, че ваксината пази 0%...

# 5 277
  • Terra incognita
Кой е казал, че ваксината пази 100%?

# 5 278
  • Варна
Никой, къде съм писала, че някой го е казал? Написах, че една-единствена сметка колко процента ваксинирани са заразени не говори абсолютно нищо, защото има много още числа, които трябва да се погледнат, за да се направи извод.

# 5 279
  • Terra incognita
Заглавие от днес, Кориере дела Сера: италианският здравен институт: "Ковид е до 30 пъти по- летален за хора без ваксинационно покритие".

Общи условия

Активация на акаунт