Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 542
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 5 340
Моите съболезнования!

Наистина държавата има голяма вина, че не се проведе нормална кампания. Аз самата, определям се за разумен човек, се бях разколебала по едно време , но все пак взех правилното решение.
Много познати около мен - умни образовани, никога не са били антиваксъри, тотално откачиха с конспирациите.

Аз също имам голям проблем с родителите си, те са на 60+ и не мога да ги убедя. Препращам им информация от достоверни източници - те вярват на Мангъров и Чорбанов. Работещи, образовани хора са, не знам какво им става.

# 5 341
Не, моите не отричат ваксините, дори винаги като сме ходили при тях и сме говорили казват, че сами не могат да вземат решение и вероятно ще се ваксинират, но на по-късен етап. Ние сме ваксинирани април, сега е август, мисля че ще се ваксинират, но е нормално да се притесняват. Мама е със сърдечни проблеми, високо кръвно и пие лекарства, тати е с инсулт и други неща и той е с една шепа хапчета, вярват много на личните си лекари, а в този момент, не получават яснота от тях. Аз се опитвам и лекарите да разбера, но в чужбина първо започнаха от старите хора, от домовете за възрастни, отделно смятам, че те четат и доста научна литература като са в тези среди, не статии във фейса и интернет и е редно те да успокоят хората и да ги убедят, че за тях е по-добре да са ваксинирани.

# 5 342
Не, моите не отричат ваксините, дори винаги като сме ходили при тях и сме говорили казват, че сами не могат да вземат решение и вероятно ще се ваксинират, но на по-късен етап. Ние сме ваксинирани април, сега е август, мисля че ще се ваксинират, но е нормално да се притесняват. Мама е със сърдечни проблеми, високо кръвно и пие лекарства, тати е с инсулт и други неща и той е с една шепа хапчета, вярват много на личните си лекари, а в този момент, не получават яснота от тях. Аз се опитвам и лекарите да разбера, но в чужбина първо започнаха от старите хора, от домовете за възрастни, отделно смятам, че те четат и доста научна литература като са в тези среди, не статии във фейса и интернет и е редно те да успокоят хората и да ги убедят, че за тях е по-добре да са ваксинирани.

Свекъра е с инсулт - ваксинира се с Астра Зенека (беше един от първите), никаква реакция и при 2-те дози. От тогава до сега щъка навсякъде.
Баща ми е с епилепсия и куп други заболявания (поне 2 шепи хапчета) - ваксинира се скоро с Пфайзер. По-тежко понесе 2-рата доза.
Майка ми и свекървата - също ваксинирани имат онкологично заболяване, диабет и високо кръвно. След ваксинацията - не са развили допълнителни заболявания.

# 5 343
Аз имам доста ваксинирани покрай мен, на нито един ваксината не е в мивката. Надявам се, че тези случаи са все пак изключения, та няма чак да изкривят картината.
Те вероятно са изключения, но ако някой такъв умре и го обявят, че е бил ваксиниран пък после умрял нали се сещаш какво ще е въздействието дори и от един случай.

# 5 344
Утре ако отида да си направя тест преди ваксината (за да видя от любопитство дали съм изкарала нещо безсимптомно) какъв тест да искам? Нямам никаква идея.

# 5 345
Утре ако отида да си направя тест преди ваксината (за да видя от любопитство дали съм изкарала нещо безсимптомно) какъв тест да искам? Нямам никаква идея.
Вземете си тест за антитела от аптеката. Ще знаете резултата след 10 мин. Само трябва да си боднете някой пръст.

# 5 346
Аз искам ако имам антитела да видя и количеството им.

# 5 347
  • София
Количествен тест в цибалаб или Рамус, имат си.

# 5 348
Месечинка, не е на юруш ваксинацията след боледуване. Доказано е, че 2 е повече от 1.
Но който трепери за това, да не би Биг Фарма да забогатее на негов гръб, да не се ваксинира.
Не визирам, теб, да уточня.
Не ми е жал за починали неваксинирани.
Дори майка ми предупредих, ако иска да слуша нейната ЛЛ, която ѝ забрани да се ваксинира, да бъде така любезна да я потърси за грижи, в случай, че се разболее.
Не искам да бъда потърпевша, заради наложени решения от друг.

# 5 349
Благодаря.

# 5 350
Ето, Дева споделя за същото! Аз ви казвам, че личните лекари разколебават хората. Защо, какъв им е интереса?

# 5 351
Моята ЛЛ винаги е била за ваксините, за грип, Ковид и прочее.
В близкото ми обкръжение младо момиче, което през март изкара вируса сега пак е болна, в болница, след море. Имали един ваксиниран в компанията, за два дни бил зле, после се оправил.

# 5 352
  • София
Звъннах на мама да размисли, да се консултира, да вземе решение. ЛЛ я е викала за тетанус, за Ковид й казала - каквото си прецениш, тати е при друга лекарка, казала му въобще да не се ваксинира, защото има автоимунно - псориазис. Казах на мама, че една позната с витилиго се ваксинира и няма за момента проблеми. Имам чувството, че лекарите в провинцията разколебават хората.

От моя опит - аз съм с ИР (вече повече от 20 години, може и 30 да са, ама преди 20 го откриха) и възли на щитовидната, ваксинирана съм с втора доза АЗ вече трети месец (ако смятам правилно).  Нямам никакви реакции от ваксината (това за притеснението ти за диабета).

Баща ми е с псориазис, ваксиниран и той преди три месеца с Файзер - няма проблеми. Имам и приятели с автоимунни, които се ваксинираха, защото смятат, че иначе би било по-зле ако се разболеят, някои пият и имуносупресори и предпочетоха страничните реакции от ваксината пред това да стоят съвсем затворени в тях и да треперят от Ковид.

# 5 353
Ето, Дева споделя за същото! Аз ви казвам, че личните лекари разколебават хората. Защо, какъв им е интереса?

Да, има такива ЛЛ. Сестра ми я отказа от ваксинация един такъв, сега изобщо отказва да ме слуша. Оня никаква отговорност няма да носи ако нещо се случи.

# 5 354
Тя и нашата лична се опита да ни откаже да се ваксинираме, Ковид не бил толкова страшен.

Общи условия

Активация на акаунт