Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 638
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 5 355
Здравейте, виждам че на дълго и широко сте дискутирали темата с ваксините.
Според вас, има ли ваксина която поражда по-малко странични ефекти от другите?
Говоря главно за висока температура.

# 5 356
Много ми харесва практиката в чужбина, да се праща покана до всеки с дата/час.
За жалост у нас не знам дали някога ще се въведе.
Не само за ваксини, а за всякакви профилактични прегледи.
Нашите ЛЛ, в голямата си част, са нехайни. Ако не си следиш сам здравето, няма изобщо да те потърсят.

# 5 357
В понеделник ми сложиха първа доза Пфайзер и нямам никакви проблеми досега освен леко подути лимфни възли на подмишниците.
Има ли и други с такъв ефект от ваксината?
Вече отшумяват, но като се къпя и се усеща лек дискомфорт като се натривам със сапун.

# 5 358
От Модерна - възел при ръката, на която е поставена ваксината. Повече от 5 м. не е разнесен. Не ме боли.

# 5 359
  • София
В понеделник ми сложиха първа доза Пфайзер и нямам никакви проблеми досега освен леко подути лимфни възли на подмишниците.
Има ли и други с такъв ефект от ваксината?
Вече отшумяват, но като се къпя и се усеща лек дискомфорт като се натривам със сапун.

Аз имах от АЗ. Поду се лимфният възел под мишницата на ръката с ваксината. Не помня вече дали след седмица или след 10-тина дни мина, но беше неприятно усещане.

# 5 360
  • София
Моята майка (82г.) с множество придружаващи заболявания отказва да се ваксинира. Цялата рода сме ваксинирани до трето коляно дето се вика, само тя се инати. Имала хашимото и затова не било редно. То половината свят с хашимото се ваксинира, но тя - не! Какво ли не направихме, за да я убедим. ЛЛ я окуражава още от март месец. Понеже ни е близък, беше склонен човека и до дома ѝ да дойде, да не се омешва тя с болните - ЦЪ! Няма да излъжа, че освен да я моля и да ѝ чета научни коментари по темата, съм я ѝ заплашвала, че няма да се грижа за нея ако се разболее. След това сме се помирявали и естествено, че тичаме със сестра ми, когато вдигне кръвно или се почуства зле. Тя не е по конспирациите, просто се страхува, че т.к. е с диабет, хипертония, един бъбрек, половин бял дроб (следствие на туберколоза като дете), онко заболяване и още какво ли не, нямало да понесе ваксината. Плаче и повтаря: "Защо искате да ме убиете с тази ваксина?". И аз се отказах да споря. Вече се опасявам, че ако я ваксинираме, от страх ще вземе да получи сърдечен удар.

# 5 361
Четири дни след втора доза Пфайзер - чувстам се перфектно и имам енергия за 3ма.
Единствено следващия ден след ваксинацията бях много крива, не ми стигаше въздух и ме болеше ръката, но премина за ден. Температура не съм вдигала.
Днес забелязах, че ми е излязал лишей на хълбока, пък не съм склонна и кожата ми е здрава. Дано отмине скоро и не се разпространи. При вас отминаха ли кожните проблеми?

# 5 362
Gorg0nzola, не я насилвайте, но упорито й говорете едно и също и отчет и този и онзи и т.н. и ще си промени мнението.

И не с лошо, а за развеселяване го качвам, че като прочетох "ваксинирани до трето коляно" и се сетих за този пост Simple Smile :

При мен затихната, но аз си имам дерматит и като се притесня се обостря. Имах и служебни натоварвания и не мога да кажа от какво се появи, но след това завехна сравнително бързо, че друг път като се появи и държи по един сезон.

# 5 363
Има ли вече някаква информация кога ще пуснат ваксини за под 12 годишните?

# 5 364
  • Terra incognita
Октомври- ноември, мернах някъде...но не съм 100% сигурна.

# 5 365
  • Швейцария
Ох. момичета, разбирам ви много добре с родителите. Майка ми беше слушала кардиолог, който й казал да не се ваксинира, и отказваше. И по телевизията гледала страхотии. Тя е със сърдечна операция, инсулт и високо кръвно. Отне ми месеци да я убедя, ама е трудно, ако лекарите не са на едно мнение. Накрая тръгна и каза отивам и ще ме погребваш после. Честно казано, и аз я заплаших, че ще я погребвам, ако се зарази с Ковид. Стигнах до там да помоля приятел - лекар в Ковид отделение да й разкаже какво става там и да я убеждава.
Тук пенсионерите са над 90% ваксинирани, без значение с какви заболявания са. Те бяха с предимство и първите ваксинирани. 49% от цялото население на Швейцария към момента са с 2 дози. А ние дори нямаме лукса да си избираме ваксина. Какво става в България не разбирам, честно. Кой позволява да се разпространява невярна информация по телевизията, кой разрешава да се изказват разни Мангъровци... Успех с вашите близки. Сега майка ми убеждава всичките й познати да се ваксинират, така че не губете надежда, говорете постоянно и не се отказвайте.
П.С. Точно гледам по БТВ Асен Блатечки...говори как лекувал Ковида си с лечебното гладуване на д-р Гайдарски и мурсалски чай. Е това възможно ли е??? Как може да говориш това в ефир???

Последна редакция: пн, 16 авг 2021, 09:49 от JennyBG

# 5 366
  • София
Майка ми беше същата, аз писах и преди, ще умра от ваксината, това ли искаш... Някой беше писал назад, ми поемам пълната отговорност ако нещо им стане от ваксината... Свекървата не ми ги говори тези, но миналата седмица много се стресна след като и казах че при снаха ми (лекар е в столична университетска болница) отново откриват Ковид отделението и събират екип. Беше ходила в Пирогов, уж пишело от 08:00, дошъл лекаря в 08:30 и почнал да се кара какво правели там толкова рано и се ядосала и си тръгнала. Обещала ми е тази седмица вече да иде.

# 5 367
  • Наблизо
Аз успях да убедя мама да отиде (преболедувала е).Два месеца се убеждаваме.Прекара ужасен следваксинен ден-много висока температура и всичко я болеше,но мина слава богу.Тя се нави също защото следим новините и си вика: О не,септември нямам желание да се вра с тези за трета доза и такива шашнали се от разгърналата се четвърта вълна.

# 5 368
CDC са актуализирали информацията за бременни на 11 август
https://www.cdc.gov/media/releases/2021/s0811-vaccine-safe-pregn … friiUkQJ9OEIaHOiw
Скрит текст:
Тези открития допълват натрупаните на доказателства, че мРНК ваксините срещу COVID-19 по време на бременност са безопасни.

Последна редакция: пн, 16 авг 2021, 14:17 от Не се сърди, човече

# 5 369
  • Бургас
Ние вчера си говорихме с майка. Тя е сред първите ваксинирани, със завършен курс още Февруари. Иска да си постави бустер. Поне ми е спестено това да я моля да се ваксинира. Иска преди началото на учебната година да си сложи още една доза. Не зная дали има резон в това нейно желание, но зная, че в България все още нищо няма по въпроса за трети дози.

Общи условия

Активация на акаунт