Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 664
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 5 385
Краси, в случая със сегашния вариант Делта това все още е така. Защитата срещу тежко протичане е висока, над 90% намалява риска, но в бъдеще няма гаранция, че това ще е така. С което искам да кажа, че едва ли ще си останем само с ваксините, които вече сме си сложили, ще има бустъри, вероятно други ваксини и т.н. Просто се вкарахме в много кофти игра с този вирус, имунитетът е нетраен, отслабва с времето, самият вирус пък не стои статичен и мутира и то не малко както мислехме в началото.

Дали сте взели правилното решение? Абсолютно. Алтернативата в момента е да се заразите с ковид неваксинирани, нещо много по-опасно при всички положения. Ваксините не са това, което ни се искаше да бъдат, т.е. магическа пръчка, с която да си решим бързо проблема с пандемията, но все пак остават едно от най-добрите неща, които човек може да направи, за да се предпази в този момент.

# 5 386
И Стико клекна за ваксинирането на 12-17 годишните. Доста родители в Германия изчакваха това решение, добре че дойде преди новата учебна година. https://www.spiegel.de/gesundheit/corona-stiko-empfiehlt-impfung … b587-3988498d56bf

# 5 387
Звъннах на мама да размисли, да се консултира, да вземе решение. ЛЛ я е викала за тетанус, за Ковид й казала - каквото си прецениш, тати е при друга лекарка, казала му въобще да не се ваксинира, защото има автоимунно - псориазис. Казах на мама, че една позната с витилиго се ваксинира и няма за момента проблеми. Имам чувството, че лекарите в провинцията разколебават хората.
Не е само чувство, а си е самата реалност. И не е само лекарите от провинцията. Столичните Джи Пи-та са абсолютно същата работа. Но аз си мисля, че и те са доста дезинформирани. И те както повечето българи се информират от знайни и незнайни източници.
Моята лична лекарка също като я попитах по телефона ми казваше да не се ваксинирам и започна да ми вади всичките опорки на антиваксърите. Аз не я послушах, тъй като е малко лицемерно това. Февруари месец боледувах (ужким не от ковид, след 3 отрицателни теста) и Джипи-то не искаше да се явявам на преглед в кабинета без отрицателен тест...

# 5 388
Според вашите наблюдения до кой ден след поставяне на ваксина може да се проявят някакви реакции?
Когато се ваксинирахме в Пирогов ни предупредиха, че реакция може да се прояви първите 24 до 72часа и като чета тук точно така е в реалността. Обаче позната лекарка ми каза , че е възможно по учебник до седмица да се проявят симптоми .

# 5 389
  • Mediterraneo
Моето мислене относно ваксинирането на 16-годишната приключи бързо- казах й, че има час за днес, росна- прясна отиде с приятелките си, които също имаха часове, и се ваксинираха. За момента нищо й няма, само ръката я наболява. С Модерна е. Втората доза на 10/09.

# 5 390
В понеделник ми сложиха първа доза Пфайзер и нямам никакви проблеми досега освен леко подути лимфни възли на подмишниците.
Има ли и други с такъв ефект от ваксината?
Вече отшумяват, но като се къпя и се усеща лек дискомфорт като се натривам със сапун.
Аз! Първата доза на Файзър ми беше също предния понеделник. Не са ми видимо подути лимфните възли, но усещам лек дискомфорт под мишниците, на шията и в ингвиналната област. И при мен вече отшумяват леките болежки. Температура не съм имал. Само лека мускулна треска в първите 2 дни на рамото. До колкото знам са описани и тези странични ефекти в листовката (малко по-рядко се проявяват), но не мисля че е нещо опасно.

# 5 391
  • Mediterraneo
Такмо днес колежката сподели, че 2 дни след първата ваксина Пфайзер така са й се подули лимфните възли на мишниците, че чак гърдите й са изглеждали по- големи. Всичко е минало за 2 дни, но й е било трудно да сложи сутиен даже.

# 5 392
  • Швейцария
Попаднах на малко актуална статистика за Швейцария, която дава точна представа как стоят нещата с ваксините и заразяването. От 4 319 756 човека ваксинирани с 2 дози са се заразили 460 човека. От тях 98 са били в болница, възрастни с множество рискови фактори. Били са в много по-добро състояние, отколкото неваксинираните. 19 човека са починали. Това прави квотата на разболелите се въпреки ваксината 0.01%, т.е. 1 на 10 000.
https://www.blick.ch/schweiz/neue-zahlen-machen-hoffnung-nur-jed … l-id16730740.html

# 5 393
  • под тепетата
JennyBG, а има ли изнесено колко от тези ваксинирани са прекарали ковид преди ваксината ?

# 5 394
  • Швейцария
JennyBG, а има ли изнесено колко от тези ваксинирани са прекарали ковид преди ваксината ?

За съжаление не. Само тези данни са.

# 5 395
  • Варна
Тарталета,
това три седмици ли са, че нямам календар подръка? Тук Модерна я слагат през 4 седмици, много странно.

Последна редакция: вт, 17 авг 2021, 13:12 от Не се сърди, човече

# 5 396
Наистина е много важно колко от тези-ваксинираните хоспитализирани са изкарали вируса.
Всички обвиняват за всякакви знайни и незнайни болежки ваксината, а не ковида, за който е ясно, че разбутва организма.

# 5 397
  • Terra incognita
Мислите, че има някаква връзка м/у неефективността на ваксините и преболедувснето от Ковид?

# 5 398
Мисля, че потенциалните здравословни проблеми идват не от ваксините, а от преболедувания Ковид.
Разбутана имунна система, увреждане на органи и прочее, и организма не издържа на последващите инфекции.

# 5 399
  • Варна
Нещо не схванах. Ако има проблем след ваксината какво значение има изкарал ли е човек ковид или не, че да обвинява ковида? Последствията от ковид няма внезапно да се проявят след ваксината, която не предизвиква инфекция.

Общи условия

Активация на акаунт