Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 496
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 5 535
  • Terra incognita
Лейди, благодаря, че сподели. На каква възраст са, имат ли някакви заболявания?

# 5 536
  • София
Между 40 и 65 години са, нямат придружаващи заболявания. Единият е хирург, който успя да се опази до ваксината и беше един от първите, които си сложиха ваксина на Пфайзер.

# 5 537
И аз благодаря. Явно ваксината работи. Случайно да знаеш дали заведението е било на открито?
И дали е сигурно, че са се заразили  действително там?

# 5 538
Никакво значение няма къде са се заразили, важното е, че са го изкарали леко.

# 5 539
Разбира се, че е важно лекото изкарване на вируса, но за мен е от значение дали заведението е било на открито/ закрито, предвид риска.  Ако са били на открито, това означава, че  Делта ( ако е тя) е действително силно заразна.

# 5 540
  • София
На открито е било. Не са сигурни, че са се зарадили там - само предполагат, тъй като от 10-мата, които са били там, 6-ма са били положителни. А относно ваксината - чухме се с няколко от тях да видим как са и всички повториха едно и също: “Много се радвам, че си ваксинирах.”
Дано на всички да им действа така ваксината

# 5 541
  • Швейцария
Сега пък при нас пишат за зачестили случаи на пълна парализа след Ковид. Причината е, че Ковид понякога засяга гръбначния мозък. Всички са били неваксинирани и са карали тежък Ковид. Били са интубирани. Прогнозите на лекарите са, че никога повече няма да проходят.
https://www.20min.ch/story/wegen-corona-sind-in-der-schweiz-neun … ehmt-705612456897

Актуална таблица със случаите на заразени ваксинирани в Швейцария, минимум 14 дена след втората игла. Мисля, че е интересна, защото досега не съм виждала статистика за България. В първата графа е възраст, втората случаите на позитивен тест, третата хоспитализираните и четвъртата смъртните случаи. Вижда се, че от 19 починали 18 са били над 80 години. Ваксинираните са почти 5 000 000.

Последна редакция: чт, 19 авг 2021, 08:30 от JennyBG

# 5 542
Моят 20 годишен син е в Германия, точно днес ми праща клипче на някаква жена, пострадала от ваксината... Ще му се наложи да се ваксинира заради изискванията там. Писах му мнението си - той го знае отдавна - и дано не му мисли толкова вече. Все пак е за неговото и на околните здраве! Където и да е в цивилизацията, няма как да мине без ваксина. Виж, в България може, но той категорично не иска тук Simple Smile

# 5 543
  • София
Някой който да е слагал Янсен да познавате с хипертония? Свекъра е с високо кръвно, и го бяха сплашили че от ваксината ще стане по-зле, също познати споделиха от РНК че са вдигали кръвно, та се опитвам поне  Янсен да го убедя да сложи. Няма в листовката данни за такива странични реакции.

# 5 544
  • Бургас
Да си отчета микса от ваксини. Преди две седмици имам контакт с болен със симптоми. Тъкмо оздравявах от друго заболяване и бях минала 14 дни антибиотик. Т.е имунната ми система вероятно хич не е била на ниво. Та след като минаха двете седмици мога да кажа - нищо при мен.

# 5 545
  • Terra incognita
Тук слагат Янсен на млади/ на средна възраст мъже, които са здрави и спортуващи.

# 5 546
  • София
Тук слагат Янсен на млади/ на средна възраст мъже, които са здрави и спортуващи.

Странно, защо? Нали тя е със същите рискове като Астрата за тромбози, ако търсим същата логика.

# 5 547
  • София
Някой който да е слагал Янсен да познавате с хипертония? Свекъра е с високо кръвно, и го бяха сплашили че от ваксината ще стане по-зле, също познати споделиха от РНК че са вдигали кръвно, та се опитвам поне  Янсен да го убедя да сложи. Няма в листовката данни за такива странични реакции.

Аз намерих това, може и да си го видяла:

https://www.uchealth.com/en/media-room/covid-19/nine-things-to-k … -covid-19-vaccine

Пише, че в проучването е имало 10% участници с високо кръвно налягане, а няма данни за проблеми. Сега, не знам как стои въпросът с високото кръвно и тромбозите, може нещо в тази връзка да има?

Около мен Янсен си сложиха също "здрави и спортуващи мъже", но не за друго, а просто тази им беше най-бързата ваксина, те си я избраха.

# 5 548
  • Terra incognita

Странно, защо? Нали тя е със същите рискове като Астрата за тромбози, ако търсим същата логика.
Нямам представа. Нали при мъжете рискът от тромбоза е по- нисък.

# 5 549
  • Швейцария

Майка ми е с много високо кръвно и ходи при много кардиолози с надеждата да й помогнат. Ваксинира се с РНК ваксина и не е имала никакво влошаване на кръвното, което преди ваксината е стигало до 220.

Общи условия

Активация на акаунт