Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 707
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 055
Ние боледувахме март-април 2020.
Ваксинирани февруари-май 2021 с Пфайзър.
Сега тази хрема направо невероятно ми е да е Ковид.

# 8 056
Бързо оздравяване!
Преди малко съобщиха, че Корнелия Нинова била отново с ковид, след като преди година я приеха във ВМА със същото... Не знам дали се е ваксинирала след преболедуването, но по-вероятно според мен е да не се е.

# 8 057
  • София
Ваче, бързо оздравяване! Вярвам, че ваксината ще ви предпази от тежко боледуване и всичко ще е наред.

# 8 058
Аз боледувах март, лятото се ваксинирах. Сега съм с хрема, тествах се вкъщи, резултатът е -. И предния път почнах с хрема, но усещането при ковид е несравнимо (особено като се разгърне цялата палитра от симптоми).

# 8 059
Аз съм четвърти ден след ваксина и съм с лека хрема и съм се шашнала.

# 8 060
  • София
Аз съм около месец след втората доза, но и аз в отбора на спопливите. Започна с доста неприятен гърлобол преди два дни и днес вече съм с водниста хрема. Взех тест преди малко (от тези със слюнката) - отрицателен.
В това шантаво дъждовно и студено време няма как само ковид да се вихри.

# 8 061
Боцнах бустер Модерна. Много народ в Пирогов. Изнервих се. Притесних се. Довечера ще пиша. Има всички ваксини. Не съм добре. Дадоха сертификат. Успех на който отива. Пазете се.

# 8 062
много съм доволна, едни от най-последните близки приятели, които досега се въздържаха от ваксиниране, преди малко ми пратиха снимки от поставянето на инжекциите

мъжът е прекарал преди горе-долу година, трите им деца бяха положителни тогава, жената - не, и не успя да се зарази нито от тях, нито от други техни роднини от пролетната вълна, явно това й даваше сигурност, че не я лови; в понеделник последно се чухме и този път вече бях бая по-настоятелна, че е крайно време да действат и да не разчитат повече нито на случайност, нито на добър късмет, споменах и за случай със смъртен изход, които ми е известен за човек, твърдящ, че има антитела от безсимптомно боледуване - и ето днес ме зарадваха Simple Smile сложиха си Янсен, което сигурно е бил максималният компромис, на който са били готови с ваксините Grinning

през лятото, баш като бях на почивка, ми звъни телефонът и гледам един съученик, с който на последната ни среща на класа през юни доста се разправях, защото и той така - глупости - ваксини, аз си правя упражненията срещу ковид, моята гуру ги е направила (практикува йога, включително и с дългомесечни престои в ашрами в Индия, преди ковид); та сериозно мислех да не му вдигам - какво да си кажем повече? обаче вдигнах и човекът ме попита дали Модерна е добър избор и какво мисля, ако иде да си я сложи сега - казах му, че това ще е най-доброто, което може да направи за себе си в обозримо бъдеще и го окуражих допълнително, и пак така ми стана топло на душата, че още един човек може би ще се спаси от тежка болест... дано на все повече хора им идва акълът, че на друго не остана да разчитаме

# 8 063
  • Варна
Какви тестове взимате? За мен тия тестове трябва да се спрат да се продават в аптеките. Много хора с тия домашни тестове се самокарантинират(ако са съвестни), обаче защо прибягват до домашен без ПСР.. Точно, за да не ги карантинират официално от РЗИ. Убедена съм, че има и съвестни, но в голяма част си ,, траят". Да не говорим, че ясно си е упоменато за фалшив резултат или да отчете + при някакъв друг вирус. За начина на вземане на проба пък и оттам може грешка. Не ги следя тестовете на пазара.
  За мен правилно поведение, вместо да тичам по аптеки за тестове, просто щом съм съвестен гражданин и отговорен за личното си здраве, при явни симптоми хрема, кашлица, температура и пр.  да се погрижа за себе си и децата, съответно да се спрат от училище, пускам болничен и това е. Та в тоя ред на мисли вие само Ковида ли го броите за опасен, т. е. ако теста ви е отрицателен и на децата ще отидете на работа и те на училище? Интересно ми е наистина. И тук пък идва въпроса за една хрема без темп и кашлица спира ли се детето от ясла/градина /училище? За протокол дъщеря ми се оплака, че дете си пръска Тантум Верде описа ми го зелено.. Смучел хапчета в клас, че не се и крие.. Целия клас хремав от миналата седмица.. И сега кажете аз като си спра детето, а уж Ковид тъмно червена зона Варна, другите се водят с явни симптоми(кашлица/хрема) , съответно щом я върна в клас пак с начален..
  И тук нещата опират не до кой е ваксиниран и кой не, а защо всеки жертва здравето собствено и на децата, явно до там е опрял ножа, че работата (парите) да те принуждават. И какво ще го пратиш, или себе си, ще чакаш да се влоши, че да си вземеш болничен? Пък ако се влоши нещо и влезеш във филма с антибиотици и какво ли не.. Уж да не отсъстваш от работа и 2 седмици стоиш вече да лекуваш и насложена бактериална инфекция след вирусна, от една проста хрема нелекувана навреме..
  Тъжно, но факт... Изобщо няма да отварям темата за храна, каляване и пр...отново опира до много фактори.

# 8 064
Деси88, ходенето по лаборатории със смесени потоци не е най-доброто начинание в момента, отделно стойността на едни и същи антигенни тестове заради вземането им от лаборант е двойна, сезонът на множество вирози/контактът с видимо нездрави хора изисква чест контрол (именно поради съвестно отношение - към другите и себе си) и на последно място - човек с влошено здравословно състояние трудно се придвижва (без ГТ) до лаборатория (говоря за големите градове). Затова тестовете от аптеките не само не следва да се забраняват, но следва и да са с държавно дотирани цени.

# 8 065
  • Варна
Шарлот, ако имаш опция за домашно посещение и да те тестват?С един клик поне 3 лаборатории ми излязоха за Варна, за да се избегне това бутане и смесване на потоци. С обаждане предварително 2 дни.. За ПСР или другите тестове за Ковид. Естествено се заплаща, а лабораториите направо жънат успех. Без значение как, все ще ни вземат парите за несигурен тест.

# 8 066
То е много лесно като живееш във Варна, София, Бургас и т.н. В провинцията съм - има една единствена лаборатория за тестване - работи от 8 до 12ч. Събота и неделя не работи. Тества се за ковид и всичко друго. Лятото пусках кръвни на детето по друг повод - чакахме от 7.30 (уж да сме първи) до 10.30. А лятото нямаше толкова болни, сега можеш да си представиш какво е. До вратата няма кой да дойде да те тества. Та така.

# 8 067
  • Mediterraneo
Довечера ММ е на втора доза Пфайзер. Ще докладвам. Надявам се да не го събори, че е много преуморен чисто физически. Добре, че се падна петък вечер, че ако има странични ефекти, до понеделник да отслабнат.

# 8 068
Деси, труден е отговора на този въпрос. Факт е, че има хора, които не могат да отсъстват от работа, принуждават ги да ходят дори болни.
Тази седмица с хремата си останах в къщи хоум офис, мъжа ми и децата ходиха на работа и градина видимо здрави, но сме ваксинирани и преболедували. Питам децата, има кашлящи и хремави в групата.
Колежка спира детето при първи симптом за хрема, отсъства по много време и прави много домашни тестове. Не са ваксинирани и преболедували. Не знам защо изобщо отлага...

# 8 069
Честито, Фани! Дано да нямаш странични реакции!
Сети ли се да питаш дали поставят цяла доза, или половин. По новините чух, че се разглежда вариант третата доза от Модерна да се прилага в количество два пъти по-малко, като Кантарджиев казва, че до седмица ще започне 😉 да се прилага трета доза Модерна.

Общи условия

Активация на акаунт