Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 259
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 640
На мен една кифла днес ми развиваше теорията,че РНК-ваксините съдържали коронавирус и съответно разболявали от ковид. Тя имала няколко близки, които малко след ваксината "отключили" ковид... И тази е висшистка и работи в училище като администраторка... Потресена съм от ниския интелект на мнозинството.

# 8 641
Принципно ваксините тип mRNA  могат да се направят като replication competent virus, но не такъв е случая с тези които сега се ползват. За тези които се чудят каква е тази половин доза Модерна като бустер доза - това са препоръките на FDA.

# 8 642
Не съм в рискова група. Много се пазех 2 седмици след поставянето на двете дози Pfizer. Искам да попитам трябва ли и след слагането на третата бустерна доза да се пазя? Благодаря предварително !
Трябва да се пазиш по принцип. Иначе след трета доза не трябва да се пазиш повече отколкото преди нея. Ти така или иначе си имунизиран, няма да ти спадне имунитета след поставянето и.

# 8 643
Здравейте! Нова съм тук и бих искала да ви помоля за съвет. До скоро бях в майчинство. Върнах се на работа преди дни. Не съм ваксинирана против ковид, защото имам фобия към лекарства и по начало и аспирин ме е страх да пия. Но сега се налага да се ваксинирам. Имам някои алергии и разширени вени. Освен това кърмя и се чудя като ме ваксинират мога ли да продължа. Дали ще навредя по някакъв начин на детето?
Пиша ви с цел да ми дадете кураж, защото ми е много нужен! И освен това да ме насочите коя ваксина да предпочета - на Pfaizer или на Джонсън?
Не съм боледувала от вируса до сега. В момента съм малко хремава и ме дразни гърлото. Да изчакам ли напълно да оздравея и тогава да се ваксинирам?
Питала съм лекарите около мен за всички тия въпроси, но получавам противоречиви отговори и вече не знам на кой да вярвам.

# 8 644
Славена, изчакай няколко дни да оздравееш напълно и се ваксинирай. С кърмата ще предадеш антитела и на бебето. Няма проблем да продължиш да кърмиш. Аз лично бих ти препоръчала Пфайзер пред Джонсън - с по-висока ефективност е. Успех и не се притеснявай, всичко ще бъде наред.

# 8 645
  • София
Здравейте. По мое мнение е добре да изчакате и да сте напълно здрава, тогава да се ваксинирате. Това е стандартно мнение при всички видове ваксинация. За кърменето се посъветвайте с гинеколога си, аз лично не съм срещала данни за противопоказания. За другите въпроси може да прочетете тук например, формулирано е достъпно:
https://webcafe.bg/obshtestvo/lekaryat-mi-kaza-koi-sa-meditsinsk … ovid-vaksina.html
Взели сте правилното решение, това е пътят, повярвайте ми, ще се чувствате много по-спокойна, когато отминат десетина дни след втората доза.

# 8 646
  • Сан Франциско
И аз пригласям - много правилно решение, и за теб и за бебето. При нас CDC препоръчва бременни и кърмещи да се ваксинират, колкото може по-скоро, особено сега, когато Делта поразява и бебета и малки деца.

# 8 647
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Не е задължително да е напълно здрава. Аз се ваксинирах болна. Файзер е най- доброто. Василена ваксини на детето си поставяте ли?

# 8 648
  • София
Славена , наскоро гледах в групата за ваксини, една майка беше пуснала антитела на кърменото бебе след като се беше ваксинирала, около 200-300 имаше, така че давайте смело, ще защитите и себе си и бебето.

# 8 649
Момичета, вчера майка ми се ваксинира и каза, че на сертификата и пише че не важи за пътуване. Вашите такива ли са

# 8 650
Момичета, вчера майка ми се ваксинира и каза, че на сертификата и пише че не важи за пътуване. Вашите такива ли са
С втора доза ли се ваксинира или с първа?

Последна редакция: пт, 22 окт 2021, 08:32 от daisy12

# 8 651
  • София

Това уточнение е че не е документ за пътуване , демек и трябва и задграничен паспорт или л. Карта

# 8 652
С еднодозовата на Янсен! Аз ще се ваксинирам със същата на същото място и за това живо се интересувам. Не е ли това сертификатът, който е необходим за пътуване. Има ли някой пътувал с такъв сертификат?

# 8 653
  • София
Това е сертификата, прочетете какво ви написах, уточнение е това че това не е документ за пътуване, а че ви трябва личен документ.

# 8 654
Маце, благодаря! Всички така казват!

Общи условия

Активация на акаунт