Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 044
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 925
  • София
Шарки, пред Метро след ваксината вкарват ли инфо в системата за трета доза? И дали ваксината е съхранявана правилно? Мен тези неща ме притесняват при ваксинация на такива места. Иначе за подаръка -браво на Метро!
Да, вкарват, даже за моя изненада ми дадоха и пресен зелен сертификат (пише доза 3/2, хахаха). Беше вече отворена ампула.

На ММ 180-ти ден му се пада след 5 дена  (втората игла АЗ му беше на 02.05.2021) и не му биха трета, защото системата не позволявала въвеждането. На мен 180 дена ми изтекоха преди около 3 седмици.

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 17:26 от Sharky*

# 8 926
И аз съм в подобно положение, но съм с диабет и ще сложа 3 игла (РНК) през декември. Много ми се искаше ъпдейтната версия на сегашните ваксини, ама няма, така ще се задоволим с каквото има.
Ако нямате придружаващи заболявания или други причини (намален имунитет по някаква причина), може и да не слагате сега 3 игла. Но може и да сложите, просто трябва да са минали 6 месеца от датата на 2та игла.

# 8 927
  • Варна
Абе никакви заболявания нямам пу-пу здрава съм като кон:grinning: пия и една сюрия добавки,които да държат имунитета ,ама работата ми е вечно в навалица от хора и като гледам каква идиотия е навсякъде взех да се плаша.

# 8 928
Аз в момента съм с някаква досадна хрема, като се оправя слагам противогрипна, след 2 седмици от нея - 3-та доза. Където намеря, затова питах Шарки за организацията пред Метро.

# 8 929
Здравейте, родителите ми са ваксинирани с АЗ, но вместо сертификат са им дали картонче. Някой има ли представа от къде сега трябва да вземат номера с които да си изкарат истинския сертификат?

# 8 930
  • София
Пред Метро се оказва, че е само петък, събота и неделя. Специално питах, заради ММ, че се засилих да го водя в четвъртък, а те казаха, че са само петък, събота и неделя.

Забравих да кажа, но опашка нямаше. Вътре имаше една "пациентка" всичко на всичко.

# 8 931
Супер, Шарки. Мислим и ние да се възползваме - уикенд, паркинг, магазин за пазаруване после, че и подарък......Метро Младост ли беше?

# 8 932
  • София
Да, Метро Младост в София.

# 8 933
И аз съм в подобно положение, но съм с диабет и ще сложа 3 игла (РНК) през декември. Много ми се искаше ъпдейтната версия на сегашните ваксини, ама няма, така ще се задоволим с каквото има.

Tрета доза на сегашния Файзър е с 95.6% ефикасност срещу симптоматична инфекция от Делта, така че ще имате идеална защита.

# 8 934
Току-що ми биха третата игла Модерна, във фургон пред Метро. И после приятно ме изненадаха с ваучер от 20 лв, та скаридите тази вечер са за тяхна сметка.
Бравоо))
Обаче  как така пък все Фанка за нищо я нямат. Все се минавам значи. Не че нещо, ама..да си имаме уважението. И аз пък ще протестирам. То не може всеки за нещо, само аз си мълча и ей-на ..нищо за мен, еми и аз съм човек, душа нося.))
Иначе и на мен така пише 3/2 . Нося и двата сертификата, на телефона нямам памет и не става номера, не че някъде са ми искали нещо си, то и не съм ходила в молове и ресторанти, ама и не вярвам.
Обаче, ако има четвърта игла ще се запъна пък. Искам си подаръче.
Сега се чудя дали да не се бода за грип. Нали пия бронховаксом/н, да ми не дойде много случайно.
И като слушам този лекар от Пирогов за антителата...и моята цяла Модерна за бустер, мани-мани. Обаче съм добре, за сега де, да не вземе нещо пък после да ми стане, вече седмица мина.
Направо ще ни побъркат значи, то и без това сме притеснени, отделно ..какви сега антитела, нали е хубаво да си ги следиш да видиш отговор и докъде си, но няма значение и повече да са да станат още повече, така и Мечо Пух казва, пък този какви ми ги говори , та ме обърква не знам вече. При това сме  "стари пушки" дет се вика, за колебаещите се е направо равно да се откажат хората. Даже преболедували пак повтаря и доста хора вече има, сега след тази реч дето да налива бензин в пожар...целият ФБ е с негови снимки и точно това цитират. Не го очаквах значи. Точно пък този лекар....

# 8 935
  • София
Аз бях с 30 000 единици антитела три седмици след втората игла Модерна (към 20 април). Сега мислех уж първо да си измеря антителата и тогава да се реша на трета, пък после си викам, какво ли толкова ще науча.

А срещу грип се боднахме с ММ преди  10на дена. Поне и това да знам, че съм отхвърлила. Между другото, от поне 17 години се ваксинираме редовно всяко година срещу грип и не ни хваща.

# 8 936
А дали знаеш до колко часа е този фургон и ще бъде ли там и следващите уикенди? Цяла доза Модерна ли ти сложиха и имаше ли значение, че първите две са Модерна(питам да не би с другите ваксини да отказват тази като трета).

# 8 937
  • София
Да, казаха, че ще бъдат там следващите уикенди.

Цялата доза ми сложиха, питах (че и аз бях чела, че за трета игла можело и половин доза).

Не отказват Модерна за трета игла при различни първи две - ММ е с АЗ, и понеже моята ваксина се държа "бетон" въпреки голямото ми пътуване из Щатите това лято, искаме за трети игли за останалите от моето семейство (големите деца и ММ, де), които са с първи две АЗ, да е Модерна. Та питахме, казаха, че ще му сложат, само да му минат 180те дена и да позволи системата да му се въведе иглата.

# 8 938
Благодаря, после се сетих да надникна в сайта на Метро - пунктът ще е там до 30 ноември, петък, събота и неделя, от 10 до 18 часа(възможни са промени).
А дали някой знае тези 180 дена включват ли датата на втората и/или третата доза или трябва да са 180 дена без доза? Питам, защото ми предстои пътуване със самолет малко след това и предпочитам да я получа колкото се може по-рано, малко съм неспокойна за защитата си в момента.

# 8 939
  • Ланкър, планините Овнерог
Здравейте, родителите ми са ваксинирани с АЗ, но вместо сертификат са им дали картонче. Някой има ли представа от къде сега трябва да вземат номера с които да си изкарат истинския сертификат?
Сертификат се дава след втората доза. Само при Янсен дават веднага, защото е еднодозова ваксина.

Общи условия

Активация на акаунт