Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 063
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 910
Ниски са. За протективен ритър на теста с AU дават 1050, а за теста с BAU беше 150 или 200, не помня вече.

# 8 911
Да попитам и аз - направих изследване за антитела, при референтни граници 50 имам 180 на AU, a при граница 7 имам 26 на BAU, но имам познати с хиляди на AU. Не зная кого да попитам, в лабораторния резултат са означени като "високи", но на мен ми се струват ниски и се замислям за трета доза... Минали са 7 месеца от втората.
С коя ваксина сте била?

# 8 912
Ниски са. За протективен ритър на теста с AU дават 1050, а за теста с BAU беше 150 или 200, не помня вече.

Може ли някой да обясни защо при ваксинирани се гледат антителата и на база това се решава 3 доза дали да се сложи и явно имат стойност докато иначе нямат при преболедували дали са се ваксинират.

# 8 913
Да попитам и аз - направих изследване за антитела, при референтни граници 50 имам 180 на AU, a при граница 7 имам 26 на BAU, но имам познати с хиляди на AU. Не зная кого да попитам, в лабораторния резултат са означени като "високи", но на мен ми се струват ниски и се замислям за трета доза... Минали са 7 месеца от втората.
Аз имах повече значително и се боцнах с трета доза.
Иначе за страховете...ами никой не се счита безсмъртен. Не вярвам особено първите дето се боцнаха да не са им минавали "черни" мисли. Да не говорим за хората с АЗ , дето точно се боцнаха и излезнаха разни информации, партиди , на тях какво им беше. Никой не е смел или страхлив. Тук става въпрос за друго - дали да заразяваш, дали да боледуваш тежко, дали има шанс да се върне поне отчасти старият ни начин на живот. Никой не е свързан със страха , че дори и лична отговорност. Това касае цялото общество, дори света (патетично май, ама си е така)

# 8 914
  • Terra incognita
Не го разбирам аз това...не знам как да го нарека..."предпочитам да се заразя с вируса, отколкото да се ваксинирам". Звучи абсурдно самò по себе си.
Тук имаме 85% ваксинационно покритие, което ще рече, че около мен почти всички са ваксинирани. Досега не съм чула някой да е умрял, да се е увредил или да се е разболял тежко от ваксината. Как все в България се носят тези легенди, не знам. Тръгва приказка от уста на уста и всеки си доукрасява.

Последна редакция: нд, 24 окт 2021, 15:37 от VickyTaylor

# 8 915
Иначе за страховете...ами никой не се счита безсмъртен. Не вярвам особено първите дето се боцнаха да не са им минавали "черни" мисли. Да не говорим за хората с АЗ , дето точно се боцнаха и излезнаха разни информации, партиди , на тях какво им беше. Никой не е смел или страхлив.
Аз съм от хората с "онази" партида, че за моя изненада и втората доза беше от нея. Излизаше информация, но ако трезво я разглеждаш, особен повод за страх нямаше. Риск от тромбоза колко-беше-там на 1000000? Май не бях печелила скоро шестица от тотото. А болестта, върлуваща наоколо? Рискът от тромбози при нейното преболедуване е май към сто пъти по-висок. Аспирин? Е, нали учените, специалистите, обясниха, че механизмът на тези тромбози е друг. Каква полза би ми донесло пиенето на аспирин? Хайде, даже и без аспирин минах, въпреки тромбофилията. Мина ми през ума да спомена на ваксиниращите за някои хронични болежки, но си казах, че или ще ме ваксинират(т.е., все едно какво съм приказвала) или не, т.е., рискувам да поискат да отхвърлят отговорност от себе си и да ме оставят без защита срещу болест, от която истински се страхувам. Вариант 1 правеше безсмислени приказките ми, вариант 2 ми беше неприемлив. Така че си замълчах и се опрях на доверието си в науката(не тази, импровизирана от незнайно кого пред кабинета, а световната, която казваше, че трябва да го направя).

# 8 916
  • София
Предпочитам страничните ефекти пред истинския вирус. Просто е.

# 8 917
Значи чета ви за онкоболните в чужбина и тук. Писах и преди за млад мъж на 32-33 г мина химиотерапия след извадено дебело черво и общо взето за сега е добре, дори на работа тръгна. Но за ваксина не му дават, абсурд. Да минели 6 месеца след химиото, еми минаха. Сега пак да не слага. Той много стеснителен и доста преживя, какво му кажат-това, бори се човека, не се оплаква. Но може ли да не му дават ваксина да слага, за мен това е... Много са такива хора явно. В чужбина не е така. А той вярва на лекарите и с право, но ..И сега в този пик на заразени е направо без защита на работа. Може и от вкъщи, ама не, не може да отсъства толкова и да ходи, като всички. И той не смее да се храни докато е на работа по цял ден. Много ме е яд. Не ми е близък, ама се познаваме и някак...всяка седмица се обаждам и го подпитвам и побутвам за ваксина, ама.. пък може и да греша , да не объркам нещо, но..това е, не се слага на нашите онкоболни ваксина, отказват ги хората със сигурност , поне тези след химиотерапия.
Който се чуди след АЗ е добре да сложи Модерна според мен. Аз съм за нея, но...не че му разбирам. А и Adventurer писа нещо такова с превес за нея, та това ми е достатъчно.
Кои са тези онколози в България, които забраняват ваксина на онкоболен ? В коя болница ?
Защото в Онкологията в Дървеница София, всички онколози категорично препоръчват ваксинирането 15 дни след последната вливка. Можете да кажете на вашият познат.
На моя съпруг също с онко заболяване също ни казват да не слагаме ваксина. В Токуда е това.
Вероятно зависи от това каква е била химията, колко токсична, с какви странични ефекти и как я е понесъл човека. Някои хора ги понасят леко, други имат много тежки странични ефекти и драстично понижаване на всички кръвни показатели, които после месеци наред трябва да минат, за да се възстановят. Не знам, и аз съм объркана, но не виждам друга причина за тези противоречия. Ние искаме възможно най-скоро да го боднем мъжа ми, но ще чакаме.

# 8 918
Елора, нищо не измествам, нито пък спамя. Източникът на всяка информация за повечето хора е също толкова важен, колкото самата информация. Е, за теб явно не е.

Неясен мотив означава, че когато някой, пратил доброволно детето си да участва в клинични проучвания с ваксини, за да припечели от това, после обяснява неща, на които пък пострадалият се смее, може и да има скрита мотивация - например да изкара още пари. За това ставаше въпрос в клипа, който постна. И понеже го постна като аргумент за пострадали, имам право да изкажа своите съмнения. Ако искаш ме докладвай.

# 8 919
  • София
Благодаря ви, на мен също ми се струват ниски, а се надявах поне година да съм защитена, с Pfizer съм ваксинирана.

# 8 920
Елора, повечето ми близки са ваксинирани, дори и доста преболедували. Е никой няма никакви проблеми след ваксината. Включително онкоболната ми леля.
За сметка на това доста преболедували имат проблеми от вируса - включително повишена КЗ без ИР или диабет преди това, сериозни сърдечни проблеми, проблеми с паметта и какво ли още не. С твоята ИР си рискова  - много вируси, особено тази гадина, отключват диабет. А, и един колега диабетик, на около 50, вече не е сред нас...
Моя племенничка цялото семейство са болни в момента. Първо лакът го донесе от училище. Баща му (не ваксиниран и отказващ) веднага се зарази и е зле. Хлапакът се оправи за два дни, но брат му е доста по-зле. Майката, ваксинирана като медицински кадър с Модерна, е само с хрема и загуба на обоняние. Утре ще кара мъжа си и големия на преглед, изследвания и снимки, че никак не са добре.
Мъжът сега си бие главата и ще се ваксинира, когато може. Също и родителите му веднага се ентусиазираха.

# 8 921
  • София
Току-що ми биха третата игла Модерна, във фургон пред Метро. И после приятно ме изненадаха с ваучер от 20 лв, та скаридите тази вечер са за тяхна сметка.

# 8 922
Шарки, пред Метро след ваксината вкарват ли инфо в системата за трета доза? И дали ваксината е съхранявана правилно? Мен тези неща ме притесняват при ваксинация на такива места. Иначе за подаръка -браво на Метро!

# 8 923
  • Варна
Мацки я дайте съвет... С Астра съм втора игла юни месец. Замислям се дали да не си бодна една трета игла Пфайзер,че тая моята нещо хич и нямам вяра ама когато я правих април друга просто нямаше достъпна.

# 8 924
Аз съм с втора игла май и ще слагам трета, някоя от РНК ваксините ще избера.

Общи условия

Активация на акаунт