Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 389
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 9 000
Аз пък изпитах някакво невероятно облекчение и настроение, след като ме боднаха.
Аз също!
tanq_mt, преди малко звънях в РЗИ и ми казаха, че засега няма заповед за сертифткат, за след първа игла, с който можеш да отидеш в МОЛ примерно. Могат да ти издадат документ за започната ваксинация, но сертификат, който да ти върши работа се дава след 2 игла.

# 9 001
Първоначално поне хората стояха 15мин, след като им беше сложена ваксината. Имаше малък процент, на които им ставаше лошо. Стигало се е до позвъняване на 112. Но това никъде няма да го чуете и видите по ТВ. Важният момент, който масово се пропуска от лекарите по пунктовете, е да питат: какво е общото състояние на човек, има ли някакви придружаващи заболявания и какви.
Поставени са почти 3 милиарда ваксини по света. Установено е, че няма необходимост от допълнителни прегледи, освен при хора с алергии и определени заболявания, за които са предупредени.
На дъщеря ми също ѝ стана лошо при 1 игла. Както ѝ става лошо при всяка първа манипулация, от която не знае какво да очаква. Включително взимане на кръв за изследване, при всяка друга ваксина, на зъболекар и дори на очен лекар. Не намирам никаква причина да съобщават тези случаи по телевизията.
При 2-ра вече знаеше, че поставянето не боли и не ѝ стана нищо.

# 9 002
  • Варна
Точно, че някои хора по принцип ги е страх от игли, самонавиват се, изпадат в паник атаки, вдигат кръвно.
И после за същите случаи се казва, че, видиш ли, ваксината е виновна, предизвикала странични реакциии.
Ами не, даден човек си е виновен със своите си страхове. Да се научи да ги преодолява, а не да набедява ваксините. Grinning

# 9 003
По повод това на колко хора им ставало лошо. Ваксинираха ме в голям ваксинационен център във Франкфурт, залата е за концерти по принцип за 15-20000 човека, последно мейдън гледах там, може би не е било последно, но както е да е. Зоната за изчакване с парамедици е много голяма, не мога да кажа колко точно, но поне стотина човека изчакват едновременно като някои стават, защото времето е минало, идват други и двата пъти, на нито един човек не му е станало лошо. Регламентираното време за изчакване е 15 минути, аз стоях повечко защото се притеснявах, на никой не му е ставало лошо. Ваксинираха ме в трета приоритетна група, както се сещате, тези хора имат бакграунд.

# 9 004
  • Варна
Защото не искат да им карантинират семейството. Затова е цялата работа.
По-зле. Вярват в световната конспирация. Че всичко е заговор и вирОс нЕма. Ей затова трябва, ама наистина е наложително някои хора просто да ги набутат в ковид отделенията да видят с очите си какво има и какво няма.
Една приятелка чела в сайта на Франспрес, че Кацаров обсъждал с ЕС варианти да пращаме пациенти с ковид в други държави. Явно наистина капацитетът на болниците е на изчерпване, не знам. А кретените превземат молове и бълват простотии...

# 9 005
  • Стара Загора
Цитат

Всички нежелани реакции са описани в листовките... Не знам какво очаквате да ви кажат? Гаранция че няма да ви се отвори третото око или че аурата няма да ви потъмнее ли? Laughing

Нищо не очаквам. Пред мен се сложиха ваксини на хиляди лица и се нагледах на всичко. Първоначално поне хората стояха 15мин, след като им беше сложена ваксината. Имаше малък процент, на които им ставаше лошо. Стигало се е до позвъняване на 112. Но това никъде няма да го чуете и видите по ТВ. Важният момент, който масово се пропуска от лекарите по пунктовете, е да питат: какво е общото състояние на човек, има ли някакви придружаващи заболявания и какви.

Брей , хем сте отишла за 1 ваксина, хем хиляди лица сте видяли... Брей... Имало малък процент на които им ставало лошо, и? Онзи ден докато бях за взимане на кръв в лабораторията на едно момиче и прилоша, да сте чували по новините за нея? Мен са ме питали от до, как съм, кръвното измериха, та не съм видяла хиляди хора...  Виж аурата ми е много светла след ваксината, това мога да потвърдя Grin
[/quote]

Никъде не съм споменавала, че съм ходила да ми слагат ваксина. Още преди казах, че работих в едно от РЗИ-тата! Май четете през редовете. Според Вас щом се стигаше до линейка, дали е било обикновено прилошаване?!
Това, което виждах е в продължение на месеци и гледната ми точка е като служител. За мен беше ежедневие да виждам хората да чакат за ваксини. Но прочетете листовката на всяка една преди да изберете вашата според здравословното си състояние. Консултирайте се с различни лекари ако имате придружаващи заболявания. Не пиша просто така и не се заяждам. Отговорих тук на няколко въпроса относно сертификатите. Мога да бъда полезна и за карантинирането.

Последна редакция: пн, 25 окт 2021, 13:23 от Phoenix_

# 9 006
  • София
Здравейте, имам въпрос относно новите сертификати за преболедуване, които пуснаха днес. Опитвам се да издада такъв за баща ми, но накрая получавам съобщение от сорта на невалиден номер или лицето не е регистрирано в системата. Телефонът със сигурност си е валиден, но не знам защо да го няма регистриран. Той беше болен в края на април месец и си има антигенен тест. Дали е възможно, ако се падат малко повече от 6 месеца да го няма в системата? Защото разбрах, че сега ще важат по 12 месеца.

# 9 007
По повод това на колко хора им ставало лошо. Ваксинираха ме в голям ваксинационен център във Франкфурт, залата е за концерти по принцип за 15-20000 човека ... на никой не му е ставало лошо
Дъщеря ми се ваксинира към пункта на голяма столична болница, през която са минали огромно количество хора. Понеже си я познаваме, предупредихме, че може да ѝ стане лошо, за да не се шашкат. Те не повярваха. Казаха, че досега на нито един човек не му е прилошавало. Т.е. и тук това са инцидентни случаи.

Там, където се боцнахме ние също нямаше такива.

Здравейте, имам въпрос относно новите сертификати за преболедуване, които пуснаха днес. Опитвам се да издада такъв за баща ми, но накрая получавам съобщение от сорта на невалиден номер или лицето не е регистрирано в системата. Телефонът със сигурност си е валиден, но не знам защо да го няма регистриран. Той беше болен в края на април месец и си има антигенен тест. Дали е възможно, ако се падат малко повече от 6 месеца да го няма в системата? Защото разбрах, че сега ще важат по 12 месеца.
Звъннете на телефона за информация, може да е станала някаква грешка с данните или още да не са обновени.

Последна редакция: пн, 25 окт 2021, 13:37 от Не се сърди, човече

# 9 008
Да, има хора така се самонавиват, че припадат.
Нямам страх от игли вече, просто ми е неприятно, но в нормална степен.
Като дете прекарах сериозно заболяване, беше ме страх от игли. Получавах 10 дни в дупето по 9 инжекции на ден. Посиня накрая. Оттогава ми изчезна страха. Като си спомня какво преживях, една игла не ми е проблем.

# 9 009
Със сигурност има хора, които имат фобия от игли, кофти е това, като знам как бодат в болница, ако се наложи да се прекара време там. Брат ми припадаше от вземане на кръв като беше малък. Обаче това е съвсем друго от това да колабираш заради ваксината.

# 9 010
Аз не гледам като ми забиват иглата, така че избягвам психологическия момент на напрягането като я доближат. А и все попадам на професионалисти с лека ръка и усещам само гъделичкане.

# 9 011
Какво означава 09/2021 на шишето? Пфайзер?
ЛЛ каза, че срокът на годност е до декември.

И да, издават сертификат и въте пише поставена ваксина 1/2, цикъл - незавършен.

# 9 012
  • София

Означава че срока е удължен официално от производителя

# 9 013
Аз не гледам като ми забиват иглата, така че избягвам психологическия момент на напрягането като я доближат. А и все попадам на професионалисти с лека ръка и усещам само гъделичкане.
Аз съм обратното, ако не гледам се чудя какво ми правят, а въображението ми е голямо Grin

Това е официалното съобщение: https://coronavirus.bg/bg/news/2726

# 9 014
  • Sofia
Не съм съгласна, че преди ваксинация не питат за общото състояние на човека. Мен ме питаха и дали имам придружаващи заболявания и дали приемам някакви медикаменти и какви.

Общи условия

Активация на акаунт