Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 044
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 9 015
  • София
Имате ли представа дали трябва да се записваш за ваксина (става въпрос за бустер) или може да си отидеш свободно?

# 9 016
Отчитам втора игла за децата. Засега са добре, но по-бурна реакция се очаква, предупредени и подготвени сме

# 9 017
  • Сан Франциско
Аз пък гледам иглата, много ми е интересно. Ама, аз в петък казах на хирурзите, че съжалявам, че не мога да съм будна да си гледам операцията…сигурно съм била доктор в предишния си живот - не ме смущават такива неща, ни моите, ни на други хора.

При нас в САЩ не те преглеждат и не подписваш нищо, но питат имаш ли алергии, сърдечни заболявания или други диагностицирани проблеми, “за които трябва да са уведомени.” После задължително стоиш на столче в обособена част от залата за 15 минути, не те пускат да си тръгнеш преди това, а парамедици наблюдават като ястреби. Особено след първата доза, това ъгълче на стаята беше като на парти - радост, облекчение…

# 9 018
Отчитам втора игла за децата. Засега са добре, но по-бурна реакция се очаква, предупредени и подготвени сме
При нашата 15-годишна и след втората доза нямаше "бурна" (или някаква... болката в ръката въобще не я отчитам) реакция. Дано и при вас да е така! 🙏

# 9 019
  • Варна
Имате ли представа дали трябва да се записваш за ваксина (става въпрос за бустер) или може да си отидеш свободно?

Зависи от мястото.
Позната се е записала за днес (но за първа доза) през his.bg в едно ДКЦ. Отишла половин час преди часа си и точно пред нея са поставили последната доза и са казали че за днес не планират да отварят ново шише, да дойдела утре.
Минала през РЗИ да види дали там няма да успее,  обаче имало над 50 човека чакащи и се отказала.

# 9 020
Е това в ДКЦ-то е недопустимо, щом жената се е записала. Аз мисля в някоя от големите болници да опитам, предния път в Пирогов бяхме доволни, но сега чувам, че била невероятна лудница там. Но нас ни ваксинираха в ниското тяло на бул. Славейков, където май не правят тестове и не преглеждат болни от Ковид.

# 9 021
  • София
Да се повторя, Окръжна, там работят с най-дълго работно време и няма опашки, даже и сега при лудниците

# 9 022
Е това в ДКЦ-то е недопустимо, щом жената се е записала. Аз мисля в някоя от големите болници да опитам, предния път в Пирогов бяхме доволни, но сега чувам, че била невероятна лудница там. Но нас ни ваксинираха в ниското тяло на бул. Славейков, където май не правят тестове и не преглеждат болни от Ковид.
За Пирогов съобщиха, че днес са с удължено работно време до 24часа. Да в сградата на бул. Славейков ваксинират и става бързо, тестове там не правят.

# 9 023
  • София
Да, само за първа доза може да се запишеш. Тоест, просто си избирам някъде и отивам.

# 9 024
Здравейте! Има ли семейства от вас, които ваксинират 10-11 годишните си деца?

# 9 025
Здравейте! Има ли семейства от вас, които ваксинират 10-11 годишните си деца?

Няма ваксина против ковид, която да е одобрена за тази възрастова група.

Ако някой го прави по втория начин, надали ще пише тук и надали е масово. Пфайзер чакат одобрение за деца от 5 до 11г в САЩ в следващите дни. След месец някъде ЕМА вероятно ще направи същото.

# 9 026
Тя ваксината не е разрешена за толкова малки деца.

# 9 027
Ние също бяхме подготвени за реакция след 2-ра доза, но нямаше никаква. Дано и при вас е така!

# 9 028
Баща ми на 80 години се ваксинирал преди 2 дни с първа доза Пфайзер. Докато чакал (явно е имало опашка), персонал и чакащи са говорили някакви небивалици за умрели хора от ваксини, за хора с отрязани крака от ваксини.....Що за олигофрения се е разпространила повсеместно. Мили Боже...Баща ми се паникьосал, защото майка ми е на легло и ме пита ако му отрежат краката как ще се грижи за майка ми, понеже аз го накарах да отиде да се ваксинира. Това ваксиниране как става в БГ? Влизаш ли някъде сам или в някакво общо помещение се ваксинират всички? Как персонал коментира с чакащи? Иначе каза че никакви странични ефекти за сега. Нищо му нямало, ходил пазарувал след това, шетал из нас, не се спрял до вечерта. Дано и втора доза така му повлияе. Май по-възрастните по-малко странични ефекти имат от ваксината. На работа март месец колегите ми се ваксинираха с Модерна. Пак така - възрастните нищо не разбраха, но младите си взеха болнични за по 2-3 дена един повръщал, друг лошо му било, трети грипав. Но това беше при тези на по 25-30 години. Аз не се ваксинирах тогава понеже не спрях да боледувам от настинки и грипове до сега. Тъкмо се оправих от тях и лепнах ковид след това. Та живот и здраве след нова година ще се ваксинирам. До отгава ще ви чета и ще мъдря с какво да се ваксинирам. Макар че клоня към Пфайзер.

# 9 029
Баща ми на 80 години се ваксинирал преди 2 дни с първа доза Пфайзер. Докато чакал (явно е имало опашка), персонал и чакащи са говорили някакви небивалици за умрели хора от ваксини, за хора с отрязани крака от ваксини.....Що за олигофрения се е разпространила повсеместно. Мили Боже...Баща ми се паникьосал, защото майка ми е на легло и ме пита ако му отрежат краката как ще се грижи за майка ми, понеже аз го накарах да отиде да се ваксинира. Това ваксиниране как става в БГ? Влизаш ли някъде сам или в някакво общо помещение се ваксинират всички? Как персонал коментира с чакащи? Иначе каза че никакви странични ефекти за сега. Нищо му нямало, ходил пазарувал след това, шетал из нас, не се спрял до вечерта. Дано и втора доза така му повлияе. Май по-възрастните по-малко странични ефекти имат от ваксината. На работа март месец колегите ми се ваксинираха с Модерна. Пак така - възрастните нищо не разбраха, но младите си взеха болнични за по 2-3 дена един повръщал, друг лошо му било, трети грипав. Но това беше при тези на по 25-30 години. Аз не се ваксинирах тогава понеже не спрях да боледувам от настинки и грипове до сега. Тъкмо се оправих от тях и лепнах ковид след това. Та живот и здраве след нова година ще се ваксинирам. До отгава ще ви чета и ще мъдря с какво да се ваксинирам. Макар че клоня към Пфайзер.

Аз когато ходих за първата доза преди няколко дни-жената, която ми би ваксината ми каза,че на Пфайзер уж се понасяла по леко от другите .. колко е вярно не знам, защото явно си е до човека. Още мнение нямам кой знае колко,но реших да си сложа трета игла догодина,но на Модерна. Доколкото разбрах от нета това било много хубава комбинация и пазела много добре. Важното е да се чувствате добре и да не сте болна по време на слагането на ваксината.

Общи условия

Активация на акаунт