Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 155
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 9 270
Някой имал ли е проблеми със зрението след ваксинация? И на какъв телефон се съобщава за странични ефекти?

# 9 271
След боледуване декември 2020г.антителата скочиха от 150март на 420август и сега 1530BAU/ml в Лината.Не съм имал симптоми за повтаряне или потретяне. И сега какво трябва да направя?При този имунен отговор как да се ваксинирам?Какво да се прави  без сертификат след месец....????Или и при тези антитела пак трябва ваксина?Самите лекари си противоречат...???????

# 9 272
След боледуване декември 2020г.антителата скочиха от 150март на 420август и сега 1530BAU/ml в Лината.Не съм имал симптоми за повтаряне или потретяне. И сега какво трябва да направя?При този имунен отговор как да се ваксинирам?Какво да се прави  без сертификат след месец....????Или и при тези антитела пак трябва ваксина?Самите лекари си противоречат...???????
Изследването на антитела е безмислено. Не се плашете от количествата им, напълно е възможно да се сблъсквате пак с вируса. По света не изследват антитела, а ваксинират и абсолютно никой не е пострадал от голямо количество антитела. Само тука правим всякакви изследвания, за да се объркваме и вярваме на хора като онзи Атанасов в Пирогов. Пиша това, за да не вземе някой да се притесни, че ще пострада от ваксина, независимо че е преболедувал - няма да пострада.

# 9 273
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Някой имал ли е проблеми със зрението след ваксинация? И на какъв телефон се съобщава за странични ефекти?

От листовката:
"В допълнение, всеки получил неврологични симптоми след
ваксинацията, които включват тежко или упорито главоболие, замъглено зрение, объркване или
припадъци, или получил след няколко дни спонтанно кървене или кожни кръвонасядания
(петехии), извън мястото на инжектиране, трябва да потърси незабавно медицинска помощ."

за нежелани реакции тук има линк към сайта на Изпълнителна агенция по лекарствата.

Обади се на личния си лекар или отивай направо да те видят в някоя болница

За безплатна консултация по телефона може да пробваш тук

# 9 274
Колко време след поставянето на първата игла от Pfizer следва да бъде получен зеленият сертификат, който е с валидност 1 месец?

# 9 275
В първите няколко дни след второ доза имах периоди, в които виждах странно, не съм сигурна как да го опиша - все едно бях по-високо.

# 9 276
  • Бургас
Защо се слага ваксината - за да се изгради имунитет. Има ли вече такъв - няма нужда според мен.  Обаче да ми казват, че трябва да се изгради изкуствен имунитет при вече стабилен естествено създаден такъв, еми понамирисва ми на фармацевтична изгода, сори!!
Там е ключът от бараката -  няма голяма яснота колко трае естественият имунитет, при ваксините вече се изясни, че няма да дават доживотен имунитет, най-вероятно и при боледуване ще е така, тези дни гледах  някакъв имунолог, който каза в интервю, че естественият имунитет бил 1г.- 1г4м. макс, така че ако не искат повторност - и боледувалите с естествен имунитет ще им трябва ваксинация

# 9 277
Моите адмирации за Атанасов, той приложи един интересен метод и наистина изнесе отделението на гърба си със затворени очи, както направиха и правят и много други лекари в много други болници поради липсата на каквато и да е адекватна организация в държавата. Вероятно самият той не е нужно да се ваксинира, за което и той претендира ( доколкото разбирам претендира само за това, не за цялото население). Въпреки че, за съжаление, починаха доста лекари от ковид отделения, които в един момент поради някаква причина, имунитета ги предаде. В този смисъл, не съм компетентна да коментирам изказванията му относно ваксините, но мисля и че има достатъчно разпоредби, проучвания, изследвания и информация от ЕЖК и опита ми, която го опровергава в частта за зелен сертификат и ваксини. Затова смятам, че гражданите, които ползват неговите думи  като аргумент да не се ваксинират, постъпват глупаво и емоционално.

# 9 278
  • София
Много мои познати вече ги повтори. И не е като да е минала повече от година от предното им боледуване. Така че това за доживотния имунитет след преболедуване е глупост.

# 9 279
  • SF
Това с доживотния имунитет беше предположение в самото начало, когато вирусът беше още "онова нещо с прилепите от Китай".
Аз лично, понеже не съм учен, нито чета докладите им, никога не съм прочела, чула или да съм разсъждавала по въпроса, дали ваксината ще ме пази до живот. Без да разбирам, бях останала с убеждението, че е сезонна и ще се реваксинирам всяка година, ако не искам да се разболея от тази болест.

# 9 280
  • Сф
О, сестра ми се е чипирала най- накрая! Снощи пред Пирогов. Добре е организирано, не са чакали със зет ми ( и той) , няма предварително записване и подобни. Има лекари, при необходимост консултират.

# 9 281
Да поизплискаме легена като се насладите на това прекрасно видео:
https://www.facebook.com/Sveti64/videos/591263938743215/

"Слушайте, говори лекар!"..."...Името ми е Огнян Симеонов"

Огнян Симеонов е един от най-популярните диетолози у нас. Режимите му се обсъждат в десетки форуми в Интернет. Работи в център за алтернативна медицина, изготвя индивидуални хранителни програми, включващи пет хранения дневно – за деца и възрастни с наднормено тегло и хора с по-тежки заболявания. Завършил е НСА.

Какъв лекар, какви пет лева и от къде накъде се представя за такъв с евтино внушение и бяла престилка. А отдолу в коментарите 100 човека с обща мозъчна гънка обиждат Аспарух Илиев.

# 9 282
Момичета, вчера се ваксинирах с Файзер. От през нощта поддържам температура 38.8-39.2. Леко пада и след това се вдига отново. Пих 2 панадола досега. Жестока треска. Моля някой да сподели какво да взема, защото не мога да мръдна. Благодаря! 🙌🏻

# 9 283
# 9 284
  • на село
Нурофен  стоп колд, на мен това ми помогна.

Общи условия

Активация на акаунт