Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 165
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 9 285
  • Варна
Момичета, вчера се ваксинирах с Файзер. От през нощта поддържам температура 38.8-39.2. Леко пада и след това се вдига отново. Пих 2 панадола досега. Жестока треска. Моля някой да сподели какво да взема, защото не мога да мръдна. Благодаря! 🙌🏻
Преди това съвсем нищо ли ти нямаше?

# 9 286
Момичета, вчера се ваксинирах с Файзер. От през нощта поддържам температура 38.8-39.2. Леко пада и след това се вдига отново. Пих 2 панадола досега. Жестока треска. Моля някой да сподели какво да взема, защото не мога да мръдна. Благодаря! 🙌🏻
Нурофен. Парацетамолът не работи добре за сваляне на температура.

# 9 287
Моят мъж беше така след Астра Зенека (по-ниска беше при него, 38.1).  Следобеда на следващия ден падна до 37.4 и след това изчезна. Само ръката го болеше няколко дни. Пий понижаващи температурата, които знаеш, че действат при теб, скоро ще мине. Това е често срещана реакция след ваксина (не само след тази за ковид). Не забравяй да се хидратираш и си почивай. Пиши как се развиват нещата.

# 9 288
Преди това съвсем нищо ли ти нямаше?

Много лека болка в ръката, иначе нищо. Март месец имах високи антитела, нямам представа дали има значение за реакцията.

# 9 289
Интересно, че швейцарските здравни власти пуснаха препоръки за бустерна доза. Препоръчват да не се смесват ваксини, а да се сложи същата като на първите две дози. Нямало достатъчно изследвания за смесването. Бустерната доза се препоръчва за хора над 65, за нас още не. А аз нетърпеливо я чакам.
Във Великобритания препоръките са за хора над 50г., здравни и социални работници. За "смесването" има вече доста изследвания, ето едно видео с обяснения:
https://youtu.be/YhMlZczq4Ns

# 9 290
Март месец имах високи антитела, нямам представа дали има значение за реакцията.
Не.
Ние и двамата нямахме антитела, но той имаше реакция, аз не. Просто всеки организъм реагира различно.

# 9 291
  • Горна Оряховица
Юли имам поставена J&J кога и каква бустер доза мога да си сложа, за подсилване?

# 9 292
Jeini. трябва да минат 6 месеца. Тоест след януари. В момента може само Пфайзер и Модерна, но се чака и одобрението на ЕМА за втора доза Янсен. В Щатите вече я слагат.

# 9 293
  • Горна Оряховица
Ами аз като че ли за Модерна се насочих, минали са повече от 2 месеца, т.е вече мога нали така? В сайта обаче, където се запазва час за ваксинация ми пише, пациентът вече има ваксина и не ме допуска на следваща стъпка.

# 9 294
ШЕСТ месеца, не два Simple Smile Рано е.

# 9 295
Колко време след поставянето на първата игла от Pfizer следва да бъде получен зеленият сертификат, който е с валидност 1 месец?
Бяха казали два дни след ваксинацията сертификатът става валиден уж. Може и да е веднага, не знам някъде да е коментирано това.

# 9 296
След като ваксините не предотвратяват заразяване, защо сметнахте, че имунитета при преболедуване не струва. Корнелия Нинова е такъв пример, че изкара вируса преди година, сега се зарази, но го кара без симптоми. Защо не кажете, че голямата част от ваксинираните и преболедувалите са защитени от стигане до интензивно. Естествено има и ваксинирани починали, както и преболедували веднъж, заразени втори път и починали.
Дори да умножим по 5 официално преболедувалите и добавим ваксинираните , пак има едни около 3 милиона без никаква защита в момента и те са проблема.

# 9 297
Току що сложих първа игла Пфайзер.
Веднага ми дадоха картончето, сертификата и лист с възможните странични ефекти.
До колко време мога да очаквам реакция евентуално? 🤔

# 9 298
Току що сложих първа игла Пфайзер.
Веднага ми дадоха картончето, сертификата и лист с възможните странични ефекти.
До колко време мога да очаквам реакция евентуално? 🤔
До 24 часа, ако се появи нещо. А може и изобщо да няма нищо или само болка в ръката.

# 9 299
  • Асеновград
Колко време след поставянето на първата игла от Pfizer следва да бъде получен зеленият сертификат, който е с валидност 1 месец?
Бяха казали два дни след ваксинацията сертификатът става валиден уж. Може и да е веднага, не знам някъде да е коментирано това.

По съвет на една дама от форума ANNA GERO , за което и благодаря. Изпратих имейл до РЗИ , за да ми изпратят НРН код . В рамките на 1час ми изпратиха кода , влезнах в his.bg и си изтеглих временният сертификат , до втора игла.

Общи условия

Активация на акаунт