Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 954 237
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 9 555
Не знам къде гледате и чувате подобни неща, но няма никакъв проблем да се сложи ваксина в случая. Първо, антителата Ви са малко (което няма особено значение). Второ, в немалко страни преболедувалите се ваксинират месец след инфекцията (тоест с много повече антитела от Вашите).

# 9 556
  • София
Здравейте Simple Smile Моля за съвет от  някого които е по наясно, докато се консултирам с лекар по въпроса. Случая е следния, в събота си пуснах изследване за антитела и резултата е че такива имам. Рефефентните стойности бяха  От 33.8 положителен. Моите са 45.70. Някога сме се срещали с вируса когато и да е било това.
Въпроса ми е дали при антитела може да се сложи ваксината, защото  гледах и чувам  че не е ок. Моля за съвет ако някой разбира от това, благодаря ви предварително!

Наскоро проверявах заради приятелка, която също е с впечатлението, че не било добре да се слага ваксина при антитела - в САЩ, например, препоръките за преболедували са, че може да се сложи ваксина след като изтече карантината. Тоест - при тях 14 дена след заразяването вече е разрешена ваксинацията. Така че не виждам проблем при Вас.

Намерих текстовете:

People with COVID-19 who have symptoms should wait to be vaccinated until they have recovered from their illness and have met the criteria for discontinuing isolation; those without symptoms should also wait until they meet the criteria before getting vaccinated. This guidance also applies to people who get COVID-19 before getting their second dose of vaccine.

Единствено ако е било провеждано лечение с плазма, тогава препоръчват да се постави ваксина след 3 месеца.

# 9 557
Благодаря Simple Smile)

# 9 558
  • На планетата земя
Здравейте Simple Smile Моля за съвет от  някого които е по наясно, докато се консултирам с лекар по въпроса. Случая е следния, в събота си пуснах изследване за антитела и резултата е че такива имам. Рефефентните стойности бяха  От 33.8 положителен. Моите са 45.70. Някога сме се срещали с вируса когато и да е било това.
Въпроса ми е дали при антитела може да се сложи ваксината, защото  гледах и чувам  че не е ок. Моля за съвет ако някой разбира от това, благодаря ви предварително!

Моите бяха 150 и сложих,личната лекарка ми каза,че това не е много над нормата.

# 9 559
Норма за какво?

# 9 560
Искам само да спомена познавам медицински служители със антитела над 4000 даже една със 6000 , смятайте за какво заразяване и преболедуване говорим.
Наскоро покрай мен почнаха да умират много млади 30-40 годишни . Има случаи и на загинали цели семейства. Ваксинирайте се докато е време.

# 9 561
Баща ми от вчера е с първа доза Пфайзер.Възможно е пътува на датата за втората ,но е забравил да спомене този факт.Може ли да я постави няколко дни по-късно или да си отложи пътуването?

# 9 562
  • Бургас
посочените стойности 45 за антитела са много ниски, аз съм със    6700 Bau / 46000 Au

# 9 563
По късно може да се ваксинират но по рано не може.

# 9 564
Даже е по-добре да се сложи по-късно отколкото официалното предписание.

# 9 565
Здравейте,
Някой има ли информация, колко време отнема да се получи временен сертификат, след като се изпрати заявлението по мейл на ВМА? ​
Миналия понеделник си поставих първа доза там, но нямах време да изчакам за сертификат, а сега не съм сигурна и на кой телефон мога да проверя дали са ми получили мейла.
Може да идеш пак във ВМА и да ти издадат. Майка ми беше загубила сертификата си след двете дози и й го преиздадоха в мола вчера, въпреки че сложи двете дози в пунк в парк.  По телефона от РЗИ казаха, че сертификат можело да се издаде и преиздаде от всеки ваксиняционен център.

# 9 566
Да попитам колко време ви казаха да не тренирате след първа доза Файзер?
Абсолютна забрана за спорт - в деня на ваксинацията и ден след нея. При младежи и млади мъже е добре да се избягват натоварвания поне седмица след иРНК ваксина.

# 9 567
Аз въобще не съм знаела,че не трябва да има натоварване.Никой не ми е казал.Точно като си слагах ваксина ми беше най-натоварения период.С Пфайзер съм.

# 9 568
  • Варна
Който не си е взел сертификат- имейл до местното РЗИ с трите имена и партидния номер на ваксината от картончето. В рамките на час връщат мейл за да си генерирате сертификат.

# 9 569
Да попитам колко време ви казаха да не тренирате след първа доза Файзер?
Абсолютна забрана за спорт - в деня на ваксинацията и ден след нея. При младежи и млади мъже е добре да се избягват натоварвания поне седмица след иРНК ваксина.
В листовката няма такива неща. Ако имаш възпаление на миокарда е ясно, че трябва да не се натоварваш, но това се случва много рядко и обикновено минава с НСПВС.

Общи условия

Активация на акаунт