Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 954 246
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 9 540
  • пустинята Гоби
И на мен ужасно ми капе косата тази есен, почнах да се плаша. Но не мисля, че е от вакисната, минаха 5 месеца от поставянето ѝ.

# 9 541
Бременна съм в 10 седмица, доктора ме посъветва да изчакам до 12 седмица, за да се ваксинирам, но не издържам на психическия натиск, който започва да ни се оказва на работа и искам да се ваксинирам възможно по-скоро и да се приключва, има ли някой който се е ваксинирал в първото тримесечие от бременността?
Не го правете. За 2 седмици не си заслужава да поемете риска от увреждане на плода. Ето нещо по темата: https://dariknews.bg/novini/sviat/italiia-razreshi-vaksiniraneto … -covid-19-2284633.
Здравейте.
Моят съвет е също да не бързаш да се ваксинираш защото още си във малки седмици...
Толкова време си без ваксина изчакай още малко..
Просто повече се пази.
Де да знае човек дали няма да навреди на бебето.

# 9 542
Не заблуждавайте жената, няма опасност от увреждане на плода. Виж, от ковид има много по-сериозни опасности както за майката, така и за бебето.

# 9 543
  • Sofia
Следя една англоезична ФБ група за Ваксиниране на бременни и кърмещи. Там сума ти народ се изповаксинира във всякакви седмици (включително до 12гс). Все още не съм попаднала на пост за увреждане или загуба на бебе след ваксинация.

# 9 544
Искам да дам отзив за ваксинационния център на ВМА.Тази сутрин в 8:30 имаше 10 човека преди мен,супер бързо минава опашката.Нямах време да си попълня листа дори.Вкарват по 10 човека и почти веднага след влизането сядаш на стол.Сертификата го получих 15 Мин по късно,колкото изчаках пред кабинета.
Странно,но този път веднага получих замаяност и леко парене на мястото на убождане.Надявам се мине леко и този път.

# 9 545
Незнам дали ви капе косата от ваксината,но малко преди да изкараме Ковид започна да ми капе косата и си продължава...вече почти два месеца след карантината 😳😇🙄

# 9 546
  • пустинята Гоби
От ковид много капе косата, но аз не съм го карала. Предполагам е от есента при мен. Ще трябва да взема мерки, положението не е добро.

# 9 547
От щитовидната може да пада косата, от желязото, от полови хормони и от какво ли не.

# 9 548
Малко извън темата,но свързано с косопада-от години всяка есен пия Калмацин още от септември една опаковка и съм много доволна.Пробвайте

# 9 549
Проф.Шейн Кроти споделя своето мнение относно ваксината за малките деца 5-11 г. (част от това което поства в туитър) https://threadreaderapp.com/thread/1454133363414077441.html :
Каква ваксина срещу COVID бих дал на детето си?
Ако имах дете на възраст 5-11 години, щях да му взема ваксината Pfizer, възможно най-скоро.
Дори и ваксината Moderna да беше наличена, бих взел ваксината Pfizer за моите деца. Тъй като ваксината Pfizer е доза от 10 mcg
10 mcg Pfizer даде страхотен имунен отговор при 5-11 годишни деца във фаза 2/3 клинично изпитване, до 30 mcg при 20 годишни (равни нива на антитела и ~100% положителни антитела).
Освен това вероятно бих дал на детето две дози с интервал от ~6 седмици. (вместо 21 дни) Но ако детето ми или съпругата ми искаха да свърши на 28-ия ден, това също е добре. Имунната памет вероятно ще бъде по-добра с малко по-дълъг интервал. Pfizer избра възможно най-бързо поради пандемията, което е/беше разумен избор. 21 дни е това, което официално е доказано в клиничното(ите) изпитване(я) на Pfizer.
(Дозата на Pfizer за възрастни е 30 mcg. Дозата на Moderna за възрастни е 100 mcg. Предложената доза Moderna за деца е 50 mcg.)
Рискът от миокардит от РНК ваксините е малък, но е реален и аз действам с предположението, че 50 mcg Moderna има малко по-висок риск от 10 mcg Pfizer. Това може да не е вярно.

Последна редакция: пн, 01 ное 2021, 12:04 от pril

# 9 550
Доста изследвания твърдят, че при по-голям интервал между двете игли , имунния отговор е по-добър.

# 9 551
Здравейте,
Някой има ли информация, колко време отнема да се получи временен сертификат, след като се изпрати заявлението по мейл на ВМА? ​
Миналия понеделник си поставих първа доза там, но нямах време да изчакам за сертификат, а сега не съм сигурна и на кой телефон мога да проверя дали са ми получили мейла.

# 9 552
Да попитам колко време ви казаха да не тренирате след първа доза Файзер?

# 9 553
Здравейте Simple Smile Моля за съвет от  някого които е по наясно, докато се консултирам с лекар по въпроса. Случая е следния, в събота си пуснах изследване за антитела и резултата е че такива имам. Рефефентните стойности бяха  От 33.8 положителен. Моите са 45.70. Някога сме се срещали с вируса когато и да е било това.
Въпроса ми е дали при антитела може да се сложи ваксината, защото  гледах и чувам  че не е ок. Моля за съвет ако някой разбира от това, благодаря ви предварително!

# 9 554
Здравейте Simple Smile Моля за съвет от  някого които е по наясно, докато се консултирам с лекар по въпроса. Случая е следния, в събота си пуснах изследване за антитела и резултата е че такива имам. Рефефентните стойности бяха  От 33.8 положителен. Моите са 45.70. Някога сме се срещали с вируса когато и да е било това.
Въпроса ми е дали при антитела може да се сложи ваксината, защото  гледах и чувам  че не е ок. Моля за съвет ако някой разбира от това, благодаря ви предварително!
В момента навсякъде по света се поставят ваксини и на преболедували, без да се тестват антитела. Тези, които сте посочили, не са кой знае колко много. Няма никакъв проблем да се ваксинирате. Ваксината няма да Ви навреди, но ще получите възможно най-добрия имунитет.

Общи условия

Активация на акаунт