Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 954 255
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 9 525
  • SF
Ох, дано да са им били фалшиви сертификатите, въпреки че за най-възрастните хора 70-90-годишните не вярвам да е бил фалшив.
Аз съм с тази с най-големия процент, а уж е най-предпочитаната.

# 9 526
Ами то си пише, че с Пфайзер са най-много, защото са най-много сложени у нас от тези ваксини процентно. Дори и тук в темата се вижда същото разпределение.
Не е голям процента, повечето хора са на възраст и със сериозни заболявания, които пък ваксината не действа вероятно добре или бързо пада защитата. Но и има и млади доста, макар и единици. Възможно е да са излъгали и имали фалшив сертификат, а е възможно и да не са имали късмет. Жалко е, че има такива случаи , но и с тези измами и купени тапии не знаеш вече кое как е. Също и не знаят дали имат пълен курс на ваксината пише. При всички случай е неприятно да има такива , независимо на колко години са хората. Пише по-малко от 1% , ама на мен доста ми изглеждат.

# 9 527
Доста смотано е представена тази статистика. Трябваше да кажат Х хора са ваксинирани с Пфайзер, У хора от Х са стигнали до интезивно/починали, което е Z процента от Х.

Аз лично нищо не разбрах от информацията, защото в България хората ваксинирани с Пфайзер са няколко пъти повече от тези ваксинирани с Модерна. Тоест съвсем нормално е като абсолютна стойност да има повече пробивни при Пфайзер, но важно е съотношението пробиви/ваксинирани, за да могат да се сравнят ваксините по нашите ширини.

Мисля, че antea беше публикувала подобна информация в последната седмица.

# 9 528
Вярно смотано е написана статията. И на мен не ми стана много ясно, ама за пръв път попадам на някаква извадка и реших да я споделя.

# 9 529
аз точно заради това ги извадих и данните заедно с процент от ваксинираните за съответната ваксина (малко по-назад са в темата), като следва да се има предвид не само броя на ваксинираните хора, ами и време от последниата доза, почти всички сАстра са завършили курса края на май, началото на юни, а с Янсен започнаха активно да се инжектират средата на лятото,

което е абсолютен факт е, че починалите ваксинирани са нищожен процент от броя на общо ваксинираните

# 9 530
Бременна съм в 10 седмица, доктора ме посъветва да изчакам до 12 седмица, за да се ваксинирам, но не издържам на психическия натиск, който започва да ни се оказва на работа и искам да се ваксинирам възможно по-скоро и да се приключва, има ли някой който се е ваксинирал в първото тримесечие от бременността?
Не го правете. За 2 седмици не си заслужава да поемете риска от увреждане на плода. Ето нещо по темата: https://dariknews.bg/novini/sviat/italiia-razreshi-vaksiniraneto … -covid-19-2284633.

# 9 531
Какво мислите за това? "Предложение за резолюция на Европейския парламент относно създаването на Европейски фонд за обезщетение на жертвите на „ваксините срещу COVID-19"
https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/B-9-2021-0475_BG.h … yp9_MwwB1W23LVABc

На този линк са качени всичките данни от EMA (Европейска агенция по лекарства) за пострадалите хора с връзка към всяко досие. Информацията е публикувана на
30.10.2021 г.
https://drive.google.com/file/d/12i2yVLBvHBwPi1hAQnEJsXwk63F3RSG … 6g4_bskTCNYyYpjvU

# 9 532
Щом са доказани жертви, да ги обезщетяват.

# 9 533
А пък аз днес чух една много блага вест! Далечна позната е бременна, 2 месеца след ваксина, по естествен път и след 16 години проби и няколко опита инвитро. И вече е на финала.
И знам, че не се е случило чудото от ваксината, но ваксината не е попречила да се случи чудото!

# 9 534
Втълпявам си, че ми пада косата от ваксината. Някой има ли подобни наблюдения?

# 9 535
  • София
А пък аз днес чух една много блага вест! Далечна позната е бременна, 2 месеца след ваксина, по естествен път и след 16 години проби и няколко опита инвитро. И вече е на финала.
И знам, че не се е случило чудото от ваксината, но ваксината не е попречила да се случи чудото!

Е това наистина е добра новина ! Браво !

# 9 536
Значи още един + в мнението, че ваксините не причиняват стерилитет.

# 9 537
И аз имам позната, забременяла след ваксинация след 10-годишни опити.

# 9 538
  • Варна
Момиче под 30 с доказани проблеми и шанс според лекарите за естествена бременност клонящ към 0. Втора доза Пфайзер януари месец иииии на 14.09 се роди една прекрасница малка Heart. Бременността е настъпила дни след ваксината  тъй като терминът и беше на 22.09. Доста си потреперихме,но накрая всичко е Ок.

# 9 539
Скоро си направих груба сметка, защото попаднах на инфо колко хора с коя ваксина са. Мисля, че около 6-7 пъти повече хора са се ваксинирали с Пфайзер сравнено с Модерна, а починалите са 10 пъти повече.

Общи условия

Активация на акаунт