Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 954 250
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 9 510
Аз имах температура обаче след 2 доза Пфайзер.2-3 дни я поддържах като първата вечер беше най-зле и ме втрисаше.Пих Парацетамол.

# 9 511
  • София
Всички, на които са им минали 180 дни от втората доза ли могат да си поставят трета? В началото казаха, че важи за възрастни и със здравословни проблеми, които ги поставят в рискова група.
Аз имах повече странични усещания от противогрипната ваксина, сравнено с Пфайзер (там имах само болка в ръката и двата пъти), но не съжалявам, че я поставих и нея.

# 9 512
# 9 513
Всички могат трета доза да си поставят. Независимо от пол, възраст и т.н. Важното е да са минали 6 месеца само е изискването. Можеш и да си избереш коя да ти сложат и да е различна от първите две.

# 9 514
Бременна съм в 10 седмица, доктора ме посъветва да изчакам до 12 седмица, за да се ваксинирам, но не издържам на психическия натиск, който започва да ни се оказва на работа и искам да се ваксинирам възможно по-скоро и да се приключва, има ли някой който се е ваксинирал в първото тримесечие от бременността?

# 9 515
Здравейте! Имали ли сте като странична реакция 24 часа след първа доза Пфайзер повишено кръвно налягане и температура? Има ли повод за притеснение и как да процедираме в случая? Става въпрос за вече преболедувал 40 год. мъж. Благодаря предварително.
Съпругът ми и след двете дози вдигна кръвно и имаше треска - около 18-24 часа след поставянето. Преболедувал, ваксиниран 6 месеца след това, на 44 години Wink.

# 9 516
  • SF
Бременна съм в 10 седмица, доктора ме посъветва да изчакам до 12 седмица, за да се ваксинирам, но не издържам на психическия натиск, който започва да ни се оказва на работа и искам да се ваксинирам възможно по-скоро и да се приключва, има ли някой който се е ваксинирал в първото тримесечие от бременността?

Е, добре де, изкачай още 2 седмици, след като ти го е казал лекар. От нас ли очакваш да чуеш нещо по-умно и по-обосновано.
Обещай им в работата, че в средата на месеца ще си ваксинирана и да бъдат така толерантни, да не те закачат.
Ваксините са налични свободно от пролеттта. До сега си се мотала сред тях неваксинирана, сега са се сетили да оказват психически натиск.

# 9 517

Е, добре де, изкачай още 2 седмици, след като ти го е казал лекар. От нас ли очакваш да чуеш нещо по-умно и по-обосновано.
Обещай им в работата, че в средата на месеца ще си ваксинирана и да бъдат така толерантни, да не те закачат.
Ваксините са налични свободно от пролеттта. До сега си се мотала сред тях неваксинирана, сега са се сетили да оказват психически натиск.
Искам да чуя дали някой се е ваксинирал по време на първото тримесечие, личен опит да сподели някой, не търся доводи, за и против, благодаря все пак за отговора.

# 9 518
Ами посети го, вземи и за вкъщи, добри са му нещата. Нагла му е рекламата.
Нищо нагло не виждам, браво и на него и на персонала му.
Нагли са тези, които си купуват сертификати и тези които си преотстъпват кода.

# 9 519
  • SF
Нали не остана с убеждението, че ти дадох довод "за и против".

# 9 520
Моя близка приятелка се ваксинира с Астра Зенека в много начална бременност, малко преди да разбере. Никакъв проблем нямаше. Сега в трети триместър си сложи втора доза Пфайзер. Но и аз четох, че се препоръчва ваксинация във втори и трети триместър. Сигурно няма да има проблем да се ваксинираш и веднага, но не виждам каква е драмата за 2 седмици.

# 9 521
Нали не остана с убеждението, че ти дадох довод "за и против".
Хахах не разбира се.

# 9 522
Всички могат трета доза да си поставят. Независимо от пол, възраст и т.н. Важното е да са минали 6 месеца само е изискването. Можеш и да си избереш коя да ти сложат и да е различна от първите две.
Е някой си сложихме натурален бустер след 5 месеца. Сега ще чакаме следващото раздаване. Grinning

# 9 523
  • Варна
Благодаря ви за отговорите, обаче ми се иска в някоя болница да се ваксинирам. Някой знае ли как стоят нещата в Градска болница или вма Варна?

Звъниш на ДКЦ -та, които ти са удобни, питаш и се записваш.
Например, в ДКЦ Владиславово става със записване по телефона.
Колежка миналата седмица се ваксинира във ВМА, записа се през his.bg, отиде, но се оказа, че са поставили последната доза Пфайзер за деня и нямали намерение да отворят ново шише, та я записаха за следващия ден.

# 9 524
Попаднах на статия със статистика на смъртните случай с ваксинирани у нас.
Не знам пускана ли е, за мен беше интересно.

"Ваксинираните срещу COVID-19 също боледуват, но смъртността при тях е в пъти по-малка, отколкото при хора без имунизация. Едва 250 от всички 23 594 починали от коронавирус са били с поставена ваксина, което е около 1 на сто. Две трети от хората, загубили битката с болестта, са на възраст над 70 години, с множество съпътстващи заболявания. Това става ясно от данните, публикувани от Министерство на здравеопазването.

Първият смъртен случай на ваксиниран е регистриран на 24 април. Загиналият е мъж във възрастовата група между 60 и 69 години, на когото е поставен препаратът на „Пфайзер”. Следващият е месец по-късно – на 27 май. Починалият отново е мъж, над 70 години, имунизиран с „Модерна”. По-масово смъртни случаи сред ваксинирани има от средата на август, когато у нас започва четвъртата COVID вълна.

Близо половината от починалите ваксинирани са имунизирани с ваксината на “Пфайзер”, сочат данните. Най-малко са с “Модерна” - 18, но като цяло тя и се поставя по-рядко. 73 от починалите имунизирани са с поставена ваксина на “АстраЗенека”, а 50 - с “Янсен”.

Най-голяма част от починалите са на възраст между 70 и 79 г. – 94 души, следвани от тези между 80 и 89 г. - 60. Петима са над 90-годишни. Масово те са с допълнителни хронични заболявания. Освен това картината не е пълна, защото в Единния информационен портал не се отчита дали при починалите е била завършена ваксинацията, т.е. дали са били поставени и двете дози, за да изградят антитела.

Единични са фаталните случаи при по-млади хора. 23-ма са били във възрастовата група 50-59-годишните, 11 в групата 40-49 г., и 2-ма в 30-39 г.

„Този вълна е на неваксинираните. Обикновено хората, които достигат до интензивни отделения, са по-възрастни, с множество съпътстващи заболявания и без ваксина”, обобщават пловдивски медици.

Според данните на Здравното министерство, само 122 пациенти в интензивните сектори са били имунизирани. И при тях почти половината са ваксинирани с „Пфайзер”. Отново най-малко са тези с „Модерна” – само 6. С „АстраЗенека” са ваксинирани 34 от хората в тежко състояние, а с „Янсен” – 30. Две трети от всички тях са мъже. Прави впечатление, че най-голям процент от по-младите хора – на 40 и 50 години, в интензивните сектори е имунизиран с „Янсен”. 

Тук обаче идва въпросът, дали част от тези хора не са представили фалшив сертификат за ваксинация. Факт е, че този бизнес процъфтява в интернет, а органите на МВР през ден съобщават за задържани в различни градове в България.

https://trafficnews.bg/zdrave/dve-treti-pochinalite-vaksinirani- … dJZoQDJfHxIjQ4Jig

Общи условия

Активация на акаунт