Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 954 250
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 9 495
Gadoha - може ден по-късно. Няма никакъв проблем.

Jhbd - може буустер Модерна, не е задължително да е Пфайзер.

# 9 496
Аз последно разбрах 6 месеца за бустерна доза за хора над 60 и с много заболявания, останалите след 7-8 месеца бустер?

# 9 497
https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/70/wr/mm7043e2.htm
Здравейте,
имам следното питане - наложи ми се да пия антибиотик не за ковид, по съвсем друг повод, но от антибиотика получих разтройство Sad. Вече четвърти ден след антибиотика и не отминава. Пих пробиотик по време на антибиотика и сега продължавам, но все още има какво да се желае за нормализиране.

Трябва да се ваксинирам другата седмица  и ми е притеснено до колко това състояние е противопоказание за ваксиниране. Принципно знам, че ваксина се слага на здрав човек. Disappointed

Не е желателно да отлагам ваксинирането. При нормална друга ситуация бих отложила...но в момента нищо не е нормално.

Благодаря
Пробиотик се пие с няколко часа разлика от АБ защото АБ убива тези бактерии и практически нищо не се получва. Пробиотик се пие по-дълго време за възстановяване на чревният баланс  бактерии, може да го смените с друг защото този баланс се възстановява бавно понякога. Не мисля, че това е фактор-пречка за ваксинация.

# 9 498
Аз последно разбрах 6 месеца за бустерна доза за хора над 60 и с много заболявания, останалите след 7-8 месеца бустер?

Аз съм бая под 60г и без придружаващи заболявания. Буустнат съм точно 6 месеца след втора доза.

Единственото изискване е да са минали 180 дни от втората игла. Това е. Simple Smile

# 9 499
Благодаря Ви за отговорите.

Не знам дали е правилен изборът ми за Модерна? Ако догодина се наложи отново ще стане мазало. АЗ, Модерна и после може би Пфайзър. Все чета и пак ми е  мъгла. Срещнах някъде, че Модерна в момента има добри показатели. Но аз не съм с Пфайзер. Имам още дни да го реша.
Няма да  се разсърдя, ако дадете и вашите мнения.
Чела съм, че след 6 месеца имаме право на трета ваксина. Не виждам други ограничения.

# 9 500
Еми преместих се. Ако слагат от същото в миялната машина?
Лошото е, че съм ходила там 100 пъти, никога не ми беше хрумвало да проверя на какво мирише дезинфектанта.

като контрапункт добре е, че има и такива места - https://otgrada.bg/lica/sobstvenik-na-zavedenie-koeto-ne-protest … averite-na-svetlo
мястото - https://g.page/daro-sofia
и като съдя по най-скорошните отзиви - има и достатъчно хора, които адмирират позицията на собственика Simple Smile имам предвид, че в последните 24 часа рейтингите с петици и без коментари отразяват съгласие и подкрепа към достойното им поведение

за който няма фейсбук
Скрит текст:
24.10.2021
Скъпи гости,
От днес можете да оставате в Даро само ако притежавате сертификат за ваксинация, удостоверение за преболедувал (макс 6 месеца) или негативен тест (48 или 72 часа). За всички останали единствената разрешена опция е храна за навън. Всички ние, които работим в Даро, сме ваксинирани и ако пожелаете, ще ви покажем сертификатите си. За онези, които не познаваме, не сме се виждали отдавна или идвате за първи път, ще ви поискаме някой от горните документи. Извиняваме се ако това е неудобство за вас, не съхраняваме лични данни и използваме само моментна проверка.
За мен, Даро, тази мярка е закъсняла, но по-добре отколкото нищо. Ако не сте се ваксинирали досега, поради каквато и да е причина, сега е момента да го направите. По-добре късно, отколкото ... че иначе лошо.
Дарин го даваха сутринта по една от телевизията. Говори много добре. Разликата с повечето останали е, че те са миниатюрно заведение с работещи няколко човека и дневно - работи до ранен следобед. А, и са на светло.
В квартала ми са, но за съжаление предлагат само въглехидратни неща и няма как да пробвам нещо.

# 9 501
Някой ваксиниран във Варна тези дни нека сподели чака ли се много, има ли нужда от записване на час???
Днес на Метро,пред нас имаше 25 човека,чакахме точно час.Бързо става

# 9 502
Този Даро си прави рекламката, сладур.

# 9 503
Браво на него, няма все бойкотиращи мерките заведения да си правят реклама.

# 9 504
Аз бих го посетила. Такива хора трябва да бъдат подкрепени. Още повече, че мислят за клиентите и здравето им. Поздравления!

# 9 505
Ами посети го, вземи и за вкъщи, добри са му нещата. Нагла му е рекламата.

# 9 506
  • Варна
Някой ваксиниран във Варна тези дни нека сподели чака ли се много, има ли нужда от записване на час???
Днес на Метро,пред нас имаше 25 човека,чакахме точно час.Бързо става

В петък бяхме там и ми направи впечатление как жената, която слага ваксини и другата, която издава сертификати, стоят без маски. А толкова хора минават през тях.

Докато бяхме вътре се разговорихме и слагащата ваксини вика "има две категории хора - такива дето са готови всяка седмица да се ваксинират и такива, дето вярват в конспирации и чипове".

Мисля си, че има и трета категория - колебаещи се, и те лека-полека вече започнаха да се ваксинират.

# 9 507
Благодаря ви за отговорите, обаче ми се иска в някоя болница да се ваксинирам. Някой знае ли как стоят нещата в Градска болница или вма Варна?

# 9 508
Здравейте,
имам следното питане - наложи ми се да пия антибиотик не за ковид, по съвсем друг повод, но от антибиотика получих разтройство Sad. Вече четвърти ден след антибиотика и не отминава. Пих пробиотик по време на антибиотика и сега продължавам, но все още има какво да се желае за нормализиране.

Трябва да се ваксинирам другата седмица  и ми е притеснено до колко това състояние е противопоказание за ваксиниране. Принципно знам, че ваксина се слага на здрав човек. Disappointed

Не е желателно да отлагам ваксинирането. При нормална друга ситуация бих отложила...но в момента нищо не е нормално.

Благодаря
Аз бях пила антибиотик и ми казаха,че няма проблем.Сестра ми също се ваксинира 3 дни след като беше пила антибиотик.Ако си здрава няма проблем.

# 9 509
Здравейте! Имали ли сте като странична реакция 24 часа след първа доза Пфайзер повишено кръвно налягане и температура? Има ли повод за притеснение и как да процедираме в случая? Става въпрос за вече преболедувал 40 год. мъж. Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт