Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 954 271
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 9 480
  • SF
Преди няколко вечери ходихме в ресторант, в който се познаваме с персонала по физиономия. Поканиха ни да влезем, без да си показваме сертификатите. Сякаш се притесняваха да не би да ни обидят, ако нямаме или да ни покажат недоверие. Настояхме да си ги покажем и да ги сканират. Жената ни каза, че приложението, с което сканира не работи добре на изкуствено осветление. Мъчи  се нещо да фокусира, стана й неудобно и се отказа.
Така погледнато, няма кой да ги задължи да си купят телефони с добра камера, неизпускани... Но все е някакъв контрол, уж...

# 9 481
  • София
Здравейте,
имам следното питане - наложи ми се да пия антибиотик не за ковид, по съвсем друг повод, но от антибиотика получих разтройство Sad. Вече четвърти ден след антибиотика и не отминава. Пих пробиотик по време на антибиотика и сега продължавам, но все още има какво да се желае за нормализиране.

Трябва да се ваксинирам другата седмица  и ми е притеснено до колко това състояние е противопоказание за ваксиниране. Принципно знам, че ваксина се слага на здрав човек. Disappointed

Не е желателно да отлагам ваксинирането. При нормална друга ситуация бих отложила...но в момента нищо не е нормално.

Благодаря

# 9 482
  • SF
Преди да те ваксинират, ще те питат дали имаш някакви оплаквания. Ако се притесняваш, кажи това на лекарите. Дори и да не те питат, ти им кажи, че си пила антибиотик по друг повод. Ние тук няма как обективно да преценим дали сега ти е моментът да се ваксинираш. От пролетта досега си имала причини да не го направиш.

# 9 483
  • в страната на чудесата
Ох, ще ме убиеш. Ходили сме и не сме се разболявали, да слагат каквото щат.
 Много стресираш народа тези дни, сега ги караш и дезинфектантите да душат. То и без това никой не ги ползва.
Да бе, размазват масите с бистра водица. Не сме се разболели от ковид, ама от някое коли или хепатит от мърлявите им ръце... айде НЕма нужда Simple Smile

# 9 484
Преди няколко вечери ходихме в ресторант, в който се познаваме с персонала по физиономия. Поканиха ни да влезем, без да си показваме сертификатите. Сякаш се притесняваха да не би да ни обидят, ако нямаме или да ни покажат недоверие. Настояхме да си ги покажем и да ги сканират. Жената ни каза, че приложението, с което сканира не работи добре на изкуствено осветление. Мъчи  се нещо да фокусира, стана й неудобно и се отказа.
Така погледнато, няма кой да ги задължи да си купят телефони с добра камера, неизпускани... Но все е някакъв контрол, уж...
Не те ли е страх, като виждаш, че реален контрол и мерки няма?  Така са влезли всички други клиенти и гаранция, че на метър-два не ти кашлят с корона, няма.

# 9 485
  • SF
Аз на колко ресторанти съм ходила, без да са си показвали ваксините....
Страх ме е, но до преди седмица ходех по същите места, без да се е споменавало за зелени сертификати. Страхът ми не се е увеличил с въвеждането им.
Освен в ресторанти, ходя и на работа, където сертификати не се изискват и има много неваксинирани и подсмърчащи.
Ходя и в магазина в 18:30, където се редя на опашки и откарвам дълго време. Нямам контрол над останалите клиенти. Сертификати не са длъжни да носят и да показват. Страхът ми не е толкова голям, че да се самозаключа вкъщи.
Вчера бях в Коста кафе, където не са искали сертификат на никого. Страх ме е, но влязох безстрашно и купих. След малко пак излизам, пак в обществото... Естествено, няма да се целувам с непознати!

# 9 486
Аз пък не ходя по ресторанти цялата пандемия, като знам как се спазват мерките. Бих седнала в затворен ресторант с още 100 души със свалена маска само с пистолет, опрян в челото. Наречете ме параноичка, но това е положението. И сега с въвеждането на зелените сертификати ситуацията е една идея по-добре, но пак няма адекватен контрол, а и зелен сертификат вече може да се изтегли от Замунда...

Последна редакция: нд, 31 окт 2021, 22:36 от АлисаВСтранатаНаЧудесата

# 9 487
Аз ходя, но не в пика, нищо че съм със зелен сертификат. Не смятам за разумно да си го ползвам точно сега, не ми дава успокоение. Между следващите две вълни пак ще се възползваме да се видим с някой, да отидем на кино, да напазарувам в мола, сега не.

# 9 488
Еми преместих се. Ако слагат от същото в миялната машина?
Лошото е, че съм ходила там 100 пъти, никога не ми беше хрумвало да проверя на какво мирише дезинфектанта.

като контрапункт добре е, че има и такива места - https://otgrada.bg/lica/sobstvenik-na-zavedenie-koeto-ne-protest … averite-na-svetlo
мястото - https://g.page/daro-sofia
и като съдя по най-скорошните отзиви - има и достатъчно хора, които адмирират позицията на собственика Simple Smile имам предвид, че в последните 24 часа рейтингите с петици и без коментари отразяват съгласие и подкрепа към достойното им поведение

за който няма фейсбук
Скрит текст:
24.10.2021
Скъпи гости,
От днес можете да оставате в Даро само ако притежавате сертификат за ваксинация, удостоверение за преболедувал (макс 6 месеца) или негативен тест (48 или 72 часа). За всички останали единствената разрешена опция е храна за навън. Всички ние, които работим в Даро, сме ваксинирани и ако пожелаете, ще ви покажем сертификатите си. За онези, които не познаваме, не сме се виждали отдавна или идвате за първи път, ще ви поискаме някой от горните документи. Извиняваме се ако това е неудобство за вас, не съхраняваме лични данни и използваме само моментна проверка.
За мен, Даро, тази мярка е закъсняла, но по-добре отколкото нищо. Ако не сте се ваксинирали досега, поради каквато и да е причина, сега е момента да го направите. По-добре късно, отколкото ... че иначе лошо.

# 9 489
Предстои ми 2 ра игла Файзер в РЗИ,веднага ли дават сертификата?

# 9 490
Остават ми точно 21 дни до изтичането на 6 месеца след втора пфайзер. Ако можех още днес бих отишла за трета. Дотогава ще мисля коя да бъде. Живея с неваксинираните си 70 годишни родители. Не искат. Как се справяте с нахални роднини идващи ви на гости? Вчера за пореден път гости от столицата. Няма как да ги върна. Считат, че като са го минали февруари са безопасни. Друга пък роднина комшийка, с която се нямам хич и не ходя в тях от години, точно сега намерила повод да ме вика у тях. И не стига другите проблеми, ами трябва да се чудя как да лавирам, та хем да се отърва, хем да не се изпокарам. Много ми омръзна и ще почна с майните наред.

Иначе колебанието ми е между пфайзер и модерна за трета. С пфайзера нямах проблеми, но пък модерна изглежда по-надеждна.

# 9 491
Предстои ми 2 ра игла Файзер в РЗИ,веднага ли дават сертификата?

Да, веднага. Ако за СРЗИ става въпрос.

post mortem, аз съм с две дози Пфайзер и буустер Модерна. Ако имаш въпроси - пиши. Накратко - нямах никакви странични ефекти (освен лека болка в ръката за ден). Реших да е Модерна, защото е малко по-ефективна от Пфайзер.

# 9 492
Благодаря,точно на деня от картончето ли трябва да я поставя или мога ден по-късно за да я поставя заедно със съпруга си/и той 2-ра игла?Имам впредвид ако са приготвили предварително сертификата с датата за 2 ра игла?

# 9 493
В края на ноември стават 6 месеца от втора доза АЗ.
Може ли да си поставя Модерна или само Пфайзер се поставя след АЗ?
Може би сте писали и не съм го прочела. Моля, да бъда извинена.

# 9 494
  • София
Може модерна. ММ точно така направи.

Общи условия

Активация на акаунт