Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 954 274
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 9 465
Племенницата ми, на 23, положителна за ковид от преди час. Тя си сложи Файзер лятото.

# 9 466
  • SF
Ще го изкара леко!!

# 9 467
Племенницата ми, на 23, положителна за ковид от преди час. Тя си сложи Файзер лятото.

А защо си е правила тест - имало е положителни покрай нея или е имала симптоми?

# 9 468
  • в страната на чудесата
Сега, ако кажеш, че си си тръгнАла гладна😀

Локдаун, на каквото и да викате така, нито има нужда да има, нито ще има.
Еми преместих се. Ако слагат от същото в миялната машина?
Лошото е, че съм ходила там 100 пъти, никога не ми беше хрумвало да проверя на какво мирише дезинфектанта.

# 9 469
Ох, ще ме убиеш. Ходили сме и не сме се разболявали, да слагат каквото щат.
 Много стресираш народа тези дни, сега ги караш и дезинфектантите да душат. То и без това никой не ги ползва.

# 9 470
  • Варна
Чак такава параноя ми идва в повече....Имам колежка,която мие ябълките с веро Grinning,и си носи прибори в чантата. Все си мисля,че малкото работещи заведения,в които ходя спазват приличен Ковид протокол. Сори ама не ми е приятно да седна на място смърдящо на болница.

# 9 471
Не съм забелязала някъде където има дезинфектанти - по магазини и тн, да смърди на болница.
За мен това, че са сложили вода не е нормално, и е подигравка със сегашното положението.

# 9 472
  • SF
Трябва да се мие и да се дезинфекцира непрекъснато и всичко. И преди ковид пандемията не ми е било приятно да сядам на маса, която се бърше проформа с парцал, който е гнусен. Хигиена на публични места трябва да има. Когато поставиха дезинфектанти на входовете на молове, магазини и ресторанти, ми се струва, че винаги е трябвало да бъдат там.
Когато избием този вирус, се надявам това да остане трайна практика. Липсват ми дезинфектанти в метрото, в градския транспорт, въпреки че не ползвам ГТ. В моята кола има пръскалка и я ползвам редовно.

# 9 473

А защо си е правила тест - имало е положителни покрай нея или е имала симптоми?
Да, температура, силна отпадналост, загуба на обоняние и т.н.

# 9 474
  • София
Много хора около мен си щъкат насам натам със "сертификати за ваксина". Едните снимали баркода на приятели, другите си го купили, третите не споделиха как точно са се сдобили...
Как ги проверяват тези работи?

# 9 475
  • SF
Ами ти разказа как - от приятели, от родители, може и от етикета на дрехата да си го сканираш. Никой не се впечатлява да проверява. Проформа е всичко.
Вчера един на входа на мола ми иска сертификат. Показах му телефона и от 2 метра ми казва да влизам. Можех да му покажа, каквото си искам. Даже няма нужда да плащам, да ползвам на приятели...
Само някой приятел да е посмял да ми поиска сертификата.... Даже не знам как ще запазя добрия тон, с който да му отвърна.

# 9 476
Много хора около мен си щъкат насам натам със "сертификати за ваксина". Едните снимали баркода на приятели, другите си го купили, третите не споделиха как точно са се сдобили...
Как ги проверяват тези работи?
Един репортаж преди няколко дни в сутрешен блок..
- Имате ли Зелен сертификат ?
- !?!
- QR Код?
- Имам 4!
- ?!?
- На четвъртия съм вече!

... Simple Smile Simple Smile Simple Smile Не го догледах, а имаше потенциал за подобни бисери... Много исках, но нямах желание... мда...

# 9 477
Никак... Вчера два пъти ми се наложи да си ползвам сертификата. В първия голям магазин девойка на входа ми сканира QR кода, но мъжът ми, който влезе след мене, даже и не разбрал, че пропускателният режим бил такъв - влязъл си без някой нещо да му поиска. Даже се учуди, като му казах, че за първи път съм си използвала сертификата. Във втория магазин ме попитаха имам ли сертификат. Отговорих положително и го отворих от Cardbox, като подадох телефона за сканиране. "А, няма нужда!" - ми отговори продавачката... 😶

# 9 478
А според голямо изследване в щатите с милиони участници ваксинираните срещу ковид умират значително по-малко от неваксинираните от всякакви болести. Тук отново води с резултат групата ваксинирани с Модерна.

Може ли линк , моля. Smile

# 9 479
  • Варна
Някой ваксиниран във Варна тези дни нека сподели чака ли се много, има ли нужда от записване на час???

Ако искаш без записване, можеш днес да отидеш в мобилния пункт на паркинга на Метро, работят до 18ч. Дават и ваучер за 20лв, който при желание може да дариш за кауза.

В петък по обяд пред нас имаше 6 човека, след нас малко повече, около десетина, но сравнително бързо се движи опашката.

Общи условия

Активация на акаунт