Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 462
  • 16 912
  •   2
Отговори
# 195
Живея от година и половина в едно село близо до Пловдив.  Нито един от хората 60 + не вярват на ваксините. Аз утре съм за втора игла на Модерна. Дано не ме върнат. Ще докладвам за реакции. Стискайте палци.

# 196
Моето мнение е, че ако към днешна дата има неваксиниран човек над 60 години и с физическа възможност да го направи, то е, защото не е поискал.
Не коментирам трудно подвижните в малките населени места. За тях заповедта е адекватна в частта с мобилните центрове.

# 197
Като поседят празни до четвъртък ваксинациите пунктове, току виж променили заповедта. Майка ми също не иска да се ваксинира, щяла да чака да дойде по добра ваксина, тоест - Годо.

# 198
  • София
Моето мнение е, че ако към днешна дата има неваксиниран човек над 60 години и с физическа възможност да го направи, то е, защото не е поискал.
Не коментирам трудно подвижните в малките населени места. За тях заповедта е адекватна в частта с мобилните центрове.
Да, това е добре – нека достъпът до ваксини да се увеличава. Това, което е изключително глупаво (макар че си мисля съвсем друго определение) е защо, увеличавайки достъпа на едни, намаляват достъпа на други, при условие че има поръчани достатъчно ваксини? Ситуацията не е "или/или", защо я превръщат в такава?

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 17:31 от milenaka

# 199
  • София
Пак нещо или не добре измислено или не добре обяснено.
Как така ще има позволени дни и ще бавят вторите ни дози на хората под 60. Тотална липса на яснота.

# 200
ВМА-то веднага сложиха ново съобщение на сайта си, а именно това.
Това "с предимство" ми говори, че ще ваксинират който дойде, ако дойде някой възрастен първо него, ама ако не дойде, който дойде Wink

# 201
Но аз не разбирам от това да се откриват нови коридори за ваксиниране.

Е не от това - но новината е от днес https://coronavirus.bg/bg/981
И как това решение на Столичната община кореспондира с новата заповед на здравния министър?!

# 202
Но аз не разбирам от това да се откриват нови коридори за ваксиниране.

Е не от това - но новината е от днес https://coronavirus.bg/bg/981
И как това решение на Столичната община кореспондира с новата заповед на здравния минисър?!
Никак, ама явно Фандъкова не е изчакала да види какво ще натвори министърът Grinning

# 203
Хора помощ. Искам да получа сертификата по имейл, но правилно ли разбирам:
Трябва да изтегля бланката на хартиен носител, да я попълня, да я сканирам или снимам, и да изпратя снимката на мейла им?

# 204
  • София
Скрит текст:
Трябва да изтегля бланката на хартиен носител, да я попълня, да я сканирам или снимам, и да изпратя снимката на мейла им?

Изтегли файла/ бланката и я отвори през Word (ако си на Windows). След като я отвориш в Word и разрешиш редактирането, на мястото на пунктира си въвеждаш имената и данните, запазваш (най-добре с трите си имена като име на файла, за да не стане припокриване) и пращаш.

# 205
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/ministrt-na-zdra … tojcho-kacarov-s/

Ами това е глупостта...
Явно мисли, че ваксините не са достатъчно...

# 206
Скрит текст:

Изтегли файла/ бланката и я отвори през Word (ако си на Windows). След като я отвориш в Word и разрешиш редактирането, на мястото на пунктира си въвеждаш имената и данните, запазваш (най-добре с трите си имена като име на файла, за да не стане припокриване) и пращаш.
Ако няма Microsoft Office или не е на Windows, може да се инсталира Open Office, отваря doc файлове, след това трябва да се запише отново като doc, преди да се изпрати.
Още нещо, ако имате памет на телефоните или таблетите с андроид - има безплатен Word, който може да се ползва за целта, без да имате компютър.
Добавям:
Уф, сега видях, че бланката е PDF!  Има безплатни онлайн конвертори, които преобразуват PDF в DOC, след което го попълвате.

# 207
  • София
И аз така мислех да я попълня, но в крайна сметка я разпечатах, попълних, сканирах и изпратих, защото на "Заявител" се подписах - освен да става без подпис.

# 208
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/ministrt-na-zdra … tojcho-kacarov-s/

Ами това е глупостта...
Ти остави това, ама виж и друго: "Знам, че мнозина се съмняват в безопасността на ваксините. Аз също съм имал своите резерви най-вече заради краткия срок и обхват на проведените клинични изпитвания."
И тоя ще ни е министър на здравеопазването... Ако чакам такъв да ми опази здравето, пази Боже! Rage

# 209
Ами това е глупостта...
Не го разбирам така. Казва, че най-уязвимата група, възрастните и болните,  не е ваксинирана и трябва да се насочат усилията натам. Защо трябва да се блъскат с млади и прави хора по опашки за ваксини. За мен това е анархия. Нека има организация и възможност да се ваксинират възрастните и хронично болните, за другите 3-те дни са достатъчни и не е толкова спешно.
Отдавна трябваше да се вкара ред и организация, да има ясни правила и приоритети.

Общи условия

Активация на акаунт