Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 452
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 180
В заповедта пише, че от хората под 60 мигат да се ваксинират от петък до неделя по реда на записване. В зелените коридори няма нито ред, нито записване, затова се притесняваме. И после - какъв е редът на записване - през портала, където си запазваш дата и час в център, който не знае, че е в списъка?

# 181
Или пък за втора доза, като през портала не може?

# 182
  • София
Искам за пореден път да похваля ВМА - в събота все пак пратих и през формата им заявка за сертификат (въпреки че имам електронен подпис). Предупредиха, че ще го получа най-рано в понеделник. Е, сертификатът вече е в пощата ми (Gmail). Всичко по конец...

# 183
  • София
Правилно
Не би трябвало на твоя мейл, да ти пращат сертификат дали се е боцкал мъжът ти Simple Smile
Това си е лична информация
Те пък щото ако в името на посочения имейл в заявлението не се съдържа името на заявителя от къде точно ще са сигурни, че той го изпраща .... пък и да го има пак не е гаранция Smirk

# 184
Но аз не разбирам от това да се откриват нови коридори за ваксиниране.

Е не от това - но новината е от днес https://coronavirus.bg/bg/981

# 185
  • София
Намерих ви. Идвах да кажа, че дават 97 процента защита на АЗ срещу индийския щам.
Би било чудесно! Може ли да споделиш източник?

# 186
Е, значи няма как да разбера от онова, което ние обсъждаме. Министъра нарежда едно, кмета иска друго. Кой ще надвие, защото сега са епични борби, ще разберем. Потърпевши са обикновените хора!

# 187
Нищо против нямам да се улеснят и македонците, но не е редно да спреш достъпа до ваксини на собствения си народ, само защото този достъп е осигурен от предишните, а ти си решил да ги чегърташ, както стана модерно да се изразяват напоследък разни политически фигури. Да се надяваме, че скоро ще излезе нова заповед.

Как може да напишат заповед, в която да няма ясна информация за основния начин на ваксиниране в страната?!?!
Иначе си проверих QR кода, валиден, всичко ок.

Последна редакция: пн, 17 май 2021, 15:13 от помбер

# 188
Четох заповедта няколко пъти, наистина не е ясно какво ще стане с вторите дози ( и на мен ми предстои тази седмица), още повече че в нашия град през почивните дни ваксинират само в събота до обяд.
И аз трябва да разнасям детето с мен да чака, защото няма къде да го оставя евентуално в събота...

# 189
  • София
Но аз не разбирам от това да се откриват нови коридори за ваксиниране.

Е не от това - но новината е от днес https://coronavirus.bg/bg/981
Това сега го виждам.
Значи преди се ваксинирах в 17-та. Която се оказва, че даже и в петък не ваксинира. А според заповедта не мога да се ваксинирам между понеделник и четвъртък. Леле, тези са... За какво им трябваше да ограничават ваксинирането през седмицата и да усложняват всичко? По-малко ваксинирани ли целят, какво?

# 190
  • London
Проучването е просто от фактите с индийския щам в Болтън. В болница с него са хората без ваксина..... Отказали дори такава това го казаха в новините. Тоест върлува, но някак само сред хората без ваксина...... По тази логика ваксинирани те които са масово с Аз... Се оказват защитени. Потърсете в нета сигурно го има видеото.

# 191
Дева, ти все пак иди в четвъртък, в тази какафония нищо не се знае, може пък да ти я сложат.
Ей, много се ядосвам, когато зора е да махнеш нещо, само защото е направено от предишните, независимо, че е работещо.

# 192
Аз намирам заповедта за малко закъсняла. Още в началото трябваше да се разкрият повече ваксинационни центрове и да се направи график, който да се спазва. В Англия започнаха от най-възрастните, дори принц Чарлз си изчака реда. Намирам за съвсем нормално личните лекари, които най-добре познават здравословното състояние на пациентите си, да поемат основно ваксинациите.
Според официални данни в България са ваксинирани 1116741, от които 414 х. с две дози, постоянно живеещи в Бг са не повече от 6.5 млн души, от които около 1 млн са под 18 г. Реално желаещи за ваксиниране са може би не повече от 2.5 млн.
Не знам за какви опашки говорите, но при нас няма.

# 193
  • Козлодуй
Почвам да се чувствам прокълната (в кръга на шегата де) - след първата игла на АстраЗенека, на другия ден спряха зелените коридори. Сега пак - боднах се и ги спират... Е*ати късмета, дето нося...
И аз така се чувствам Simple Smile Първата ми доза АЗ беше на 12 Март точно когато я спряха тази ваксина и тази седмица в петък трябва да си поставя втората и спират работа имунизационните кабинети а електронния регистър се държи сякаш изобщо не съм си поставила 1-ва доза а там съм се записала - направо ще се побъркам от притеснение
Надявах се да сложа втората доза и да забравя за тези глупости
100 пъти съжалих че не изчаках Пфайзер - до сега да съм се ваксинирала и да съм забравила

# 194
  • София
Няма разкрити повече центрове, има ограничение в "ползването" на съществуващите. Тези, които са дадени по-горе в София, съществуваха и преди, само че сега могат да се ваксинират много по-малко хора под 60 в тях.

Общи условия

Активация на акаунт