Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 942 365
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 270
Обичайно се изчаква да се съберат хора за да отворят флакона - 6 за Пфайзер, 10 за Модерна и т.н. май за Астра също са 10, за Янсен не знам. В тази връзка тези, които сега слагат първа доза Астра не знам как ще сложат втората.

# 271
Личните получават 10лв на ваксина, сигурно и центровете толкова. За 30мин като ни набоцка 10 човека, ето му 100лв. Може да си направи добра допълнителна заплатка. А аз като се огледам около мен почти никой няма ваксина. От познатите ми са единици и не искат да се ваксинират. От колегите ми никой. Говоря все за млади хора. Родителите и бабите и дядовците също не искат. Ние с мъжа ми сме самоубийците Grinning

Няма как да "набоцка" за 30 минути 10 човека, моята лична записва през 15 минути, сигурно и другите процедират по подобен начин.

Ами има как, защото го казвам от личен опит. Отидох в 9:10, пред кабинета бяхме всички 10 човека и попълвахме декларации. Аз бях последна за ваксина и излязох от кабинета в 10 без нещо. Хайде, може би са били 40-50мин, но не повече.

# 272
  • SF
Всичките ми познати се ваксинираха на тези коридори.
Всички, които имахме запазени часове, не успяхме да се възползваме. Почти всички мои колеги са ваксинирани. Приятелите ми също. Аз лично пратих мои роднини и приятели да се ваксинират на коридор, след като се убедих лично в експедитивността им.
Дано да не изхвърлят много ваксини в периода понеделник-четвъртък (имам предвид отворени флакони за повече от 6 часа).

# 273
Bilyana14, при нас, в МВР болницата ни взеха листа с данните, боднаха ни за част от секундата, и си излизохме. Данните се вкарват неясно кога, но със сигурност след като си набоден.
Ами има как, защото го казвам от личен опит. Отидох в 9:10, пред кабинета бяхме всички 10 човека и попълвахме декларации. Аз бях последна за ваксина и излязох от кабинета в 10 без нещо. Хайде, може би са били 40-50мин, но не повече.
Ето, човек при личният губи в най-добрият случай 30-40-50 мин, а в зелен коридор губиш 5.
🤦

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 09:55 от Lemy

# 274
  • SF
Вие, добре, че се ваксинирахте, но на нас ни предстои втора доза и се пада в ден, който е отреден за възрастните. Simple Smile
За въпросния уикенд, мислейки си, че вече ще сме с ваксина, имахме планове.

# 275
Вие, добре, че се ваксинирахте, но на нас ни предстои втора доза и се пада в ден, който е отреден за възрастните. Simple Smile
За въпросния уикенд, мислейки си, че вече ще сме с ваксина, имахме планове.

Вторите дози ще се слагат във всеки един ден от седмицата, аз поне така разбрах.

# 276
И аз разбрах, че за вторите дози няма да има проблем. Реално се спират хората с първи дози, което е не по-малко глупаво. В другата тема казах, че вече получаваме по 200 хиляди дози само Файзер на седмица. А желаещи за първи дози я има 50 хиляди, я не. На този фон министърът реши, че е чудесна идея да се сложат още и още пречки пред все по-малкото желаещи...

# 277
Може би приоритетните групи (възрастни, хронично-болни и пр.) трябва да са в определен часови диапазон. Например между 10 и 12, и после между 16:00 и 18:00 часа. Повечето работещи хора биха ходили сутрин преди работа, в обедната почивка и вечер след работа. Според мен така биха се избегнали опашки и проблеми за всички.

# 278
Може би приоритетните групи (възрастни, хронично-болни и пр.) трябва да са в определен часови диапазон. Например между 10 и 12, и после между 16:00 и 18:00 часа. Повечето работещи хора биха ходили сутрин преди работа, в обедната почивка и вечер след работа. Според мен така биха се избегнали опашки и проблеми за всички.

Опашки няма. Е сега вече може и да има, ако всички под 60 години бъдат набутани в петък и двата почивни дни, докато през останалото време ваксинационните центрове стоят полупразни.

# 279

За втора доза това не важи – питах и така ми отговориха. Отиваш, когато ти е денят, и никой няма да те върне.

# 280
Преди малко минах за втора доза в местното РЗИ, на опашката имаше хора на всякаква възраст и вървеше по ред на идване. По едно време излезе ваксиниращият доктор и каза възрастните да минават с предимство, но иначе никого не са върнали.

# 281
  • SF
Значи ще си правим компания на опашката с възрастните хора. Simple Smile

Каквато няма да има. (просто препятствие за всички желаещи, колкото и малко да са те)
А хората с хронични заболявания някаква епикриза ли трябва да носят?

# 282
При 1.1 млн ваксинирани българи (около 20% от населението над 18 г) е ясно, че който е искал се е ваксинирал, няма проблеми да си получите по график вторите дози.
Тази хаотичност не ми харесваше, възрастните хора имат по-малко информация и възможност за ваксинация, особено ако нямат близки, които да ги заведат до някой пункт за поставяне на ваксини.
С тази заповед, според мен, се насочват усилията към стимулиране на личните лекари да търсят, убеждават и настояват да се ваксинират пациентите им, така както е при ваксините по имунизационен календар.
Те знаят най-добре кой с какви хронични заболявания е и какви здравословни проблеми имат.
Повтарям, за мен, това е добро решение.

# 283
То първо да бяха убедили личните лекари, че много от тях са твърдо против и надъхват и пациентите си.
Макар че силно се съмнявам, че методът на убеждаването работи у нас. Виж, ако бяха забранили или поне силно ограничили възможността за ваксиниране, досега повечето българи щяха да намерят връзки и да се ваксинират напук. Или за да не се минат.

# 284
Вчера мернах някъде по телевизията изявлението на здравния министър. Първо се впечатлих, че е на фона на знамена - нашето и на ЕС, и на банка както чете речите си президента (ще се въздържа от коментар по тоя въпрос). После, той каза, че има спад в заболеваемостта заради времето, а не защото са постигнати резултати с действията по въпроса до сега...🤐
https://m.dnevnik.bg/bulgaria/2021/05/17/4210423_opasnostta_ne_e … raven_ministur_s/

Общи условия

Активация на акаунт