Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 942 822
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 255
  • SF
Колко дни може да стои отворен един флакон?

# 256
Освен това активните хора повече влияят на разпространението, така че ако те се ваксинират, това пази и възрастните хора. Нали знаем, че ваксините работят, когато се поставят масово, а не се разчита на индивидуална защита. Всички сме чували любимия въпрос "На теб какво ти пречи, че моето дете не е ваксинирано, ти нали твоето си го ваксинираш?", на който всички лекари много мразят да отговарят по безброй пъти по разни студиа.

# 257
Като слушам изказванията на разни бабки около мен, като чета някакви неграмотни екземпляри из Фейсбук какви неща пишат за ваксините... Хептен няма да идат сега! Сега се върти вече легендата, че това била "законно одобрена ефтаназия" , затова бутали напред възрастните! Хора, този свят е пълен с идиоти! Защо срещу идиотизъм не измислиха ваксина. Това е непоносимо количество човешка глупост. Потресена съм!... Ма какво се учудвам, млад човек, инженер, на висок пост, се страхува ваксината да не го модифицира и като получи заплата, отива в банката и си я изтегля цялата, защото не смее да плаща с карта... Ще се гръмна, честно! 😵

# 258
Георги Миндов, председател на Софийските лл ще говори по бнт. Той май е от доволните и желаещите новата организация. И как иначе, нали става дума за пари.
Ангелов също ще говори по бнт.

# 259
Азалия, и аз съм потресена от нивото на човешката глупост. Тази пандемия показа какво невероятно невежество цари сред хората.
След малко отивам по друг повод в ДКЦ-то, ще проуча как стои въпроса с втората доза.

# 260
Аз пак с въпрос за сертификатите - питат ли как се изписват имената на латиница? И може ли изрично да кажеш/напишеш на бланката как се изписва името по паспорт?

# 261
Колко дни може да стои отворен един флакон?

Не дни, а часове. Това е от листовката на Phizer:

Once mixed, vaccine can be left at room temperature (2°C to 25°C [35°F to 77°F]) for up to 6 hours. Discard any remaining vaccine after 6 hours.

# 262
  • София
Аз пак с въпрос за сертификатите - питат ли как се изписват имената на латиница? И може ли изрично да кажеш/напишеш на бланката как се изписва името по паспорт?
Никой не преписва името от ЛК. Както си в информационния масив на държавата - МВР, НЗОК, НОИ, така излизаш.

# 263
  • При семейството си
Георги Миндов, председател на Софийските лл ще говори по бнт. Той май е от доволните и желаещите новата организация. И как иначе, нали става дума за пари.

Ваксинационните центрове (коридори) получават ли пари за поставени ваксини, някой има ли информация?

# 264
Да кажа малко никому ненужни мисли:
Хора, в България имаме 10% ваксинирани (поне 1 доза). Преди 1ви май бяхме с 9% - за целият период на коридорите сме качили 1%, което е твърде слабо.
Всички други страни в ЕС са над 20%, като около 20 е Латвия и тя също се брои за изоставаща. Средното за ЕС е 31.5%
Може на коридорите да отчита сега големи цифри, ама повечето са втори дози. Новите са едва 1/3 дозите. Та тези цифри скоро ще намалеят.
Демек много зле върви ваксинацията. Сега дали ще тръгне по-добре е друг въпрос, ама наистина отдавна трябваше да се почне с уязвимите групи.

Ваксинационните центрове (коридори) получават ли пари за поставени ваксини, някой има ли информация?
разбира се

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 08:19 от Одри ♡

# 265
Естествено, че получават. Никой зорлем няма да се бута да прави нещо безплатно.

# 266
Личните получават 10лв на ваксина, сигурно и центровете толкова. За 30мин като ни набоцка 10 човека, ето му 100лв. Може да си направи добра допълнителна заплатка. А аз като се огледам около мен почти никой няма ваксина. От познатите ми са единици и не искат да се ваксинират. От колегите ми никой. Говоря все за млади хора. Родителите и бабите и дядовците също не искат. Ние с мъжа ми сме самоубийците Grinning

# 267
Личните получават 10лв на ваксина, сигурно и центровете толкова. За 30мин като ни набоцка 10 човека, ето му 100лв. Може да си направи добра допълнителна заплатка. А аз като се огледам около мен почти никой няма ваксина. От познатите ми са единици и не искат да се ваксинират. От колегите ми никой. Говоря все за млади хора. Родителите и бабите и дядовците също не искат. Ние с мъжа ми сме самоубийците Grinning
Според мен трябва да увеличат заплащането за поставена ваксина.
За да е успешна кампанията, няма как да се разчита на личните лекари само Необходима е желязна организация в големи центрове, в които да се канят хората (както в УК примерно) и да се следи дали идват и ако не - защо. Издирват се човек по човек, дава му се час, следи се дали е дошъл, ако не е - защо не е, убеждават се в ползите на ваксинирането хората. Личните лекари, даже запознатите с всеки пациент, на този етап нямат този ресурс да го вършат това, имат си и друга работа. Представете си личен лекар да събере 10 пациента днес за ваксина, обаче 3 искат модерна, пък 4 файзер, че той няма да успее да отвори флаконите за тия само. Може 3 да не дойдат и ето фира. Само в големи центрове може да се осигури непрекъснат достъп до всякакви ваксини, бързина, каквато една масова ваксинация изисква, непрекъснатост на процеса, специализация, следене какво се случва и анализ. Не казвам да се изключат ЛЛ от процеса, но трябва да се комбинират, да сключват договори с такива центрове и да пращат пациентите там. Може би това е идеята на новото министър, но организация като тази с тази заповед няма да стане. Целта трябва да е никой желаещ да не се върне и всеки да бъде ваксиниран на най-удобното му място колкото може по-бързо.

# 268

Няма как да "набоцка" за 30 минути 10 човека, моята лична записва през 15 минути, сигурно и другите процедират по подобен начин.

# 269
Хвърлих едно око на имунизационния кабинет.
Ваксинират с втори дози. Хората бяха под 60.
Като си мина другия преглед, ще питам имат ли някакви нови разпореждания/ограничения.

Общи условия

Активация на акаунт