Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 942 365
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 285
И аз си го мислех това с ограничения достъп, може пък хората да се юрнат 😉

# 286
  • Варна
И аз си го мислех това с ограничения достъп, може пък хората да се юрнат 😉
И аз това си мисля. Когато едно нещо е в свободен достъп, никой не го иска. Стига да стане дефицит, всеки се бута да си го набави. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 287
Тези, които се притеснявате заради новите мерки на министъра, защо не се оплачете? Например в ЦЗПЗ - Център за защита на правата в здравеопазването:
https://www.facebook.com/czpz.org/about/?ref=page_internal
https://www.czpz.org/
тел. 088 590 6376
(много зелен и силно озъбен емотикон)

Скрит текст:
За които не знаят – новият министър е негов основател и председател.

# 288
Вече всички от моето семейство са с по 2 дози. 9 човека на възраст от 42 до 86 г., Астра Зенека. Равносметката:
- при 1 игла 8 човека без никаква реакция, 1 (45 г. с треска на 13-ти час и Т 38.1, лека отпадналост и болка в ръката, на следващия ден поддръжаше 37.4, до 24 ч. всичко изчезна)
- при 2 игла всички без реакция

ее123456, за съжаление доста лични лекари са против ваксините, не разчитам на обективност.
Относно заболяванията, по-добре се доверявайте на препоръките на лекуващия специалист, който провежда лечението за конкретно заболяване, не на преценката на личния лекар.
Всъщност не познавам човек над 60 или от приоритетна група, който да не се е ваксинирал досега. Имаха свободен достъп и който пожела го направи.

Прочетох нагоре, че не връщат хора, въпреки заповедта, дано!

# 289
Bilyana14, при нас, в МВР болницата ни взеха листа с данните, боднаха ни за част от секундата, и си излизохме. Данните се вкарват неясно кога, но със сигурност след като си набоден.
Както бях споменала и в предишната тема, това е въпрос на наличен персонал. При нас четирима души "обслужваха" един ваксиниращ се: 1) лекар, който те разпитва за здравословното състояние; 2) мед. сестра, която поставя ваксината; 3) трето лице, което междувременно вкарва данните в компютър и попълва картончето; 4) четвърто лице, което в съседно помещение, свързано с първото, издава сертификата и дава разяснения за него.

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 13:27 от Bilyana14.

# 290
Баща ми днес решил и се ваксинирал с Модерна.
Трябва ли да следя за нещо по-специфично?

# 291
Скрит текст:
Bilyana14, при нас, в МВР болницата ни взеха листа с данните, боднаха ни за част от секундата, и си излизохме. Данните се вкарват неясно кога, но със сигурност след като си набоден.
Както бях споменала и в предишната тема, това е въпрос на наличен персонал. При нас четирима души "обслужваха" един ваксиниращ се: 1) лекар, който те разпитва за здравословното състояние; 2) мед. сестра, която поставя ваксината; 3) трето лице, което междувременно вкарва даните в компютър и попълва картончето; 4) четвърто лице, което в съседно помещение, свързано с първото, издава сертификата и дава разяснения за него.
Кое медицинско заведение е това?

# 292
Положението не е толкова отчайващо.
Показах си картончето, нямам записана втора дата.
Казаха да броя 10 седмици, не можело по-рано.
И да ида да ми я сложат.
Аз съм в кварталното ДКЦ, не работят в събота и неделя.
Всякакви ваксинираха днес, но май бяха основно за 2 доза.
Поне съм наясно, че сега в четвъртък няма да ходя.

# 293
  • София
Моя близка приятелка е минала днес на втора доза в голяма столична болница. Бях я помолила да попита дали ваксинират 16+ годишни (става дума за дъщеря ми). Отговорили са, че ваксинират, НО и лекарката, и сестрата добавили, че не е никак препоръчително за нераждали жени...
Тези легенди в крайна сметка не се подкрепиха от  никакви доказателства, нали?

# 294
Моя близка приятелка е минала днес на втора доза в голяма столична болница. Бях я помолила да попита дали ваксинират 16+ годишни (става дума за дъщеря ми). Отговорили са, че ваксинират, НО и лекарката, и сестрата добавили, че не е никак препоръчително за нераждали жени...
Тези легенди в крайна сметка не се подкрепиха от  никакви доказателства, нали?
Не се подкрепиха.
Престъпно е лекари да разправят такива небивалици.

# 295
Откъде въобще се зароди подозрението, че тази ваксина ще стерилизира женското население? Има ли въобще ваксина, която да води до увреждане на репродуктивните функции? Даже е обратното - ваксината срещу рубеола и заушка предпазва от това нещо, което прекарването на вируса би причинило. Само едни по-бежови общности ги е страх от ваксините, защото вярват, че с тях се цели стерилизация на общността им. Невежеството е в основата на тези опасения.

# 296
Прави ли ви впечатление, че покрай всичко с коридорите, никой не обелва дума какво става с еднодозовите ваксини? Освен че в Света Ана сложили пет дози в събота.
Ваксинират ли персонал от туристическия сектор? А хората от онези големи общности, дето не мож ги извика втори път?

# 297
Много се ядосвам на глупостите, които някои лекари приказват. Именно такъв лекар, и то имунолог, съветваше мои познати да не се ваксинират. Жената все пак се ваксинира и не се зарази, но съпругът й преди няколко дни почина след цял месец в болницата...
Личната ми лекарка също е твърдо против ваксините. Има да чакаме да се ваксинира населението....

# 298
На такива трябва да им се търси отговорност. Има си официални препоръки и противопоказания. Извън тях могат да съветват хората да не се ваксинират, но само като частни лица, а не от позицията на медицински лица.

# 299
Те, като не знаят, казват "изчакай". И хората чакат, което в един момент води до среща с вируса. Много интересно какво друго може да се дочака без ваксина, ако не да се разболееш от ковид?

Общи условия

Активация на акаунт