Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 959 351
  • 16 912
  •   2
Отговори
# 855
milenaka, определено е така, още повече,  има данни, че повторното боледуване  е по-тежко.

ПС Върни се и прочети пак, сложих линковете.
Всъщност, ето ги пак:

https://www.news-medical.net/news/20210510/Research-suggests-Pfi … ne-responses.aspx

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.05.03.21256520v1

Eliza, точно заради алергените във ваксините , бях спряла антихистамина, да мине малко време, за да си направя тест за алергия срещу всичките ваксини, когато се заразих. Алергичните реакции са от най-рисковите фактори. Но вирусът ме превари, колега на ММ се беше разболял и брояхме дните от контакта им.

ПС Да се чуди човек, що някои решиха, че съм против ваксините. Ама тъй, някой напише някоя глупост и другите я приемат на юнашко доверие.

Последна редакция: пн, 24 май 2021, 20:01 от Diorela

# 856
  • София
milenaka, определено е така, още повече, че има данни, че повторното боледуване  е по-тежко.

ПС Върни се и прочети пак, сложих линковете.

Добре че е изключение, че при тази смъртност от ковид и първото понякога стига.

Но съм съгласна де – затова се ваксинирах, въпреки че съм го карала (вероятно ноември). След като мога да се ваксинирам и да си увелича шанса да не карам тежък ковид, предпочитам да го направя.

# 857
  • London
Аааа не е вярно за реакциите на АЗ .....няколко са обичайните. И това гарнирано с въпросната тромбоза. Аз лично за друго не съм получила информация.

# 858
Не, Диорела, за миокардитите има съмнения, че може да са свързани с ваксината. Тези данни от докладите ги публикуват от прозрачност, не за друго, в САЩ също ги има, това че някои хора злоупотребяват с тях, вече е друг въпрос. Аз просто казах какво всъщност представляват и защо не трябва да се интерпретират погрешно.

И да страничните реакции от ваксините са много малко на фона на заболяването, срещу което помагат, дори лечението от това заболяване, често е с по-големи рискове. А най-тежките сред тях са наистина много редки. Иначе всяко нещо си има странични реакции, дори най-безобидните неща.

# 859
Diorela, тук казват, че не е препоръчително да се пие анти алергично преди ваксината, защото то може да замаскира една наистина сериозна алергична реакция, която ако не се третира навреме може да се окаже фатална. Повечето центрове, където се слагат ваксините имат в наличност и медикаменти , които да поставят инжекционно ако човекът направи тежка алергична реакция. Личната в България много държеше аз и мъжът ми да пием анти алергично преди ваксината, но личния в Канада беше на съвсем друго мнение, дори малко се ядоса и ми каза да си проверя фактите.

# 860
Лекарят в Канада вероятно следва протоколи, за разлика от тези в България, които наистина си имат лично мнение. Според мен това е голям проблем в България.

# 861
Моя близка в САЩ, генен инженер в NYMC, ми каза, че е пила антихистамини преди ваксина с Модерна. Предполагам ,че добре е преценила нещата.
А от опит, не виждам, как един антихистамин би замаскирал тежка алергична реакция. Антихистамин не може да се справи с такава, той само поддържа да няма леки чести реакции.  Освен ако някой кадърен лекар не я сбърка с ПА.  Аз пия от 2017 непрекъснато, пък съм правила много тежки реакции, едната за 5 мин. от система, от които са ме вадили и не са били замаскирани, разпознаха си ги. Самата аз бях изненадана, че са алергични, не ги разпознах и лекарите ми каза, че от системите са по-различни.

Цитат
И да страничните реакции от ваксините са много малко на фона на заболяването, срещу което помагат, дори лечението от това заболяване, често е с по-големи рискове.
Лили, така е. Ти знаеш през какво минах и през каква тежка терапия. Но въпреки това намирах сили да се смея, да се шегувам с всичко и да подкрепям и другите. Ще мине много дълго време да се изчистя от тоновете КС, че се чистят много бавно от организма - година. А този КВ как разбутва целия организъм, колко рискове има, в т.ч. и късни. Колко хора си мислеха, че са оздравели и си отидоха.

# 862
Като ви чета сега, ако имах подобна информация преди да отида за първата доза и както ми прималя от поставянето и, да съм се срутила от ужас. 😀
Честно казано, добре, че се ваксинирах и след истериите с АЗ , си поставих и втората доза.
Темата завива в много неподходящ момент в много опасна посока.
Лично мнение, вие си пишете.

# 863
Хе хе , tays, честно ли би се срутила от ужас? Hug
Къде отиде хладния ти разум и самообладание?

Аз на всичките съобщения за странични реакции бих реагирала само да внимавам и да наблюдавам под лупа, че ако се появи нещо, да взема мерки навреме. Така реагирах и като разбрах, че сме с КВ у нас, никаква паника и ужаси, хладен разум и адекватни действия.

# 864
Като ви чета сега, ако имах подобна информация преди да отида за първата доза и както ми прималя от поставянето и, да съм се срутила от ужас. 😀
Честно казано, добре, че се ваксинирах и след истериите с АЗ , си поставих и втората доза.
Вероятно ви е прималяло от страх.

# 865
Здравейте, някой може ли да ми даде информация къде има пунктове за ваксинация в Русе или Разград, и със записване ли става, за мъж на 50години коя ваксини би била подходяща, приема егирамлон за високо кръвно? Благодаря

# 866
  • София
Толкова много се изписа, изговори за страничните ефекти, че дойде един момент, в който просто ми омръзна да се напрягам. Каквото-такова, избрала съм си пътя и мога само да се наблюдавам и каквото дойде.

# 867
Ако човек тръгне да чете листовките на почти всички лекарства, ще реагира по същия начин.

Мен след втората доза ме заболяха мускулите и тоя път обаче бях решила да потисна всички симптоми. Пих един парацетамол, обаче не подейства и рано сутринта пих един аналгин. И викам чакай да прочета листовката, ей така от любопитство. Аз почти винаги чета листовките само в частта противопоказания и прием на други медикаменти и дозировка, за да съм сигурна, че ги прилагам правилно и не се задълбочавам чак толкова в някакви редки странични ефекти. Този път обаче чета "Много рядко може да се наблюдава също тромбоцитопения" викам си аман!

# 868
Вероятно ви е прималяло от страх.
Аз го отдадох на превъзбуда. Въобще не съм и си помислила, че ваксина ще ме утрепе. Държа ме три дни, че чак повърнах.
Дио, наистина самовнушението може да хиперболизира всякакви симптоми.
Не го мислех въобще.
Като ви чета в другата тема, жива съм ви ожалила. Ето това е кошмар , болестта.

# 869
Аз го отдадох на превъзбуда. Въобще не съм и си помислила, че ваксина ще ме утрепе. Държа ме три дни, че чак повърнах.
Дио, наистина самовнушението може да хиперболизира всякакви симптоми.
Не го мислех въобще.
Като ви чета в другата тема, жива съм ви ожалила. Ето това е кошмар , болестта.
Напълно е възможно. Превъзбуда, страх, вълнение са все състояния, които водят до една и съща психосоматична реакция на организма - повишава/понижава се кръвното налягане, пулсът се ускорява, мускулите започват да омекват и все едно залиташ и аха да припаднеш. Ако човекът не е хубаво хапнал преди това може и захарта да падне и ето ти прималяване.
Случвало ми се е милион пъти все под влияние на такива стресови ситуации. В такива моменти на мен много ми се зачервява лицето, понякога ръцете и деколтето. Ако човек преди това не се е сблъсквал с подобни "симптоми" може да го сбърка с алергична реакция.
Понаучих и аз нещо след почти 3г психотерапия.

Общи условия

Активация на акаунт