Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 911
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 2 190
Някъде има ли официална информация за 16-18 г.?
Съобщиха за 12-15, но нищо не откривам за по-големите. От 2 дни всички телефони, които намерих дават заето Rolling Eyes

# 2 191
Какво официално да съобщят дали ваксинират ли? Мисля, че специално на Модерна ваксината бе за лица над 16г. и не би трябвало да има проблем който и да е желаещ над тази възраст да се ваксинира, за Пфайзер ако не се лъжа бе 18г., но може и да са го коригирали след като минаха всички официални клинични тестове и за по-малки деца.

# 2 192
  • София
Аз очаквам, в понеделник ако одобрят 12-15г. автоматично да се включат и 16 и 17г. с Phaizer.

# 2 193
pehoko, ние като се ваксинирахме питах и за дъщеря ни, на 16 г. и 9 м. е, казаха, че не е разрешено в България, въпреки че в другите страни е. Затова чакам да съобщят, за да не се разкарваме, но никъде нищо.

# 2 194
Толкова е противоречива информацията за ваксиниране на децата. Не може, може. Има вакдинирани. Днес в някоя от темите пишеше, че РЗИ ваксинират деца.

# 2 195

30 дни след втора АЗ. С две думи - голям карък съм. Повече няма да се тествам и депресирам. Каквото такова.

Последна редакция: пт, 11 юни 2021, 23:45 от *PipiLota*

# 2 196
Толкова е противоречива информацията за ваксиниране на децата. Не може, може. Има вакдинирани. Днес в някоя от темите пишеше, че РЗИ ваксинират деца.
Официално за сега е над 18г. за всички ваксини, но вярвам скоро това ще се промени, заблудил съм се за Модерна. А на Пфайзер официално е одобрена от EMA за 12-15г:
като пише за над 16г. е напълно одобрена
https://www.bgonair.bg/a/4-world/228034-ema-odobri-vaksinata-na- … tsa-nad-12-godini
още повече, че се ваксинират и бременни жени, което също е показателно.
@*PipiLota* резулатите са чудесни, ваксината работи, не знам за какво имаш депресия?

Последна редакция: пт, 11 юни 2021, 23:30 от pehoko

# 2 197
  • Бургас
Италиянската тинейджърка е имала имала автоимунно заболяване на кръвта и е приемала медикаменти на хормонална основа.
Което, ако са прави немските учени за причината за поява на тромбозите с тромбоцитопения няма много голямо значение.

# 2 198
А на Пфайзер официално е одобрена от EMA за 12-15г:
като пише за над 16г. е напълно одобрена
https://www.bgonair.bg/a/4-world/228034-ema-odobri-vaksinata-na- … tsa-nad-12-godini
Да. Но всяка страна си решава дали и откога.

*PipiLota, добри са ти резултатите!

# 2 199
  • Sofia
Италиянската тинейджърка е имала имала автоимунно заболяване на кръвта и е приемала медикаменти на хормонална основа.
Което, ако са прави немските учени за причината за поява на тромбозите с тромбоцитопения няма много голямо значение.
Би ли споделила каква причина изтъкват?
Може и линк.

# 2 200
Благодаря ви, но ММ беше с над 5000 на 17 ден след втора доза АЗ. Аз тогава бях с 490 (грубо). Сега не стига, че не са се вдигнали, ама и са паднали. Знам, че са някакви цифри и никой не знае точно кое те пази, ама си ме е яд. Нямам намерение да го мисля повече.

# 2 201
Да. Но всяка страна си решава дали и откога.
Цитат
Интересен въпрос е има ли у нас ваксинирани деца под 18 г. и какъв е техният брой?

Да, имаме ваксинирани лица в тази възрастова група, защото ваксината на "Пфайзер/Бионтех" по кратка характеристика се прилага на лица, навършили 16 години. Лицата със завършен ваксинационен цикъл във възрастовата категория 0-17 години са 343.
От тук:
https://www.mh.government.bg/bg/novini/intervyuta/zam-ministr-to … podavat-danni-za/
това е от преди 2 седмици, значи няма нормативни пречки. Ако звъннеш в някой ваксинационен център на голяма болница в София или РЗИ предполагам няма да откажат поставяне на Пфайзер за 16г+ дете ако е здраво. На мен лично центърът на ВМА най ми се понрави - широко място без навалици, веднага те посреща човек с готовност за отговори, декларацията се попълва на място на маса със стол и писалка (много важно ако нямаш под ръка Simple Smile), има и дезинфектант.

Последна редакция: сб, 12 юни 2021, 00:02 от pehoko

# 2 202
Дано си прав, pehoko. Но мисля, че това са деца с определени придружаващи заболявания, при които има голям риск, ако се заразят с ковид. За тях беше разрешено.

# 2 203
  • Там,където се събуждам щастлива.
В нашия колектив не остана почти неваксиниран или без час за близките дни. Около 50 споделиха как е минало. Един беше с неразположение два дена. Другите кукуряци. Но и ние успяхме за една година да имаме само 4 -5 човека заразени от всички ни (150 човека общо, в две сгради). За тези 4-5 човека е една ваксина.

Последна редакция: сб, 12 юни 2021, 00:49 от Не се сърди, човече

# 2 204
  • Бургас
Би ли споделила каква причина изтъкват?
Може и линк.
Доста статии има из гугъл, но това е само теория.
Търсене с думи astrazeneca Marschalek ги извежда. Имаше пост из ФБ групата Ваксини, но не го намирам. Мисля, че и тук беше коментирано.
Но в най- общи линии причината е във вектора и начина на доставяне на спайка.

Общи условия

Активация на акаунт