Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 326
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 3 360
  • София
С мъжа ми имаме дата на 10.07 за втора доза, но няма да можем да отидем, ще го направим на 12.07. Трябва ли да се обаждаме някъде да предупредим? Първата доза я поставихме в един от временните мобилни пунктове. (За София става дума.)

# 3 361
Родители на момчета на възраст 12-18, ваксинирани напълно или с една доза.
Какво направихте или смятате да направите във връзка с възможността за миокардит. Скоро е втората доза на синковеца. Дали да  го консултирам с кардиолог и кога, за какви симптоми да следя, какво да кажа на кардиолог за да не ме гледа като умопобъркана. Не ме разбирайте погрешно, прости искам да се презастраховам.
Не трябва да тренира или да се натоварва физически седмица-две след ваксината!
Аз моите няма да ги ваксинирам на този етап.

# 3 362
  • София
Имам поставена първа игла в Испания, втората я сложих в България. Веднага ми издадоха сертификат с QR код.
Извинявайте, бихте ли споделили, какво точно поискаха тук като инфо/документ тук при поставянето на втората доза, за да издадат сертификата и къде я поставихте тук?
Дъщеря ми иска да направи същото, само че в Германия да е първата доза, но нашия л.л. казва, че не е наясно.

# 3 363
Здравейте. При сатурация 90-91 без чувство за задух или недостиг на въздух, може ли да се направи ваксина? Така ми я измериха при едно нестандартно изследване на стрес в работата, а нямам никакви симптоми.

# 3 364
Здравейте. При сатурация 90-91 без чувство за задух или недостиг на въздух, може ли да се направи ваксина? Така ми я измериха при едно нестандартно изследване на стрес в работата, а нямам никакви симптоми.
Сатурацията е променлива величина. Измери си я още поне два пъти, на друго място, с друг уред.

# 3 365
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Извинявайте, бихте ли споделили, какво точно поискаха тук като инфо/документ тук при поставянето на втората доза, за да издадат сертификата и къде я поставихте тук?
Дъщеря ми иска да направи същото, само че в Германия да е първата доза, но нашия л.л. казва, че не е наясно.
Не съм Яна, но понеже и пред дъщеря ми за кратко стоеше възможността да си постави двете дози в различни страни, от РЗИ ми казаха, че трябва само да се носи картончето с вида на ваксината и датата на поставяне. Като бонус ме посъветваха втората доза да е на място, където веднага издават сертификат.

# 3 366
Сатурацията е променлива величина. Измери си я още поне два пъти, на друго място, с друг уред.

Освен това и има значение как се мери, например - не на студени пръсти, ако имаш лак на ноктите, особено гел лак, също може да затрудни или да не се засече както трябва, това ми казаха в Токуда.

# 3 367
Нито са ми били студени пръстите, нито лак имам, нито оплаквания имам и се изненадах като ми казаха тези стойности. Карала съм Ковид в края на ноември, но и тогава сатурацията ми е била 98-97, въпреки пневмонията ,която в последствие се оказа, че съм изкарала. Питах ЛЛ и тя не знае какво да правя, както искаш беше отговорът и.

# 3 368
Ти мери ли си я след това? Периодично си я измервай и ако е в нормални граници, слагай смело ваксината и не го мисли. Възможно е и техният уред да е отчел погрешно в конкретния случай.

# 3 369
Родители на момчета на възраст 12-18, ваксинирани напълно или с една доза.
Какво направихте или смятате да направите във връзка с възможността за миокардит. Скоро е втората доза на синковеца. Дали да  го консултирам с кардиолог и кога, за какви симптоми да следя, какво да кажа на кардиолог за да не ме гледа като умопобъркана. Не ме разбирайте погрешно, прости искам да се презастраховам.
Дъщеря ми е с 1 доза, на 17 г. Не сме правили консултация преди това. Ако по принцип детето има придружаващи заболявания, тогава бих направила, иначе - само наблюдение след самото поставяне.

С мъжа ми поставихме ваксини в друг кабинет, моите родители в съвсем различен, в друго населено място. Никъде не са давали препоръка за това да не се мокри. Според мен е старо разбиране, което е отдавна отречено. При последните ваксини (по имунизационния календар) също не са препоръчвали да не се мокри.

# 3 370
Скоро бях в болница, с абокат забит в обратната страна на дланта, не питайте защо, така решиха, предния път беше малко след китката и беше много удобно. Нищо не станало, мих си ръцете и ги дезинфекцирах, понягога усещах щипене от спирта, предполагам и вода е достигала до там, нищо не е станало, но е факт, че има риск от възпаление. Не е драма, то това да е драмата, дет' се казва

# 3 371
относно мокренето след ваксина аз вече не рискувам понеже преди много години като по-млада след ваксина се изкъпак и ръката ми стана двойно-тройна, поду се и се възпали и от балницата незнаеха какво да правят като отидох на спешен кабинет.... Така, че вече не смея да рискувам.
Мъжа ми се къпа веднага след ваксината ( за ковид) и нищо му няма ...

# 3 372
Има ли вече деца с по 2 дози? Как мина втората игла?

относно мокренето след ваксина аз вече не рискувам понеже преди много години като по-млада след ваксина се изкъпак и ръката ми стана двойно-тройна, поду се и се възпали и от балницата незнаеха какво да правят като отидох на спешен кабинет.... Така, че вече не смея да рискувам.
Мъжа ми се къпа веднага след ваксината ( за ковид) и нищо му няма ...
При мен се случи същото, когато бях дете, но без да се къпя. От ваксината е.

# 3 373
Тъкмо бях яхнала колата да се ваксинираме дружно и ... хоп! Излязоха кръвните резултати: не може, за нефролог сте. Имате незнам какво в урината. Та така, в понеделник ще видя какво ще каже. Мъжът ми пък няма един показател в норма. Метаболитна незнам какво. Отидете при личния!!! Личния: 3 месеца диета, после пак изследвания и после ще видим ...
Та така.

# 3 374
  • София
Исках да попитам има ли ваксинирани с Янсен в темата? Личната не е имала други ваксини и ММ хоп боцнал се с Янсен. А аз точно от тях умирам от ужас, само като се сетя за детската козметика и изтръпвам. А и всички познати лекари ни препоръчаха Файзер. Та питанката ми е има ли ваксинирани с Янсен, имахте ли много странични ефекти и до кога да дебна?
А за мокренето след ваксинация док винаги ми е казвала да не мокря в същия ден (говоря за децата) и аз съм го спазвала.

Общи условия

Активация на акаунт