Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 583
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 3 375
  • Варна
Има ли вече деца с по 2 дози? Как мина втората игла?

Има. Щерката. Утре прави точно 1 седмица след 2-ра доза. Нямаше никакви странични реакции, освен умерена болка в ръката.

# 3 376
Приятелят на дъщеря ми се ваксинира с Янсен. Само вечерта вдигна Т 37-38, на другия ден беше ок. Никакви други стр. ефекти. Минаха вече 29 дни.

# 3 377
  • Euskal Herria
Дъщеря ми се ваксинира с Янсен. Оплака се, че вечерта е вдигнала температура, през нощта я втресло. На следващия ден вече е била добре, всичко отшумяло.
В здравния център, където се ваксинирала, споменали, че младите хора по-често проявявали такива реакции, отколкото възрастните.

И да се допълня за ваксините в две държави. Писах на имейла на здравното министерство и получих отговор:
Цитат
Във връзка с постъпило в Министерство на здравеопазването Ваше запитване Ви информирам следното:
В случай, че сте български гражданин и е приложена първа доза на разрешена в Европейския съюз ваксина в друга държава, втората доза може да бъде приложена в България, при положение, че е предоставен документ, от който е виден видът на ваксината, датата на приложението ѝ, имената на ваксинираното лице и са налице данни за лицето/здравното заведение, приложило ваксината.

Последна редакция: чт, 08 юли 2021, 23:48 от 𝒀𝒂𝒏𝒂𝑫𝑮

# 3 378
имам приятелка с Янсен и няколко дена след ваксината имаше температура ,отпадналост, болки в ръката . След това е добре .

# 3 379
Бях питала преди тук за ваксините. Имам поставена първа игла в Испания, втората я сложих в България. Веднага ми издадоха сертификат с QR код. И при първата, и при втората доза нямах никакви нежелани реакции. Болката в ръката след убождането не я броя.

Здравейте,
Като синооставяхте първата доза в Испания къде ви дадоха документ че имате поставена първа доза? На самия пука за ваксинация ли? Обмислям да направя същото понеже на 20ти летим за България и след дълго чудене мисля да си отида с първа поставена доза.

# 3 380
  • Euskal Herria
Не, във ваксинационния център ми дадоха само лист с дата и час за втората ваксина. От поликлиниката ни  си извадих сертификат с данните. Тук отидох в РЗИ, въведоха данните в системата и щом докторът се увери, че всичко е наред (прието), ми поставиха ваксината.
Не знам в коя комунидад сте, проверете при вас как се процедира. Ние извадихме и дигитални сертификати (испански), независимо че аз имах само една доза.

# 3 381
Живея на Балеарите,но ще звънна да питам предварително в поликлиниката колко бързо става издаването на документа. Че имам час А 15ти а летим на 20ти.
И после в България ви издадоха в РЗИ и сертификата за завършена ваксинация с двете дози предполагам? Rolling Eyes

# 3 382
  • Euskal Herria
В сертификата, който издадоха от РЗИ, е вписана само втората доза, но си е означено 2/2. Реално това се гледа и търси при една проверка. Написано е, че ваксинационният курс е завършен.
В сертификата на мъжа ми, който е издаден в Испания, е написано същото - 2/2. И датата на втората ваксина.
Сертификатите от поликлиниката можех да си ги изтегля и разпечатам от електронните ни досиета, но заради мокрия печат ходих на място.

# 3 383
А, това е нещо за което щях да попитам, не е важно де, ама ми е интересно дали е така във всички страни. Втората ми ваксина е на 2 юли, на немския сертификат, разчетен а апликацията пише, че се считам за напълно ваксинирана от 17 юли нататък, така ли е и в Бг?

# 3 384
Благодаря за информацията,вече ми е малко по-ясно Hands Pray

# 3 385
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
А, това е нещо за което щях да попитам, не е важно де, ама ми е интересно дали е така във всички страни. Втората ми ваксина е на 2 юли, на немския сертификат, разчетен а апликацията пише, че се считам за напълно ваксинирана от 17 юли нататък, така ли е и в Бг?
Да, така е и тук - две седмици след втора доза или еднодозова. Hands V

# 3 386
  • тук и там
Здравейте, сложих току-що втора доза Файзер. Дадоха ми сертификат(на хартия),там има QRкод ,аз имам апликация за зарчитане,но като сканирам-не ми излиза никаква информация(че съм ваксинирана и т.н). Какво трябва да направя?

# 3 387
Пробвай с Green Pass.
При мен го разчита.
Имам си го в телефона.

# 3 388
  • тук и там
Пробвах и с него(току-що го инсталирах). Не го разчита.
Днес си сложих ваксината,но това не би трябвало да има значение за разчитането на QR кода или има ? Какво следва да направя?

# 3 389
  • София
Пробвах и с него(току-що го инсталирах). Не го разчита.
Днес си сложих ваксината,но това не би трябвало да има значение за разчитането на QR кода или има ? Какво следва да направя?
Като го провериш с номера в his.bg какво излиза?

Общи условия

Активация на акаунт