Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 788
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 3 480
  • Sofia
Днес от Пирогов ни казаха,че ваксини няма. Във ВМА пък няма ваксинация през уикенда, което ме навежда на мисълта, че и там може да нямат.... Скоро ми наближава датата за втора доза във ВМА и не знам дали ще има до тогава?!?
Жалко, ние мислехме с ММ и дъщерята да се ваксинираме в Пирогов.
Искахме да е преди обяд и да е в болница, защото ММ е с асма, иска да се ваксинира с Янсен. Днес за всеки случай му дадох Ксизал.
 Дали в друга болница ваксинират в почивни дни?
Пунктът в Александровска работи и през почивните дни. Днес следобед, когато отидохме, нямаше никой! Минах за минути - за  ваксина + сертификат.
ПП: имаха и от Янсен.

# 3 481
Много странно. Къде отидоха тогава всичките налични ваксини, в моловете ли?

# 3 482
Какви са тия митове и легенди около алергиите - не знам...

И аз не знам. Даже и противоалергични пият.
А ваксините не са с кокоши белтък, особено пък РНК.

# 3 483
https://btvnovinite.bg/svetut/ema-vaksinite-na-pfajzer-i-moderna … PD46-8XNKbGUw7KYY -добавяне на странични ефекти във листовката от Ема.

# 3 484
Какви са тия митове и легенди около алергиите - не знам...

И аз не знам. Даже и противоалергични пият.
А ваксините не са с кокоши белтък, особено пък РНК.
Легенди около алергии? От алергия до алергия има огромна разлика. Колко пъти сте се задушавали и посинявали, защото не може да дишате? Не искам да си припомням как преди години долетя за няколко минути СП, след като ми сложи венозно конска доза урбазон, стоя половин час със скалпел, опрян в гърлото ми. Дори и да е бил преди това стерилен, определено не беше вече. Надали някой има желание да му правят трахеотомия на собственото му легло. Слава богу, разминах се с това. А се случи сутринта, след като предишната вечер изпих 10 капки течен аналгин.
И не, нямам алергия към никакви храни или цъфтящи липи, тополи, треви и всяко друго природно нещо! Тази вечер изядох поредните фермерски яйца от свободни кокошки. Алергична съм към почти всички лекарства, дори и такива, които уж са от животински произход. Както и към куп други химии. И почти половин век никой лекар не смее да ми сложи каквато и да е ваксина, като разбере диагнозата. Не съм антиваксър, в тотална дупка съм, защото ще трябва да се пазя кой знае колко години поради невъзможността да се ваксинирам.

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 22:11 от Недоволна

# 3 485
  • София
Питах и аз дали да пия противоалегично, казаха ми, че ако нямам алергии няма нужда. Това в Пирогов, ваксина - Модерна. Не пих.

# 3 486
Днес от Пирогов ни казаха,че ваксини няма. Във ВМА пък няма ваксинация през уикенда, което ме навежда на мисълта, че и там може да нямат.... Скоро ми наближава датата за втора доза във ВМА и не знам дали ще има до тогава?!?
Жалко, ние мислехме с ММ и дъщерята да се ваксинираме в Пирогов.
Искахме да е преди обяд и да е в болница, защото ММ е с асма, иска да се ваксинира с Янсен. Днес за всеки случай му дадох Ксизал.
 Дали в друга болница ваксинират в почивни дни?
Пунктът в Александровска работи и през почивните дни. Днес следобед, когато отидохме, нямаше никой! Минах за минути - за  ваксина + сертификат.
ПП: имаха и от Янсен.
Извинявам се за тъпия въпрос , но там би трябвало да имат от всички видове ваксини , нали ?

# 3 487
  • Sofia
Би трябвало.
Аз се ваксинирах с Модерна. А преди мен имаше един човек, който вече беше ваксиниран с Янсен. Затова знам за тези двете. За другите не съм се интересувала, но имаха бланки за информирано съгласие за поне три вида ваксини.

# 3 488
  • София
Това, че няма ваксини къде го пише? За втора доза съм и аз в сряда в Пирогов. Да не е ЕЖК? Нали уж имаше ваксини бол?

# 3 489
Ваксини има предостатъчно, явно доставят малко заради жегите и ниския интерес досега. Утре съм сигурна, че ще заредят.

# 3 490
  • London
Исках да попитам има ли ваксинирани с Янсен в темата? Личната не е имала други ваксини и ММ хоп боцнал се с Янсен. А аз точно от тях умирам от ужас, само като се сетя за детската козметика и изтръпвам. А и всички познати лекари ни препоръчаха Файзер. Та питанката ми е има ли ваксинирани с Янсен, имахте ли много странични ефекти и до кога да дебна?
А за мокренето след ваксинация док винаги ми е казвала да не мокря в същия ден (говоря за децата) и аз съм го спазвала.

Имам позната дето си я биха. Няма им нищо. Добре са я понесли.

# 3 491
  • София
Сестра ми също е с Янсен. Всичко е наред. Леко главоболие за 2-3 часа е имала и това е.

# 3 492
Недоволна, в Александровска правят тест за алергии срещу съставките на всички Ковид - ваксини. Може да се тестваш и при добър резултат да се ваксинираш. В държавата, в която живеем не можеш да разчиташ на обществото да те опази.
А щом имаш алергии към почти всички лекарства, е важно да се ваксинираш, защото ако се разболееш с какво ще те лекуват?

# 3 493
Всъщност тези притеснени от алергия пият няколко дни преди ваксинация противоалергично както и няколко дни след. Някой ако има данни за умрял от алергичен шок след ваксинация нека сподели ... иначе си говорим бабини деветини.

# 3 494
Недоволна, не си ме разбрала.
Не казвам, че няма алергии по принцип, а че към тези ваксини няма.
И аз имам алергия към ужилвания от пчели/оси, което не е пречка за ваксинация.

Общи условия

Активация на акаунт