Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 954 252
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 4 740
Таис, не съм запозната, но за да ги изливат, значи отчитат неползваните с протокол. За унищожаване.

# 4 741
Защото не е "останала доза". На теория е сложена, а това къде точно е поставена - в ръката или в мивката не може да се докаже, ако няма кой да свети в кабинета.

# 4 742
Таис, не съм запозната, но за да ги изливат, значи отчитат неползваните с протокол. За унищожаване.
И аз не съм запозната, но според мен, щом им ги доставят, трябва и да им ги прибират.
Те тези неща сигурно при лл стават, знам ли.
Дано се пресече тази престъпна дейност.

# 4 743
То защото много трудно да се налее чешмяна вода...просто мисля бързо.

# 4 744
Къде да се налее чешмяна вода?
Нали дозата се брои за "поставена", т.е. трябва да не във флакона.

# 4 745
  • София
Знам, че в самото начало (преди зеленеите коридори и масовата ваксинация), познат лекар се оплака, че някой от плануваните по списък (тогава тези от първа група) не дошъл за доза и се наложило да я бракуват. Аз му се размрънках и му казах следващия път когато стане нещо такова да ме викне мен. На което той отговори, че няма как да стане, ваксинацията е по списък и няма като каква да ме впише. Викам му: "ми няма да ме вписваш бе", на което той отговори просто с: "няма как". Та може на онзи етап да са се отчитали по някакъв начин непоставените дози. Сега чух за семейство, ваксинирани с АЗ, които искат от сега да си сложат една бустерна Файзер, но пак не им се получава въпреки опитите да го направят нерегламентирано (точно с уж бракувани дози).

Вече вписването, че си ваксиниран, а непоставянето на инжекция, не виждам как би могло да се предодврати освен с камера във всяко помещение за имунизация.

# 4 746
  • тук и там
В Белгия можеше да се ваксинираш с някоя останала доза,но се записваш в списък с"резерви" и ако някой се откаже или не се яви -ти се обаждат да отидеш. Но трябва да се реагира бързо.На мен ми бяха писали  така,защото се бях записала в такъв списък,но не можах да отида(късно си видях съобщението) и съответно -ако не върнеш отговор и не потвърдиш  до 30 мин, се обаждат на следващият в списъка. Но това по времето,когато слагаха на 50+ и не беше дошъл ред на моята възрастова категория. Ваксинирах се когато ми дойде реда. Но това беше преди.Сега не знам въобще има ли такъв списък с "резерви", тъй като повечето имат минимум една доза ,а по-голямата част вече са си ваксинирани с две..

# 4 747
  • София
Колко дена бяха между двете дози Файзер?

# 4 748
21=3 седмици

# 4 749
Колко дена бяха между двете дози Файзер?
Или повече с Делта подобрението (ако ми отговорят официално, ще ви кажа). За сега, само тел. разговор.

# 4 750
  • Terra incognita
Тук разстоянието между двете дози е по- голямо, но според мен е така, защото бързат първо да покрият желаещите за 1ва доза.

# 4 751
И според мен се прави така - ваксината в мивката, сертификата в джоба.
в края на деня често остават ваксини за бракуване, вместо да я бракуват я записват на желаещия.
Това наистина е ужасно, даже и подсъдно! С тази ваксина може да се спаси живот, а те за едни пари...лекари били!

# 4 752
  • в кукувиче гнездо
Как точно става ваксината в мивката? Това изобщо не  е толкова лесно. Това са биологични отпадъци с не знам си каква степен на опасност. Никой не ги хвърля ей така в мивката. Има хора, дето пишат колко да не заспят. Вярно, най-вероятни ома начини, но нито е толкова лесно, нито е в мивката. Лекарства не се хвърлят в мивката, камо ли ваксини.... Боже.

# 4 753
Точно в мивката е. Имаше репортаж по нова за един такъв наглец "доктор". Бяха направили предаването по сигнал. Та той ще издаде документ за извършена ваксинация, та няма да отиде ваксината в мивката. Дали ще се замисли, след като е ок с това да прибере 300 лв и да участва в престъпление. Живеем в държавата на абсурдите.

# 4 754
Мивката е образно казано. Не възприемайте буквално всичко. Не съм видяла и не мога да бъда сигурна, но знам, че лекарите пишат обяснения защо бракуват дадени дози и се стремят да не го правят.

Общи условия

Активация на акаунт