Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 954 205
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 4 755
  • София
Като знаем колко лекари говорят глупости за вируса и ваксините, не знам защо се учудвате, че са готови да впишат някой като ваксиниран и да изхвърлят ваксината в мивката. Пък и 100% не го правят безплатно.
А и не е трудно - тегли се една доза от шишето с ваксината, излива се някъде, а човека се вписва в регистъра като ваксиниран. Така няма бракувани ваксини, защото бракуваните ги описват и ги връщат. Иначе то лесно се доказва дали си ваксиниран - един тест и ще си проличи.

Имам приятелско семейство, чиято лична лекарка отказва да ваксинира срещу Ковид, защото не вярва в това. Още в началото на кампанията я бяха питали за списък за ваксиниране и тя ги беше овикала.

# 4 756
  • Terra incognita
Така, да питам. Утре ми предстои ваксинация. Днес нещо се разкашлях. Не съм болна, нямам хрема, нямам наченки на разболяване, нямам Т. Просто гърлото ми обрсзува малко количество секрети, които ме карат да покашлям. Напълно възможно е да някаква неустановена алергия, тъй като понякога и носа ми потича, за кратко. Та, би ли било проблем това състояние?

# 4 757
Елза83,  точно така става. Въобще не иде реч за бракуване на ваксини.

# 4 758
Така, да питам. Утре ми предстои ваксинация. Днес нещо се разкашлях. Не съм болна, нямам хрема, нямам наченки на разболяване, нямам Т. Просто гърлото ми обрсзува малко количество секрети, които ме карат да покашлям. Напълно възможно е да някаква неустановена алергия, тъй като понякога и носа ми потича, за кратко. Та, би ли било проблем това състояние?
ти познаваш тялото си, евентуално, да почувстваш и разбереш дали е алергия ( ако си по принцип алергична) или нещо друго безобидно.
Ако имаш възможност, направи си бърз тест още днес и утре рано сутринта.
Също, ако имаш достъп до консултация с лекар ( по телефон, скайп, мейл..), съгласувай състоянието си с него.

# 4 759
  • Terra incognita
ти познаваш тялото си, евентуално, да почувстваш и разбереш дали е алергия ( ако си по принцип алергична) или нещо друго безобидно.
Ако имаш възможност, направи си бърз тест още днес и утре рано сутринта.
Също, ако имаш достъп до консултация с лекар ( по телефон, скайп, мейл..), съгласувай състоянието си с него.
Не се разболявам със сигурност. Алергии нямам установени, простоцтсзи пролет за пръв път имах известно време пристъпи на кихане и водниста хрема, но не съм ходила на лекар, затова предположих, че може да е нещо алергично. Иначе и друг път съм имала подобно дразнен в гърлото, но не съм обръщала внимание, тъй като не ми е предстояла ваксина 🙃

# 4 760
Колко дена трябва да минат, за да се ваксинира човек, който е бил контактен, но няма симптоми?Питането ми е за възрастен роднина  със заболявания, след консултация с кардиолог реши да се ваксинира, но сега пак е едно чудене...

# 4 761
  • София
Поне две седмици, аз бих изчакала три.

# 4 762
Да ви кажа интересен случай.Днес докато бяхме за ваксина дойде един дядо.Носеше 4 изследвания.Каза,че се е ваксинирал с Модерна пълен курс.После пуска антитела-няма,пускал още веднъж -пак няма.Говорил с доктори и пуснал в НЦЗПБ-пак няма.И един от К.-тата му казал да сложи Янсен.И идва човека с все изследвания  да си иска Янсен.Извикаха докторите и му казаха,че не могат така,но той си настояваше Simple Smile .После обаче ни поканиха да си ходим и не успях да видя края.Не са му сложили разбира се,но ето има и такива хора.Имат си желание,но не образуват антитела.
Аз преди време така не направих за хепатит Б.2 курса ми направиха и Ц.Горкия човечец-каза си ,че го е страх от вируса, но .... Sad

# 4 763
Допълвам се, не е било по нова. Явно свързвам господарите с тази тв, но това не променя фактите. Ей го въпросния https://www.facebook.com/gospodari/videos/848172632762670/

А ето и от БТВ https://btvnovinite.bg/bulgaria/mozhem-li-da-se-sdobiem-sas-zele … -bez-vaksina.html

# 4 764
Поне две седмици, аз бих изчакала три.
Благодаря:blush:

# 4 765
  • София
От СЗО са отправили апел да се изкача с третата доза поне до края на септември и след като се ваксинира поне 10% от населението на всяка страна (само не знам дали искат да чакат от всички страни да се ваксинират по 10% преди да почнат с третата доза, че тогава сме го закъсали). Но явно си вървим вече твърдо към (поне) трета доза.

# 4 766
Здравейте
Ние със  моя съпруг се ваксинирахме сутринта.
Можем ли да мокря там където ми е поставена ваксината.

# 4 767
Що за въпрос - разбира се може да се мокри ... нали все пак не е операция с шевове а една малка дупчица която зараства бързо. Тези игли са едни от най-тънките които съм виждал, убождането е почти като от комар.

# 4 768
Къпете се без притеснения.

# 4 769
Къпете се без притеснения.
[/quote
Много благодаря.
Лека вечер

Общи условия

Активация на акаунт