Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 954 097
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 4 860
Аз се чудя що за дебили са тези хора, които си махат маската, за да се изкашлят. Един такъв беше пред гишето на ПСРте в Рамус на опашка от 30тина човека в предната вълна.
Може ли да споделите къде се докладва за неспазване на мерките в магазин?

# 4 861
Да ви досадя и аз с поредния въпрос за сертификатите, често го обсъждате но .. ☺️
Как стои реда с изваждането на сертификат, може ли без хартиен такъв, да си изтегля от his.bg, като се регистрирам?
Или трябва да отида до болницата или личния лекар, да взема хартиен, и оттам да се регистрирам в сайта?

Айде, по-спокойно, моля!
Като гледам, вие имате нужда да се успокоите, моля!

# 4 862
  • София
Ако имаш електронен подпис, можеш да влезнеш в системата и без хартиения носител. В противен случай, ще ти е необходим. Преди 1-ви юли в старите сертификати се виждаше НРН, с който се влиза в системата. След 1-ви юли на децата ми дадоха нови сертификати с баркод (не съм се заглеждала дали референтния номер го има на тях), но на катончетата ни написаха НРН. В някои ваксинационни пунктове, нужното инфо се праща по мейл, за да не се разкарваш за хартиения сертификат.

# 4 863
  • София
Да ви досадя и аз с поредния въпрос за сертификатите, често го обсъждате но .. ☺️
Как стои реда с изваждането на сертификат, може ли без хартиен такъв, да си изтегля от his.bg, като се регистрирам?
Или трябва да отида до болницата или личния лекар, да взема хартиен, и оттам да се регистрирам в сайта?

Отидете на His.bg секция Аз и моето семейство-Цифров COVID сертификат на ЕС. и въведете данните и ще си свалите в пдф сертификата. Не може без хартиен трябва ви HPH кода

Сигнали се подават до РЗИ. Аз бих поддала до РЗИ и в СС мейла на магазина за който подавате сигнал.

Аз правя забележки наляво, надясно и после го отнасям, един дядо който се беше залепил за мен ме заплаши да ми се изплюе в лицето, какво да се прави... ще го отнеса някой ден сигурно Bowtie

# 4 864
Нормално, пийте антипиретици щом няма други оплаквания.
Не пийте антипиретици за такава температура.

# 4 865
Имам хартиен носител от 8 Май, но не ми приема никой код za HPH. При личната ли да ида или в болницата, където съм ваксинирана?

# 4 866
  • София
Имам хартиен носител от 8 Май, но не ми приема никой код za HPH. При личната ли да ида или в болницата, където съм ваксинирана?

И на двете места можете.

# 4 867
Благодаря!

# 4 868
  • София
Здравейте, не мога да открия кои ваксинационни центрове работят с работно време до късно вечер и събота и неделя.
Моля някой ако знае да пише, благодаря!
п.п. за София става въпрос.

# 4 869
Здравейте, не мога да открия кои ваксинационни центрове работят с работно време до късно вечер и събота и неделя.
[/quote
Здравейте във пета градска болница мисля че работеха до късно вечерта но там трябва да си запишете час и ден за ваксинация

# 4 870
  • Варна
Този път ще се похваля- след втора доза Пфайзер на 1 август нямам никакви странични действия, за разлика от първия път.
Това звучи добре. ММ доста се притеснява след оплакванията при първата доза (нали уж били редки при Файзер). Втората му по график е във вторник.

# 4 871
Има списък на сайта на РЗИ , но явно не е обновен , защото в Александровска вече не ваксинират през уикенда , а си стои в списъка . Събота и неделя съм сигурна , че ваксинират в Пирогов и МВР болница , но пък в тоя списък има и телефони на ваксинационните центрове

# 4 872
Здравейте.
Аз имам позната която избра да се ваксинира със Модерна .
Може ли някой да ми каже който се е ваксинирал със Модерна как се е чувствал
Дали е имал някакъв проблем със тази ваксина.
Само искам да вмъкна че 2 ри ден от както се ваксинирахме се чувстваме добре.
Само болка във ръката където ни беше бита ваксината нищо друго.

# 4 873
  • Пловдив
Ама стига с това кашляне, моля ви! Не се кашля само от Корона! Има астматични, алергични, тютюнджийски и още хиляди кашлици... то стана по-срамно да се изкашляш, отколкото да се изп*рдиш.
Асматичмата кашлица на детето на моя приятелка в училище беше направо кошмар за детето, а и за нея ... все го набеждаваха горкото, че е болно и го гледаха като чумаво. Айде, по-спокойно, моля!

Каси, повярвай ми, не падаме от Марс. Знаем, че не се кашля само от ковид. Знаем също така, че не се кашля само от вирус. Нанистина ли мислиш, че става въпрос просто някой да се е изкашлял, както си написала ти. Ако беше така, дали щяхме да му обърнем внимание. И дали някой би коментирал тук, че бай Пешо се е изкашлял. Щом коментираме, значи съвсем друга е била ситуацията. Прочети какво е описала Леми. Аз също съм ставала свидетел някой да кашля така, че да оглася целия Лидъл, а той не е малко магазинче. Ами тези неща правят впечатление. Поне на мен ми правят. Не мога да не ги забележа. Последния път като бях в магазин, един човек кашляше постоянно, като при това той беше със съпругата си, тоест преспокойно е можело тя сама да напазарува, вместо да се рискува здравето на толкова много хора, но наистина си трябва повече отговорност и самосъзнание, за да се правят нещата по правилния начин. То става една верига - първо някой има недобросъвестността да влезе в магазин със симптоми на вирусно заболяване, после все ще се намери някой във въпросния магазин, който пък е без маска - и така.
Обаче много се отклонихме от темата, за което се извинявам.

# 4 874
С уговорката, че е индивидуално: след първа доза на Модерна имах кратка алергична реакция, потушена с "ксизал", а след втората - невралгия - болки в отделни зъби, после - в двете челюсти, главата, изтръпване на краката в долната част - главно стъпалата. Отзвучаха постепенно и безостатъчно. Лекото втрисане и ниската температура след втората доза бяха пренебрежими.

Общи условия

Активация на акаунт