Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 954 113
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 4 875
С уговорката, че е индивидуално: след първа доза на Модерна имах кратка алергична реакция, потушена с "ксизал", а след втората - невралгия - болки в отделни зъби, после - в двете челюсти, главата, изтръпване на краката в долната част - главно стъпалата. Отзвучаха постепенно и безостатъчно. Лекото втрисане и ниската температура след втората доза бяха пренебрежими.
Шарлот мерси за мнението.
Аз също съм с първа доза  на Модерна
Единствено ме боля ръката.
Нищо друго.

# 4 876
Вчера бях в Метро - зад мен имаше човек който подкашляше на опашката, когато стигнах до касата тоя само дето не си изкашля гръкляна - маската му беше на брадата, като се пооспокои си я дръпна на носът. Заради ей такива се заразяват уязвими хора, никой не им прави забележка, при това положение какво повече да му мислиш дали да се ваксинираш или не, тук всяка коза е за свой крак. Имаше поне 10 човека на опашката.

Миналата неделя попаднах на още по-неприятна случка. Връщаме се от морето и се отбиваме на една бензиностанция и Хесбургер, а вътре е фраш, беше невероятна жега и не можеш да се разминеш от хора. Бях аз с приятеля си и още двама мои приятели и само ние и още едно момче бяхме с маски от поне 80 човека вътре. Мислех да се оплача на персонала, но като видях че техните маски са им на брадичката, се отказах. И съм напълно убедена, че голям процент от тези хора без маски са същите тези където разправят, че вируса не съществува, че сме овце и че им потъпкваме човешките права, като ги караме да слагат маски.

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 11:49 от Asya96

# 4 877
Благодаря ви!
Взех сертификата от МВР болница, после ще се боря със сайта.
Нямаше никой, само една жена имаше за ваксинация, казаха, че имат всички ваксини, така че, действайте. Simple Smile

# 4 878
Aaaa, и ние бяхме в Хесбургера на бензиностанцията, наистина мерките там са нулеви...!!!

# 4 879
Aaaa, и ние бяхме в Хесбургера на бензиностанцията, наистина мерките там са нулеви...!!!
То вече кой слага маска .
Колко пъти ги виждам да не слагат нито във бензинзиностанция нито във кафета аптеки транспорт ...Аз се старая на всяко място да си я поставя за моя сигурност..
Като не се спазва заповедта на министъра на здравеопазването. Това е лошо.

# 4 880
Ама стига с това кашляне, моля ви! Не се кашля само от Корона! Има астматични, алергични, тютюнджийски и още хиляди кашлици... то стана по-срамно да се изкашляш, отколкото да се изп*рдиш.
Асматичмата кашлица на детето на моя приятелка в училище беше направо кошмар за детето, а и за нея ... все го набеждаваха горкото, че е болно и го гледаха като чумаво. Айде, по-спокойно, моля!

Така е има кашлица и кашлица, на тоя от Метро кашлицата беше от гърлото, младо момче нещо го беше барнало - къде делта, къде друго - въпросът е принципен, 10 човека на опашка, имаше и дете, бе като те души ходи навънка, къде си тръгнал да умираш, стоиш с тъпата маска на брадата и ще ти изкочат очите ама гледаш да минеш на касата , няма за тебе почивка и други хора Simple Smile

# 4 881
Какво говорите?
Вчера попаднах на някакъв репортаж за Черноморието. Пълен смях. Коментар- служителите на РЗИ не достигали за проверки. И готово. Те сега не стигат, ние чакаме контрол при карантина.. Ще почакаме. Като предните вълни.
А и една служителка на РЗИ коментира, че нямали подаден сигнал. И те ще почакат. Всичките по Черноморието без маски и айляк тип - вирОс няма, те сигнал чакат 😂 Смея си се вече..
Поединично спасяване! Това е.

# 4 882
Истината е, че по морето няма никакви мерки. Аз лично разчитам само на ваксината и добрия си късмет.

# 4 883
Аз открай време при настинка слезне ли ми надолу винаги стигам до ужасна кашлица, която много пъти се превръща в алергична и я мъкна по 2 месеца. Случвало ми се е много преди ковид да получа такъв задушаващ пристъп в градския транспорт и рязко да се освободят седящите места около мен.
В никакъв случай не оправдавам никого, хората трябва да са съобразителни и да се пазим взаимно. Няколко пъти съм правила забележка за липса на маски, за неспазване на разстояние на опашки, теглят ми по една майна и все едно не са ме чули. Манталитет, какво да се прави ...

# 4 884
Контрола ни е същият като манталитета.
Не му ли бръкнеш в джоба на българина,на ред няма друг начин да се научи , за съзнанието и чувството за колективизъм са  клонящи към нула.

# 4 885
  • sofia
По мой наблюдения е така не само по черноморието ... Бяхме в Плевен , Велико Търново , Стара Загора  и Трявна - Като цяло масово без  маски  ...  А ние като извънземни Mask

# 4 886
Като цяло масово без  маски  ...  А ние като извънземни Mask

Слагам аз маската още в нас. Ако искат и за русал(от русалка?!) да ме мислят. Joy

# 4 887
И аз така. Все ми е тая кой за каква ме смята. После те ще квичат, като не ги приемат в болниците.
И забележки правя, постоянно. Една особа ме прикани да напусна магазина, затова, че ѝ казах да се дръпне назад, беше се залепила за мен. Нямало да се дръпне, като ме ми били приятни хората, да напусна магазина?! Откачен народ, друго не мога да кажа.

Реакции след втора доза Модерна:
Дъщеря ми, 22 г., Т около 40 часа.
Братовчедка ми, 60, Т около 20 часа.

# 4 888
Благодаря много на всички които ми отговориха, дадоха ми съвет, и ме поуспокоиха.

# 4 889
  • Варна
Как в другите страни има контрол, само при нас няма (или не искат/или ги мързи /или не им стиска)?

В градския транспорт минава контрола, една бабка й вика "Защо не правите забележки на хората без маски". Отговорът беше следният: има си съответните контролни органи Общинска полиция и РЗИ...

Много младежи не слагат маски в рейса. Дреме им, че ако лепнат вируса ще го изкарат леко, а възрастните хора кучетата са ги яли. И изобщо не мислят, че и вкъщи имат баби/дядовци...

Общи условия

Активация на акаунт