Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 719
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 5 100
  • София
Има има, аз правих, на детето показа бледа черта на IGm, пък нямаше му нищо, ама не стават според мен.

Най добрите тестове от това което съм видяла при приятели са на Фолиум, имаше ги преди в Медея, на всички дадоха категоричен положителен, докато останалите антигенни показаха отрицателен. После се потвърди с ПСР.

И да знаете лл може да ви издава направление, електронно, обаждате се, казва ви номера и отивате в лабораторията и го диктувате и сте готови.

# 5 101
Да и мен това ме интересува най вече дали след ваксина е успешно забременяването👍

# 5 102
Милиони по света се ваксинираха, ако имаше проблем със забременяването щеше да се чуе...

# 5 103
Втори ден след Пфайзер втора доза, само силна болка в ръката усещам. Дано да си остане така. Не съм преболедувала ковид, нито съм била контактна.

Вчера до мен във ваксинационния център седна момче, което имаше първа игла на 31.07.2021, т.е. 12 дни интервал между двете дози. Предполагам зора му беше да си получи сертификата за да може да пътува(беше индиец или афганистанец). За мен това е меко казано несериозно и точно така стават нежеланите последици след ваксинация, чрез необмислени действия у някои хора.

# 5 104
Да и мен това ме интересува най вече дали след ваксина е успешно забременяването👍

Няколко жени забременяха още в клиничните проучвания на ваксините и за мен е някак ясно, че няма как да има проблем, но ако търсиш забременяла дама във форума - може би да питаш в темата на бременните https://www.bg-mamma.com/?topic=1353525 тук обикновено се отчитат хората веднага след ваксина и малко хора следят темата с месеци.

# 5 105
Трети ден след първа доза на Пфайзер.

Болката в рамото почти отшумя. Температура не съм вдигала нито аз, нито приятелят ми.
Единствено получих втрисане преди да заспя на същия ден - както ми беше жега, ми стана студено и се завих с одеяло. През деня се усещах топла и бях убедена, че съм вдигнала температура, но при измерване беше 36.5. Това е от мен.

# 5 106
  • Бургас
Моето момче (на 16) е с първа доза от днес. Трябваше да я сложим по - рано, но от Юни все някой е болен удома. Та днес отидохме. С антихистамини е 3 дни преди/след.
Дано мине леко и да не е като майка си Simple Smile

# 5 107
  • Terra incognita
Някой знае ли какви са симптомите на постваксинална тромбоза?

# 5 108
  • София
Някой знае ли какви са симптомите на постваксинална тромбоза?

Аз ги бях гледала пролетта от сайта на NHS за АЗ:

Започват минимум 4 дена след ваксинация до около две седмици след това и се изразяват в:

Силно главоболие, което не се влияе от болкосупокояващи
Главоболието се засилва, когато се лежи или в наведено положение
Гадене, повръщане, замъглено зрение, трудности в речта, слабост
Болка в корема, в гърдите, недостиг на въздух, кръвотечение от носа
Отоци в краката
Нещо като червеникави следи по кожата.

И тук ги пише: https://www.ema.europa.eu/en/news/astrazenecas-covid-19-vaccine- … d-clots-low-blood

# 5 109
  • Terra incognita
При Пфайзер наблюдават ли се често тромбози и припокриват ли се симптомите с тези след АЗ?
Да поясня, че ми няма нищо, просто искам да знам за какво да внимавам. Днес си открих една синина на ръката, вероятно съм се ударила без да усетя и така ми хрумна да попитам Simple Smile

# 5 110
Не, при Пфайзер не
При Янсен.
Спокойно!

# 5 111
За съжаление данните от Израел вече се потвърждават и от други места. Защитата от ваксините отслабва с времето, за съжаление това става по-бързо отколкото ни се иска.

От Катар:

Ефективност след 2 дози срещу Делта:

Файзер - 53.5%
Модерна - 84.8%

(Употребата на Модерна е започнала 3 месеца по-късно, отколкото на Файзер, което вероятно обяснява разликата)

https://twitter.com/EricTopol/status/1425589829069271041

По всичко изглежда, че с падането на антителата се увеличава и броя на симптоматичните пробивни инфекции. Явно вирусът успява да избяга от имунната система и да се размножи в достатъчни количества преди тялото да е успяло да реагира и да го неутрализира, което предизвиква симптоматично заболяване НО ваксините все още пазят много добре срещу тежко протичане, хоспитализация и смърт.

Дълготрайния имунитет срещу този вирус винаги е бил мираж, а сега вече съвсем, с ваксини само няма да успеем да се измъкнем от тази пандемия, но разбира се по-добре с тях, отколкото без тях, както и антеа каза правим каквото можем, за да омекотим удара.

# 5 112
  • Terra incognita
Това е ужасно. Очаква ни нова тежка зима. Докога ще я караме така? Аз вече не издържам психически. Та това е по- лошо и от война, за нея знаеш, че рано или късно има край. А това?
Дано да стане като с ебола, в един момент да започне да се самоограничава.

# 5 113
  • София
При Пфайзер наблюдават ли се често тромбози и припокриват ли се симптомите с тези след АЗ?
Да поясня, че ми няма нищо, просто искам да знам за какво да внимавам. Днес си открих една синина на ръката, вероятно съм се ударила без да усетя и така ми хрумна да попитам Simple Smile

При Файзер има по-скоро проблеми със сърцето, отколкото тромбоза. Но и те са рядкост. При тях симптомите са:

болки в гърдите
недостиг на въздух
ускорен пулс.

https://www.nhs.uk/conditions/coronavirus-covid-19/coronavirus-v … and-side-effects/

От моите познати с Файзер имам два случая на по-редки странични реакции (доказано от ваксината и описано като причина даже в епикризите): една тахикардия и един шум в ушите.

# 5 114
Това е ужасно. Очаква ни нова тежка зима. Докога ще я караме така? Аз вече не издържам психически. Та това е по- лошо и от война, за нея знаеш, че рано или късно има край. А това?
Дано да стане като с ебола, в един момент да започне да се самоограничава.

Ебола не се е самоограничавала, ограничаваме я ние, вземат се мерки всеки пък като има огнище, а сега има и ваксина.

Иначе с ковид няма край. С този вирус няма нормален живот, за съжаление много хора все още изглежда не осъзнават това.

Общи условия

Активация на акаунт