Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 580
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 5 205
Е, и аз ѝ обяснявам, че за това почнаха да ваксинират 80+ първо - те се любят като зайци и най-голям е шанса при тях за бременност. Joy Не било добре да се подигравам каза, и приключих разговора. Глупости посреднощ не ми се слушаха.

# 5 206
Това, че ваксините могат да предизвикат стерилитет, не е наша опорка. Знам за САЩ и Франция, сигурно се шири в цял свят, при това не само сред наши сънародници. Миналия месец дори една приятелка, отдавна ваксинирана (ние отдавна няма как да раждаме),  също говореше подобни щуротии. А тя определено не виси в нета и фейса.

# 5 207
  • Където морето целува небето...
ММ е ваксиниран, значи да спираме контрацепцията Stuck Out Tongue Closed Eyes
На мен пък приятелка (доста сме близки, работи в администрация в лечебно заведение) ми развива теория, че някой се ваксинирал и сега писукали скенерите в големите магазини, като минавал... Интелигентна жена е, но няма да се ваксинира и ей такива само ги ръси. Чак се чудя как може...
И сега нещо сериозно - вчера разбрах за бременно момиче, което се е ваксинирало по препоръка от ЛЛ. Та от ЛЛ до ЛЛ разлики големи има.

# 5 208
  • Terra incognita
А, да ви кажа новото 20 - вчера една приятелка (уж интелигетна, с престижна работа в София) ми звъни посреднощ - щяла да ваксинира нейният 17 годишен син, обаче приятелка-мед. лице ѝ била казала в никакъв случай да не ваксинира детето, защото ваксините били за химическа кастрация, понеже сме били много хора на таз' планета.

И ТАЯ СЕ Е ВЪРЗАЛА, И ПОВЯРВАЛА. Звъняла да ми каже, че сигурно нЕма мога да правя още деца, ако искам. Joy
Това и аз го чух от близка приятелкя, интелигентна жена. Не била очаквала точно аз да се ваксинирам, добре, че имам вече 2 деца.

# 5 209
Вчера се прибирах, два часа и половина полет, някакви хора на задния ред кашляха жестоко и други също, но бяха назад в самолета. Ваксинирана съм, но съм подготвена с авирон, витамин D и обичайните други неща, които изписват в Бг, защото в Германия май нищо не дават, докато/ако стане сериозно. Проверяват тестове и ваксини и на двете летища, по-скоро гледат qr кода, никой не сканира.

# 5 210
  • София
Ох, и на мен ми казаха за големите скенери по летищата, които Фащат тези с фалшивите ваксини, щото с истинските се вкарвали магнитни частичка в тялото, та скенера светвал. Аз пак съм прецакани, никакъв магнетизъм в плюс не видях от астрата. И за проблемите със забременяване ме уведомиха след ваксина. Ма коя, то всички много ефикасни срещу бебета, ама не и срещу вируса според прогледналите.

# 5 211
В последните страници има много злоба и негативизъм към неваксинираните. Защо?
Нали сте се ваксинирали и сте защитени!? Не би трябвало да ви занимава до такава степен какво ще стане ако се разболеят неваксинираните, техен личен избор е.
Прилича ми на лов на вещици. Anguished

# 5 212
Нали сте се ваксинирали и сте защитени!? Не би трябвало да ви занимава до такава степен какво ще стане ако се разболеят неваксинираните, техен личен избор е.

Госпожа учителка, остави децата да си играят.

Докато не тръгнем да бием по улиците неваксинираните, всичко е 6. И те се кикотят, че вече ще ни сканират като хляба у билла.

# 5 213

Защото основно сред тях се въдят новите мутации, които са опасни за всички, но снижават и защитата на ваксинираните.  Тоест антиваксърите са дупки във фронта срещу вируса.

# 5 214
  • София
Проблема не е , че неваксинираните ще се разбилеят,а че заради тях ще си живуркаме на вълни дълго време, вместо да приключим с вируса. Освен това, всички ония, дето не могат по медицински причини да се ваксинират, ще трябва да живеят в страх. Аз съм млада, здрава, силна, ама се ваксинирах, не защото толкова ме е страх, че ще взема да умирам, а защото по този начин, мога да предотвратя фатални последици за много хора.

# 5 215
  • Terra incognita
Те пък щото са много любезни и мили. Овце сме били, кастрирани, чипирани, щели сме да умрем...

# 5 216
Бе кво ѝ се обяснявате фор фрий? Като искат да задават въпроси - да си плащат. Като на касата в билла, къде сканират 'леба. По-активни са тук, вместо в темата си против ваксината. Най-големият ти фен е хейтър, беше казал някой от Америка-та.

# 5 217
  • София
difmafe, а, не, направила се го от страх, защото си неинформирана и не си прозряла истината за бигфарма. Да беше чела повече във ФБ, вместо да ми се ваксинираш. Сега ще се лепят монети по тебе и ще пръскаш вируса към невинните просветени.
Иди обяснявай какво е то ваксинационно покритие и за какво е необходимо. През четири страници четем едно и също. Ама нали сте ваксинирани, що ви пречи еди кой си.

Последна редакция: пт, 13 авг 2021, 16:42 от бъръльо-бъръльо

# 5 218

общо-взето това клипче, което в последните дни стана особено популярно, обяснява защо все повече и повече хора ще изпитват ненавист към антиваксърите

https://twitter.com/i/status/1425649918102974467

за неразбиращите английски - съпругата на този мъж, в 4-стадий  с рак на гърдата, постъпила в болница за дренажи и са я изписали на третия ден, вместо да я задържат още, защото нямало вече място в болницата от неваксинирани заболели, които, невярващи на лекарите, които ги съветват да се ваксинират, са първа писта пак при същите лекари, за да ги лекуват от безобидното грипче

# 5 219
  • София

Ми не, пряко ни касае, какво се случва когато болниците се препълнят с неваксинирани? Знаете ли? Блокира здравната система, няма място за хронично болните и спешните случаи извън ковид, следва локдаун, децата в градините спират посещенията, децата в училище преминават на ДО, родителите или напускат работа или излизат в неплатен отпуск, половината бизнеси затварят и освобождават работниците ( ето сега даже казват служебните че няма пари за мярка 60/40)

Та да, за това ако "плюем" е защото даже и да има висок брой заразени, а те са ваксинирани,  но не блокират здравната система тъй като не се хоспитализират, всичко това което изживяваме през няколко месеца последните 1,5г ще бъде сведено до минимум.

Общи условия

Активация на акаунт