Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 548
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 5 220
Ами да направят. Ама не просто при + тест всички неваксинирани да излизат дистанционно, то и миналата година беше така. Не ме топли след дъжд качулка, а и малките до 4 клас не подлежат на ваксинация така или иначе. Да въведат регулярно тестване, както в другите държави. Иначе аз с ДО нямам проблем, на фона на безхаберието тук предпочитам ДО. Просто не искам и да си помисля какво ни чака наесен, отново същия стрес, но тоя път не може да се мине с мантрата "децата не боледуват". Не знам...

Добре ако детето е 5 клас и е на 11 години и  не е ваксинирани защо да учи онлайн, при ваксинирано семейство + баба/дядо Simple Smile

# 5 221
  • Варна
Темата не е за и против ДО, но понеже стана дума - 11 годишното не е ли човек? Аз лично много се тревожа, когато детето е болно, повече дори и отколкото за себе си. Пък не знам другите как са толкова спокойни, че им е все тая дали децата им ще се разболеят. Разбрахме вече, че вирусът е коварен и опасен не само за хора над 70 с един куп придружаващи заболявания, а и за млади, здрави, че и деца. Бих била много по-спокойна, ако се тестват регулярно в училище, защото точно както и предни години така и тази ще си ходят сополиви и кашлящи на училище и всички "мерки" ще са проформа. Докат не изпищи някой с усложнения, но както казах тактиката "след дъжд качулка" не ми е приемлива.

# 5 222
  • София
Защото бабата/дядото/братчето на съученик могат да имат реални противопоказания за ваксинация, а не тип НеЩъ. А и както месечинка писа, единайсет годишните също трябва да ги пазим. Ние, като възрастни. Ама ние не щем.

# 5 223
Масовото" НИЕ " не знае какво иска... ама иска да си иска... да е без маска, без дистанция, без ограничения , без задължения . Този филм само в гората, щом живееш в общество ще се съобразяваш с нормите , за да се възползваш от благата ,които то предлага.

Последна редакция: пт, 13 авг 2021, 16:20 от ccvet

# 5 224
Темата не е за и против ДО, но понеже стана дума - 11 годишното не е ли човек? Аз лично много се тревожа, когато детето е болно, повече дори и отколкото за себе си. Пък не знам другите как са толкова спокойни, че им е все тая дали децата им ще се разболеят. Разбрахме вече, че вирусът е коварен и опасен не само за хора над 70 с един куп придружаващи заболявания, а и за млади, здрави, че и деца. Бих била много по-спокойна, ако се тестват регулярно в училище, защото точно както и предни години така и тази ще си ходят сополиви и кашлящи на училище и всички "мерки" ще са проформа. Докат не изпищи някой с усложнения, но както казах тактиката "след дъжд качулка" не ми е приемлива.

То е човек който иска да ходи на училище, не ДО , до миналата година си ходеше, сега подлежи само на ограничения, при напълно ваксинирано семейство.

# 5 225
  • Terra incognita
Това, че семейството е ваксинирсно е добре, но и не значи автоматично чадър над детето срещу Ковид. 12+ - годишните ходят навсякъде и се събират на големи групи. Отделен е фактът, че дори и ваксинорано, семейството винаги може да се зарази.

# 5 226
  • София

То е човек който иска да ходи на училище, не ДО , до миналата година си ходеше, сега подлежи само на ограничения, при напълно ваксинирано семейство.
Е, да, де, ама семейството на другото единайсетгодишно на съседния чин го е страх от чипиране. И те така те.

# 5 227
В последните страници има много злоба и негативизъм към неваксинираните. Защо?
Нали сте се ваксинирали и сте защитени!? Не би трябвало да ви занимава до такава степен какво ще стане ако се разболеят неваксинираните, техен личен избор е.
Прилича ми на лов на вещици. Anguished

И аз да се включа в отговор на това твърдение, въпреки че и останалите вече доста добре се обосноваха. Ако има злоба срещу някого, то тя е срещу всезнаещите и невярващите в науката, не срещу неваксинираните. Всички познаваме хора около себе си, които не са ваксинирани, колебаят се, което е напълно нормално в тези времена. Обаче това да си мислиш, че си най-специалния на света като виждаш глобалната конспирация срещу себе си и да наричаш както споменаха по-горе ваксинираните “овце“... И това е навсякъде, не само в тази тема.

А относно защо не е "техен личен избор" , ще дам пример за себе си.На 20 години съм, през последните 1-2 години трябваше да завърша гимназия, да имам бал, да започна университет в чужбина от вкъщи и да го изкарам така. Да, не съм виждала нито един от колегите си, не съм ходила до сградата на университета, не можах да се събера със семейството си на завършването. През това време развих и психологически проблеми, най-вече депресия и тревожност. А това не е нищо. Колко хора изгубиха работата си, колко деца трябваше да се учат да пишат пред компютъра, колко изгубиха близките си... И това няма да се промени, докато не се постигне едно поне близко до общо съгласие положение, иначе наистина все ще си слушаме как се задава нова вълна и всичко ще се затваря. Някои просто искаме животът да се възвърне доколкото е възможно към нормалното, не можем да си позволим да изгубим още 5 или 10 години от живота си в локдаунове и разправии кой какво иска да прави с личния си избор.

# 5 228
  • Terra incognita
Тъкмо чета статия- директорът на интензивното Ковид отделение в болница в Болоня- 9 от 10 пациенти не са ваксинирани. Има и възрасрни, но болшинството са млади хора. Лично интубирал 23- годишен здрав мъж.
Хоспитализираните са доста повече от минали август, но ако не бяха ваксините щяха да са тройно повече. Според него следващите месеци зависят изцяло от ваксинационната кампания.
Не знам дали статията е тенденциозна, но на мен ми звучи съвсем реалистично.

# 5 229
Може и да е публикувано. Ето каква картинка са постнали във фейсбук МЗ:

Коментарите под поста не подлежат на коментар, но се чудя МЗ какво още чакат... Да преживеем още една вълна, през която официално да починат още 9000 души, а неофициално още толкова? Не е ли време да стигнем до кютека, след "со кротце и со благо"? То е видно, че в булгаристан по нормалният начин не могат да се случат нещата. Или не им стиска? Аман от калинки и некадърници.

# 5 230
Е на кой ми стиска по време на избори да каже, че ако не си ваксиниран, не може да работиш в определени области или да се затворят кръчми и дискотеки?
Отговора е ясен.

# 5 231
  • Terra incognita
15% от които поне едни 3-4% са с фалшиви сертификати.
Антиваксъри има навсякъде, впрочем. И са най- смели във фб.
Четох коментарите под статията, за която споделих. Поне 80% бях антиваксърски- тенденциозна, платена статия, данните от Израел са точно обратното, не сме антиваксъри, но не сме и опитни мишки, лъжете хората, за да се ваксинират, ваксинирайте се първо вие, долни лъжи, голяма част от хоспитализираните са ваксинирани..и т.н.
Наш Славчо отрича вируса и ваксините. Това е положението

# 5 232
Как точно преброи % на  фалшивите сертификати ? Така и предишният министър предполагаше колко точно са прекарали болестта и го събщаваха и по новините. Не е сериозно.

# 5 233
  • Terra incognita
То реално статистила няма как да се извади.Факт е, че не са малко и влизат в тези нищожни 15%, с което правят нивото на пълно покритие още по-ниско.

Последна редакция: пт, 13 авг 2021, 18:20 от VickyTaylor

# 5 234
Не знаем колко са, нека не врачуваме поне в тази тема.

Общи условия

Активация на акаунт