Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 543
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 5 445
  • Terra incognita
Шашнал се е човекът. Светла му памет.

# 5 446
  • София
В група "Ваксини" във ФБ е преведена и пусната интересна статистика от МЗ на Израел. С допълване на данните от други налични източници се оформят следните резултати:
 - За периода:  01.01.2021 - 11.08.2021, заболелите от Ковид в Израел са 466.334 човека. Починалите от Ковид в същия период са 3187. Т.е. имат смъртност около 0,7% (в сравнение с тази от 4% за БГ, евала им на евреите за здравеопазването)
- От 3187 починали, 284 са били с две дози, 884 с една ваксина и 2019 неваксинирани. Т.е. около 9% от починалите са напълно ваксинирани;
- От друга страна, общо ваксинираните в страната са 5.421.544 души. Т.е. от всички ваксинирани починалите след заразяване с ковид са 0,005%
- Заболелите като % от населението на страната за съответния период са около 5%
- Ваксинираните като % от цялото население са малко над 58%
Т.е. в Израел за съответния период ако си се разболял от Ковид  е било около 20 пъти по-вероятно да умреш ако си бил без ваксина, отколкото ако си бил с пълен курс, при това както споменах при една очевидно по-прилична смъртност от заболяването.

Последна редакция: вт, 17 авг 2021, 22:49 от Gorg0nzola

# 5 447
  • Terra incognita
И аз го четох това днес, хубаво е, че се изкарват такива данни, защото много се спекулира с положението в Израел.
Аз, обаче, нещо се притесних от тази история със сърцебиенето след ваксината. Нали писах за моя близка, оказа се, че и майка ми имала същата реакция, но не ми е казала, тя е със сърдечна операция. Каза, че вече се страхува и ако се наложи да сложи трета доза ще откаже. И сега като чета и за този случай...

# 5 448
  • София
Аз писах, че при моя 13 годишен също се наблюдава за известно време ускорен пулс. Засякохме го случайно, той хич не се е оплаквал. Отмина с няколко дни по две хапчета мента глог и валериан (че на него по-сериозни неща не смеехме да даваме). Но също така на него принципно не му е много нисък, заради друг здравословен проблем. Как мога да съм сигурна от какво е.

Може и да се е стреснал този човек (мир на душата му!), но може и да е било нещо друго. Моят баща си отиде от този свят за 20 дни. Както си беше здрав и прав, и тичаше като кон, макар и на 80+, изведнъж краката му отказаха и при преглед се откри рак в напреднал стадий с разсейки из цялото тяло. Не всеки ден, всеки час се влошаваше и си отиде скоропостижно. Сигурна съм, че за съжаление, много от вас са чували или имат сред близките си подобни случаи. Е онзи ден си мислех, ако това не се беше случило преди 4 години, а днес и след ваксина, нямаше ли да обвиня ваксината. Една от най-честите причини за смърт в БГ са сърдечните заболявания. Като се сложи и допълнителния стрес и страх от ваксината...

# 5 449
Здравейте,
Има ли тук родители, които са ваксинирали деца между 12 и 14 години? Големият ми син е на 17 и ще се ваксинира идната седмица, но чувам доста мнения да изчакам още малко с 14-годишния? Thinking

# 5 450
Има такива родители. Моето дете е ваксинирано. След два месеца ще стане на 15.

# 5 451
Аз съм си със сърцебиене от преди. Тахикардия, отключена още преди 10 години от стрес. И едва ли ще ми направи някакво впечатление ако получа след ваксина, защото по принцип си имам.
И мен ме е страх, защото ми предстои втора доза, но съм се хванала вече на хорото, а и както казах смятам, че това е най-доброто решение.

# 5 452
  • София
Мисълта ми по-горе беше, точно който се знае, че е с тахикардия, да се следи и ако приема някакви лекарства за нея да си ги пие стриктно.

# 5 453
  • Terra incognita
То там е въпросът, че майка ми ,например, е с нисък до нормален пулс. Не страда от тахикардия. Затова много се уплашила. А и си има сърдечни проблеми и е на възраст. Та, според мвн, не е все едно дали страдаш от тахикардия вледствие на стрес, или си получил такава след ваксина и си сърдечно болен. Според мен не бива да се подценяват тези неща, особено при сърдечно болните.

# 5 454
  • София
https://www.ema.europa.eu/documents/covid-19-vaccine-safety-upda … ugust-2021_en.pdf
И за АЗ малко ъпдейт Синдром на Гилен - Баре и менструални нарушения.

Брей, ще вземе да се окаже, че наистина може да ми е било от ваксината - нали ми я биха на 12 седмици, та след първа доза цикълът ми беше адски болезнен, не се повлия от никакви болкоуспокоителни. След това нямах проблеми, но след втора доза пак същата история. За момент тогава бях решила, че може да има общо с ваксината, но не го смятам за ефект от нея, защото съм с ПКЯ и миома. Та дори не си направих труда да ги пусна към Агенцията по лекарствата.

# 5 455
В група "Ваксини" във ФБ е преведена и пусната интересна статистика от МЗ на Израел. С допълване на данните от други налични източници се оформят следните резултати:
 - За периода:  01.01.2021 - 11.08.2021, заболелите от Ковид в Израел са 466.334 човека. Починалите от Ковид в същия период са 3187. Т.е. имат смъртност около 0,7% (в сравнение с тази от 4% за БГ, евала им на евреите за здравеопазването)
- От 3187 починали, 284 са били с две дози, 884 с една ваксина и 2019 неваксинирани. Т.е. около 9% от починалите са напълно ваксинирани;
- От друга страна, общо ваксинираните в страната са 5.421.544 души. Т.е. от всички ваксинирани починалите след заразяване с ковид са 0,005%
- Заболелите като % от населението на страната за съответния период са около 5%
- Ваксинираните като % от цялото население са малко над 58%
Т.е. в Израел за съответния период ако си се разболял от Ковид  е било около 20 пъти по-вероятно да умреш ако си бил без ваксина, отколкото ако си бил с пълен курс, при това както споменах при една очевидно по-прилична смъртност от заболяването.
На мен пък ми се ще да видя статистика на Израел от месец насам (когато започна последната им вълна). Защото вероятно и там, както и при нас, вече е само делтата. През периода януари-юни е ясно, че ваксините са били доста по-ефективни, когато е бил алфа варианта. Да не се окаже, че голяма част от починалите с две дози са починали близкия месец...

# 5 456
Абе, защо модератор ми изтри мнението, където бях дал 18 точки с АНТИваксърски твърдения, които в последствие са се оказали само конспирация?!?! Мисля, че беше доста полезен отговор. Тъпичко.

# 5 457
  • София
mmm75, вярно е че в Израел са още на гребена на вълната с делтата и данните могат да се променят. Но за момента имаме такива до 11 август (т.е. от преди седмица). Числата са си числа, предположенията са си предположения. Ако ще предполагаме то предвид, че заболелите за последния месец (от 5-ти юли до вчера) са 106566, а починалите за същия период са 240, се оказва, че смъртността от ковид в Израел е спаднала за последния месец.

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 00:16 от Gorg0nzola

# 5 458
Да сте чували да се приема Ксизал 3 дни преди и 3 след ваксина? Свекърва ми твърди, че те са пили и затова нямали странични ефекти. Аз за пръв път чувам.

# 5 459
Много хора приемаха противоалергични около ваксините.

Общи условия

Активация на акаунт