Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 505
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 5 475
Не са виновни тези, които не вярват във ваксините и във вируса. Виновна е държавата, че няма адекватна информационна кампания. Затова хората вярват на Пенчо и на Тетка, защото е много трудно да се докопаш до адекватна информация. Аз ровя като грешен дявол и я намирам основно на английски. Много хора не знаят английски. Лекарите също са дезинформирани и ръсят глупости наляво и надясно. Можело да станеш импотентен след ваксина и куп други неверни неща. И накрая се чудиш на кого и на какво да вярваш.

Е, каква адекватна информационна кампания да им предложат на тези, които вярват на Пенчо и на Тетка или са самите Пенчо и Тетка?! Да им покажат формулите на ваксините или с думи прости да им разкажат какво е РНК структура? Пенчо и Тетка пак ще философстват до безкрай и ще са убедени, че след като знаят кога и с какво се пръскат доматите, са големите лаборанти и химици!
И аз съм жител на тази държава, пък взех решението за себе си, без да ставам бакалавър по химия.
Както казваш ти, и лекарите са дезинформирани.
Каква по-адекватна кампания са предложили на холандците, на италианците, на гърците?? Обяснено им е, че ваксината може да не е най-доброто средство за борба със заразата, но по-добро за момента нямат.
Да не мислиш, че Пенчо и Тетка знаят какво представлява ваксината да детски паралич или БЦЖ ваксината, а пък са ваксинирани. Просто са били на такава възраст, че не са могли да оборват и да доказват разни твърдения. Нито знаят какво има в една таблетка аналгин или ранитидин, които гълтат, щом усетят, че им се гълта такова нещо или им се намира под ръка.
Ако си решил да вярваш и да мислиш на нивото на П. и Т., каквито и ще клипчета, разказчета, картинки да ти показват и да те облъчват, най-много още повече да те хване яд и да мислиш, че те правят на балама. Щото даже и личната казва, че такъв боклук недоизследван тя никога не би си сложила!
То, лошото е, че не само вярват на Пенчо и Тетка, а на хора с репутация, които отиват в новините и ги говорят тия неща. После баба ми ми звъни и ми казва, че еди кой си казал еди какво си, питам я къде го е казал, "Ами, по телевизията, там случайни хора няма!". Под информационна кампания имам предвид най-малкото да не се допускат такива индивиди до медийни изяви. Наистина имаме дефицит на адекватна информация на български език, до ден днешен намирам всичко на английски. И аз сама се информирах, отново на английски, а не от български медии, нито от лекари. Той президента не вярва в Ковид и е против мерките... как очакваме обикновени хора да вземат решение? Ти съдиш по себе си, но ти не си представителна извадка за българския индивид. Има хора по селата, които друга информация освен по телевизията и вестниците нямат. А, дори да имат интернет, българските медии са толкова жълти, че и да се търси информация, тя е пълна простотия. Не знам в чужбина как са нещата, но очевидно по-добре им се получава, отколкото на нас.

# 5 476
В чужбина те канят за ваксина. Това буди доверие.
Не да ходиш да питаш и да ти кажат да изчакаш?! Или направо да ти кажат да не си слагаш.

# 5 477
  • Швейцария
По принцип имам и безсъние и тахикардия. След ваксината не съм забелязала никакво влошаване. Не съм и пила нищо нито преди, нито след нея. Имах си стандартните екстри като болка в ръката и температура с треска. Но пулсът ми си беше нормален и сънят също. С Модерна съм. Майка ми със сърдечна операция и високо кръвно също никакви промени след Модерна. Пулсът може да се повиши много от притеснение.

Трябва да снимам тук на всеки паркинг плакати "Аз се ваксинирах. За благото на всички" с едно много младо момиче. Тук от 1 октомври тестовете за неваксинирани стават платени. За ваксинирани си остават безплатни.

Последна редакция: ср, 18 авг 2021, 09:29 от JennyBG

# 5 478
  • Terra incognita
Ние не сме получавали покани, отидохме сами. Получаваме покани само за реимунизации на децата.
Не да ходиш да питаш и да ти кажат да изчакаш?! Или направо да ти кажат да не си слагаш.

# 5 479
  • София

Да, онзи ден клиент сподели че в Ирландия всички имат час за ваксина, получаваш си часа, после ти решаваш дали ще отидеш, но огромен % от хората просто отиват, за това са със 70% ваксинирани в момента. Ама те са патило, чак преди няколко седмици им отвориха ресторантите, затворени бяха от втората вълна.

Впрочем Президента ваксинира ли се? Не си спомням да съм виждала?

# 5 480
Поспах, но не това е важно. Попаднах на новина, че тексаски губернатор Грег Абът е позитивен след пълна ваксинация. Провеждат му лечение с моноклонални антитела на Regeneron. Това лечение май не е общодостъпно, нали?

# 5 481
Не е. Тръмп го лекуваха така. Много скъпо е.

# 5 482
Здравейте, днес ми предстои втора доза Пфайзер, доста съм притеснена. Аз си имам червени и подути обриви след ухапване от насекоми, но не знаех, че е добре да се взема противоалергично преди ваксина, а и след първата доста ме боля ръката и посиня за 2 седмици. Дали би било проблем, че не съм приемала?

# 5 483
  • София
Здравейте, днес ми предстои втора доза Пфайзер, доста съм притеснена. Аз си имам червени и подути обриви след ухапване от насекоми, но не знаех, че е добре да се взема противоалергично преди ваксина, а и след първата доста ме боля ръката и посиня за 2 седмици. Дали би било проблем, че не съм приемала?

Не се притеснявай. За твое успокоение можеш да звъннеш преди това да питаш или на място да обясниш. Те ще знаят най-добре.

# 5 484
Bear999 аз съм с контактен дерматит и съм правила уртикарии от различни дразнители.На първа игла - нищо не съм приемала, втора игла Файзер в Пирогов ми казаха да вземам 3-4 дни обичайното противоалергично , което са ми предписвали.Имах Ериус и го пих 3 дни. И на двете игли само ръка ме боля.

# 5 485
Bear999 аз съм с контактен дерматит и съм правила уртикарии от различни дразнители.На първа игла - нищо не съм приемала, втора игла Файзер в Пирогов ми казаха да вземам 3-4 дни обичайното противоалергично , което са ми предписвали.Имах Ериус и го пих 3 дни. И на двете игли само ръка ме боля.

На мен понеже ми е днес, вече е малко късно да приемам някакви лекарства, обаче аз така или иначе никога не съм вземала противалергични срещу ухапванията, по-скоро ги мажех с Фенистил.

# 5 486
bear999, най вероятно нищо няма да ти стане. Ако искаш дрънни някое противоалергично ако имаш подръка, или коментирай с човека дето ще ти поставя дозата. И след ваксинацията изчакай половин час там, за всеки случай.

# 5 487
Е аз точно от деня на иглата пих противоалергични, не преди това.

# 5 488
  • София
Беър, то може и в деня да пиеш, и след това. При ухапване не пиеш противоалергични предварително. Така че те ще си действат. Консултирай се с лекарите като отидеш за ваксина.

# 5 489
Някой от вас забелязал ли е промяна в потта след ваксинация? По- точно в "аромата"? Или да го отдам на хипондричната обсесия на кумицата? Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт