Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 953 523
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 5 325
  • SF
Не мога да агитирам никого. Имат железен аргумент: "не знаем какво ще стане с тези ваксини! Още не са изпитани и доказани!"
Сякаш другите, които са им наслагали като деца, са им били ясни...

Най ме е яд, че доста народ се е "ваксинирал" заради документ. Ваксината му е в мивката, не в ръката. Ще се изкриви картината на проучванията, в които всички ваксинирани участваме.
Ще се започне все по-често да се говори за ваксиниран (уж) и изкарал го тежко. Не е добре това, но го има и вече стана масово.

# 5 326
  • Варна
Аз имам доста ваксинирани покрай мен, на нито един ваксината не е в мивката. Надявам се, че тези случаи са все пак изключения, та няма чак да изкривят картината.

# 5 327
Съжалявам, но аз бих била потресена само ако си замине ваксиниран човек, иначе не. Избора си е бил неин.
Не са виновни тези, които не вярват във ваксините и във вируса. Виновна е държавата, че няма адекватна информационна кампания. Затова хората вярват на Пенчо и на Тетка, защото е много трудно да се докопаш до адекватна информация. Аз ровя като грешен дявол и я намирам основно на английски. Много хора не знаят английски. Лекарите също са дезинформирани и ръсят глупости наляво и надясно. Можело да станеш импотентен след ваксина и куп други неверни неща. И накрая се чудиш на кого и на какво да вярваш.

# 5 328
Ако е майка ти пак ли така ще разсъждаваш?
Това към мен ли?
Разсъждавам както искам, ти си разсъждавай както си знаеш.
Не разбирам какво е шокиращото, че някой неваксиниран е умрял, нали за това се ваксинираме. И да, в тази пандемия грешките се заплащат тежко, мисля, че много хора вече го разбраха.

# 5 329
  • Варна
Да, към теб. Който е безгрешен да хвърли камъка. Казвам просто, отвратително е това отношение "не ми е жал" и искам да видя как го проявявате към майка си, баща си или детето си. Тогава вече ще повярвам, че сте безгрешни.

# 5 330
Казвам просто, отвратително е това отношение "не ми е жал" и искам да видя как го проявявате към майка си, баща си или детето си. Тогава вече ще повярвам, че сте безгрешни.
Това ми прилича на кълнене, че и
децата  намеси. Само ще ти кажа - Благодаря и да ти се връща, на твоите!
Вижда се кой е с отвратителното отношение.

Последна редакция: нд, 15 авг 2021, 14:17 от Lemy

# 5 331
  • Варна
Така ли? И защо? Човек сгрешил и платил с живота си. Ти изпляскваш "не ми е жал" пък аз съм отвратителна? Не ти е жал щото е непознат. Иначе принципите ти ще се разклатят, нали? Нормално. Ама е ненормално да злорадстваш едва ли не, че някой е сбъркал и умрял заради това.

# 5 332
Няма как да злорадствам, при положение че нито ги знам, нито ги познавам.
Нищо де, аз казах каквото имам да ти кажа, в отговор на пожеланието ти!

# 5 333
  • София
Шокиращо е за мен, защото познавам този човек от 15 години и не мога да си представя, че изведнъж го няма.
Гледам да съм толерантна и да не навлизам в личното пространство на хората. Сега обаче съм ядосана и съм сигурна, че близките на моята колежка биха направили всичко ако можеха да върнат времето назад и тя да беше ваксинирана. Съпругът и се е грижил за 3 възрастни и 1 бебе/всичките болни/ и не се е заразил.
Моля ви, не изразходвайте енергията си за ненужни спорове и битки. Грижете се за себе си и близките си и обръщайте внимание на важните неща.

# 5 334
Звъннах на мама да размисли, да се консултира, да вземе решение. ЛЛ я е викала за тетанус, за Ковид й казала - каквото си прецениш, тати е при друга лекарка, казала му въобще да не се ваксинира, защото има автоимунно - псориазис. Казах на мама, че една позната с витилиго се ваксинира и няма за момента проблеми. Имам чувството, че лекарите в провинцията разколебават хората.

# 5 335
  • София
Съболезнования за колежката ви!

За кръвната захар, вдига се при стрес, мен ми се е случвало при прием в болница да е над 6, а иначе подържам под 5.

За имунитета от ваксините и преболедуването, не знам защо го обсъждаме , ако си преболедувал, имаш късмет че си оживял , с ваксина си се защититил и си постигнал имунитет до толкова че да не си в риск.

Blackcat не се отказвай, продължавай да говориш с тях, аз три месеца се разправях с моите родители, ама успях. Още се боря със свекърите , ама там нещо нямам успех , ама и не мога да се скарам.

# 5 336
Ще им дам и тази седмица, защото усещам, че септември ще има бум на желаещи да се ваксинират. .

# 5 337
Звъннах на мама да размисли, да се консултира, да вземе решение. ЛЛ я е викала за тетанус, за Ковид й казала - каквото си прецениш, тати е при друга лекарка, казала му въобще да не се ваксинира, защото има автоимунно - псориазис. Казах на мама, че една позната с витилиго се ваксинира и няма за момента проблеми. Имам чувството, че лекарите в провинцията разколебават хората.

За съжаление не само в провинцията.
Това в някои страни е подсъдно.
Защото като си отиде човек, вече е късно. Можело, ама не станало.
В живота няма АКО.  Вземаме решения и си носим последствията.
Моето решение за ваксина, почива на това, че имам деца, които трябва да отгледам поне до пълнолетие.

Сложих това от едната страна на везната, от другата евентуални "смъртоносни болести", като ефект от ваксината и прецених, че децата биха има нужда от жива майка, пък дори и болна, някой ден. Тази болест взе твърде много хора, за да мисля, че точно мен ще подмине. По-добре да съм направила нещо.

# 5 338
Ще им дам и тази седмица, защото усещам, че септември ще има бум на желаещи да се ваксинират. .
Като познавам бг народа бумът ще е като заболяват хиляди на ден, обаче тогава лекарите ще са виновни , че не успяват. Пробвай да ги убедиш като им посочваш ежедневно растящият брой заболели, факта че на закупените ваксини за цялото население им изтича срока и факта , че дори след ваксинация са необходими почти два месеца , за са изградиш имунитет. Стискам палци да успееш това е важно за всички, на мен не с всички от семейството ми се получи, но се уморих - пълнолетни са и сами си носят отговорностите и последствията.

# 5 339
  • Велико Търново
Аз от вчера съм с първа доза Пфайзер. Боледувах дълго и продължително ноември и ррших, че не искам да мина през този ад отново. Засега - повече от 24 ч са минали - имам единствено лека температура и болка в ръката.
Личната каза, че последните дни интересът към ваксините се е увеличил и доста хора е ваксинирала.

Общи условия

Активация на акаунт