Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 949 333
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 6 420
  • При семейството си
Това е изключително интересно. Може ли някой да обясни връзката на ваксините (за всички ли се отнася) за Ковид и репродуктивните проблеми?

Последна редакция: пн, 06 сеп 2021, 23:12 от Elpis

# 6 421
  • Бургас
Това е изключително интересно. Може ли някой да обясни връзката на ваксините (за всички шосе отнася) за Ковид и репродуктивните проблеми?
Нямам представа дали има връзка с ваксините, но така се получи.  Може да е чиста случайност.
Тъй като не съм бременна аз, а много близък човек, не ми е ОК да споделям повече.

# 6 422
  • Където морето целува небето...
Имам познато момиче, което се ваксинира в начална бременност по препоръка на лекарят ѝ.

# 6 423
Най-добрата ми приятелка се ваксинира в начална бременност. Няколко гинеколози го препоръчаха. Всичко е наред, няма проблеми.

# 6 424
Моя приятелка се ваксинира и няколко дни след това разбра, че чака дете. Гинекологът й не позволи да си постави втора доза, уви. Сега е към края на бременността и всичко е наред с нея и бебето.

# 6 425
И аз да се отчета с измерени антитела след ваксина:

Предистория:
Изкарах ковид ноември/декември, 1.5-2 месеца след пср имах 5400 au/ml при същите референтни стойности на теста на Рамус.
Около 4 месеца след пср - 2500 au/ml.
Ваксинирах се с Модерна точно 6 месеца след пср.
Прикаченият по-горе резултат е от преди няколко дни, 2 месеца и половина след втора доза Модерна.
Пуснах си точно този тест от чисто любопитство да сравня антителата при мен след боледуване и след ваксина.

# 6 426
  • Варна
Е, нормално, ти си имаш имунитет след преболедуване и ваксината просто го е бустнала и е провокирала образуване на още и още антитела. Ако си сложиш трета доза съвсем ще изхвърчат Laughing Според мен и една доза е била достатъчна, неслучайно изследванията сочат, че една доза при преболедували предизвиква по-силен имунен отговор, отколкото две дози при неболедували.

# 6 427
  • тук и там
Не съм с въпрос по темата, ама ако някой знае и може да каже ще съм благодарна. Ваксината за варицела на малко дете 1г и 2 м може ли да се сложи 7 дни след като е било контактно с болно дете, ще го предпази ли от боледуване и може ли нещо да му навреди?
Не мога да отговоря на въпроса дали може да се слага, и дали може да навреди, но на варицелата инкубационният период  е към 14 дни. Малкият ми син се заризи, и точно след 14 дни изби и първата  пъпка на кака му. Питайте ЛЛ, но детето може вече да е заразено, а да прояви симптоми след още една седмица. Сигурна ли сте че става дума за  ваксина против Варицела? В БГ не е в списъка задължителна ваксини , или вие ще я слагате пожелание?Иначе съм "за" ваксиниране против Варицела, защото едното ми дете я изкара много тежко(за разлика от другото). И както при всеки вирус-не е ясно кой как ще го изкара...

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 12:40 от Kaisia

# 6 428
Признавам, че съм доволна, че изчаках няколко месеца и не сложих АЗ, тя определено си е рискова, разбира се, не колкото ковид. След първата доза един ден бях с болки в ръката. Не лепя с нея магнити и стотинки.  Simple Smile
Мен повече ме е страх от иРнк ваксините, като чета колко оплаквания от невралгични странични ефекти има, та се радвам, че съм с Астра Зенека.
Бих се притеснила от евентуалната бустерна доза иРнк.

# 6 429
  • Terra incognita
Признавам, че съм доволна, че изчаках няколко месеца и не сложих АЗ, тя определено си е рискова, разбира се, не колкото ковид. След първата доза един ден бях с болки в ръката. Не лепя с нея магнити и стотинки.  Simple Smile
Мен повече ме е страх от иРнк ваксините, като чета колко оплаквания от невралгични странични ефекти има, та се радвам, че съм с Астра Зенека.
Бих се притеснила от евентуалната бустерна доза иРнк.
Не мисля, че подобни оплаквания след иРНК ваксина са толкова чести. Аз дори не познавам никого със сериозни странични ефекти извън стандартните като болки в ръката, отпадналост, температура. Общо взето всеки лекарствен продукт има някакви странични реакции, които се проявяват с различна честота.

# 6 430
Каква част от пациентите с Covid-19 в болница са имунизирани? (о …  към 7 септември)

не е трудно да се види какво можеше да бъде положението в болниците, АКО по-голямата част от населението беше ваксинирано... вместо това, тепърва вероятно ще има нови трагедии с липса на места

# 6 431
Сега ще започнат да гърмят фалшиво ваксинираните и много лесно ще се проследи, стига да има воля за това, от чии листи най-много ваксинирани пациенти се оказват в болница с ковид.

# 6 432
Каква част от пациентите с Covid-19 в болница са имунизирани? (о …  към 7 септември)

не е трудно да се види какво можеше да бъде положението в болниците, АКО по-голямата част от населението беше ваксинирано... вместо това, тепърва вероятно ще има нови трагедии с липса на места
Да, ама не - те тепърва ще приучват децата да се дистанцират и да се гнусят от допир, да носят маски до откат, да се оливат с раздразващи химикали до откат и след успешната дресировка след едно 30-40 г. вирусът в България ще бъде канализиран и овладян.
А можеше вместо празни приказки хората да се ваксинират и да се живее без личностни и финансови бремета, а влезлите в болница да се броят на пръсти и смъртните случаи да са още по-малко.

# 6 433
  • пустинята Гоби
Тъпото в България е, че процеса на ваксинация съвпадна с изборите и парламентарната криза.

# 6 434
  • Euskal Herria
С два сертификата съм - испански и български. Не знам дали това ще е проблем.
И в двете държави имам поставена по една доза, и в двете са ми признати ваксините. Втората я сложих в България и веднага ми издадоха сертификат. Като се прибрах тук, занесох копие от серитификата, вписаха го в досието ми. И сега имам и тукашен. Има лека разлика в оформлението им, но като цяло инфомацията е една и съща. И не знам при пътуване кой да показвам. А скоро ми предстои.

Общи условия

Активация на акаунт