Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 945 676
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 7 290
На мен ми е интересно как така някои хора твърдят,че "не е от ваксината"при положение,че дори производителят не знае.Аз си запазих листовката.Ами в нея почти нищо не пише все още,тепърва ще се попълва на база данни от ваксинирани.Не случайно при втора доза ме питаха имала ли съм някакви оплаквания след първата.Били длъжни да отбележат и да докладват.

# 7 291
Не съм оставала с впечатление, че споделените тук странични реакции се подценяват и неглижират.
Бях писала при мен как протече реакцията след втората ваксина, с много наедрели болезнени гърди, с много висока Т и т.н.
Никой не е реагирал на контра.

# 7 292
Бъни, не го приемай така. Нали затова споделяме тук. Никой не е застрахован, а тези ваксини вероятно тепърва ще слагаме всяка година (ако желаем де) Но е факт и че някои ЛЛ , като имаш проблем и кажеш, че си ваксиниран веднага било от това и не проверяват нищо друго. Не вярвам някой да се радва тук, че друг страда и има проблеми. Има хора по-тежко понесоха ваксините, някои първа, други втора игла. Ако има и трета (бустери) пак ще сравняваме и ще се питаме, и пак при всеки ще е различно сигурно.

# 7 293
  • Somewhere far away
даже има и такова комична клипче, беше доста известно из нета. въпросното клипче разказва ежедневния живот на някой, на когото непрекъснато му се случват нелепи случки и  който е ваксиниран и каквото и да му се случи, оправданието  е "от ваксината е "!

# 7 294
Здравейте, не съм сигурна дали тук бях чела някакъв коментар за тестовете за антитела. Но може някой да е наясно. Кой тест трябва да се направи, за да се види дали има антитела от преболедуване? Правен е стандартен тест, за да се видят антителата след ваксинация, но ме гложди, че може да има и от преболедуване.

# 7 295
Златна, аз бях питала тук, че не разбирам. Исках да знам прекарала ли съм ковид преди доста време. Също и дали имам още защита и колко са антителата след ваксината.
Отзова се Adventurer, на когото благодаря. Не знам защо вече не пише в темите за ковид, беше на всички много полезен със знанията си.
Направих ги в Иван Рилски. Всеки струва по 30лв и 3лв мисля за манипулация платих (за ориентация) Излизат същия ден.
Първият е този, който те интересува - антитела  за прекаран ковид
Вторият е за антитела колко имаш след ваксината
Запиши си ги, защото наистина там не са много наясно и гледат в някакъв списък, друго си е да покажеш и да се ориентират. Копирала съм ти ги, както ми го е написал

1. IgG (SARS-CoV2-IgG – anti N) - нуклеокапсид
2. IgG (SARS-CoV2-IgG – anti S) - спайк протеин

# 7 296
Здравейте, включвам се в темата за ваксините. Първа доза нямах никакви оплаквания. Даже ръката почти не ме боля. С втора доза, която ми я сложиха в събота в самият ден нямах проблеми. На другият ден силна болка в ръката, но знаех, че това е нормално. Към обяд усетих болезнена подутина над ключицата. Веднага посетих лекар и ми каза, че е възпален лимфен възел най-вероятно от ваксината. Нещо ми заобяснява имунен отговор. Честно с такова желание си направих ваксината и накрая това. Каза ми да си правя компреси с риванол и спирт и да пускам пълна кръвна картина да се види дали не трябва и антибиотик. Силно се надявам бързо да ми мине. Хич не ми трябваше сега да се притеснявам и за това. Въпроса ми е някой имал ли е такава нежелана реакция след ваксина?

# 7 297
Да разбира се, това не е рядко срещано ... все пак лимфните възли са центрове в които са клетките на имунната система.

# 7 298
И мен ме наболяваше под ключицата 2-3 дни, но изобщо не съм го мислил.

# 7 299
Яничка2016, съвсем нормална е тази реакция. На стр.215-216 от тази тема сме изписали една кофа мастило по темата. При ваксинация най-често се активизират регионалните лимфни възли - аксиларни (подмишница) и супраклавикуларни (ключица). В някои случаи може да са подути и болезнени. Ще отшуми за няколко дни.

Ако Ви боли - може спокойно да пиете НСПВ като ибупрофен, кетопрофен.

# 7 300
  • в страната на чудесата
Не помня в коя от темите писах - на пет скен след ваксина “светят” повечето лимфни възли. Реактивни.

# 7 301
Аз пък се чудя на този лекар?!? Да говори за АБ?

# 7 302
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Не помня в коя от темите писах - на пет скен след ваксина “светят” повечето лимфни възли. Реактивни.

Това основно участва в изработване на имунитета
но всъщност целия организъм и всички органи и системи

# 7 303
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/veche-e-iasno-koga-shte-by … -covid-19-2284734

Скоро ще бъде представена и българска ваксина.
Но по-интересни от тази новина са други детайли от статията.

Последна редакция: пн, 27 сеп 2021, 11:59 от Анонимен

# 7 304
  • София
Която е тествана само върху клетъчни култури. Предстои да се тества върху мишки.
След това да мине през фаза 1 до 3 (върху хора).
Тия дни по Коледа ще е готова, ама коя Коледа....

Общи условия

Активация на акаунт