Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 721
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 040
Аз пих и двата пъти след ваксина, АЗ, по 15 дни аспирин.
Заради тромбозите след АЗ.
Но втората доза я слагах във ваксинационен център, там лекарят препоръчваше след всички ваксини да се пие. Майка ми е с Пфайзер, дъщеря ми с Модерна.

# 8 041
  • София
Да ви кажа, че от тази вечер съм с положителен антигенен от аптеката. С Астрата съм. Втора доза в начало на май. Направих теста заради обилна хрема и ми беше студено тия дни. Леко драскане в гърлото, но аз нямам сливици и си имам хроничен фарингит. Утре отивам да се тествам в ковид зона. Стискайте палци, изобщо не знам какво да очаквам... Надявам се всксината да работи.

Стискам палци. Съмнявате се в положителния резултат ли, че отивате да се тествате в ковид зона? Споделете резултатите после. Успех.

# 8 042
Vache, дано нещо не си направила правилно и е отрицателен теста. Ако пък не е, леко да го караш. Много, много неприятно. Мерила ли си антитела скоро. Напълно се объркахме вече, пък казват, че антителата не давали яснота дали ще се заразиш. Поне леко да се мине. Пиши какво е станало и как караш, ако е положителен теста и утре.

# 8 043
Тази хрема нещо по-различна ли беше от обичайната та решихте да се тествате?

# 8 044
  • София
Колко може да бъде различна и необичайна една хрема, се чудя. Хрема...

# 8 045
Аз се тествам при всяко най-малко неразположение. Станах спонсор на производителите на домашни тестове.

# 8 046
Понякога бързите тестове са фалшиво положителни.
Моята майка е от днес с обилна хрема, но не иска да се тества. Също казва, че й е било студено тия дни и се е простудила.
Като чета, че в Ковид зоните е миш маш и се притеснявам.
Може заради времето да е настинка, а не Ковид.

# 8 047
  • София
Аз съм с абсолютно същите симптоми и с два отрицателни домашни теста. Две седмици след втора доза Пфайзер. Чудя се дали пък не съм си взела правилно пробата. Беше някакъв комбиниран за Ковид и грип и бая скъп….
Моят беша такъв комбиниран. Цъфна веднага. На децата на същата фирма но само за ковид бяха отр. Мъжа ми допива антибиотика със странни симптоми и два отриц. Теста. Всички сме ваксинирани, освен малката, която минала седмица също вдига температура. Само аз съм с обилна хрема.

Тествах се защото преди 2 дни ми беше хладно като ме наваля, после тръгна хрема като вода. После нали знаете като сте с хрема колко е гадно все едно ти е празна главата. Отидох и си купих тест, защото не е коректно лъм колежките да ходя хремава. Ваксинирани са и те. Мъжа ми болен, детето в карантина заради болен учител. Реших все пак да изключа ковида и бях доста изненадана.
Антитела не съм мерила изобщо. Мислех да го направя месец след втората доза, но се замотах. И ето сега естествения бустер. А ще отида да се тествам, за да ни карантинират и да не сеем. Смятам, че в момента заболеваемостта е огромна, а не че смъртността е висока. И така неваксинираните ни докараха на нас всксинираните жив бустер, щото видиш ли не били опасни.
Надявам се да си остана с тия симптоми. Голяма каша...

Последна редакция: чт, 14 окт 2021, 23:19 от Vache

# 8 048
Моят също има хрема и няколко - теста. Припомням, контактен под карантина. Засега не желая да се бутам в ковид зони. Щом е отрицателен, отрицателен. Всички сме ваксинирани.

# 8 049
И аз бях с хрема и хич не правих тест. Но имам възможност и останах хоум офис. Под различно разбирам да има допълнителни симптоми, като кашлица, болки в ставите, главата и прочее. Иначе е риновирус.

# 8 050
  • София
Моят също има хрема и няколко - теста. Припомням, контактен под карантина. Засега не желая да се бутам в ковид зони. Щом е отрицателен, отрицателен. Всички сме ваксинирани.
Да, има още вируси в момента. Аз се замислих, че ваксинираните все пак трябва да получим по-сериозен товар, за да се изявят симптоми. Такъв мога да получа от него и детето, с което спахме заедно като беше леко болна. Обаче пък той работи дистанционо от вкъщи, ако е ковид къде го е лепнал. Абе всичко ще се види след 2 месеца като пуснем антитела. Малката лятото имаше <0,4 при отрицателна норма < 0,8. Сега ако има повече, работата е ясна.
Amini, аз имам от днес и лека ларингиална кашлица, но нямам сливици и имам хроничен фарингит. По това време почва дразнене на гърлото от студения и мръсен въздух. За мен не е необичайно.

# 8 051
Какво налага прием на Аспирин протект след ваксина, особено когато става дума за иРНК? Никъде не го пише това в препоръките и на никакви научни доводи не почива. Ваксината не ни заразява с ковид, та да се притесняваме от тромботични усложнения...

На този въпрос едва ли очаквате отговор тук. Аз следвам препоръки на личния си лекар. Нямам нито знанията нито опита да оспорвам препоръки на по знаещ човек от мен. Нито ще седна да чета и анализирам по форуми ,статии и други подобни дали трябва или не да пия аспирин.
То от толкова "четене с разбиране" сме на това дередже с ваксините.
Не ме разбирайте погрешно, не смятам, че всички вие сте в грешка, като сте се доверили на лекарите, които са ви го препоръчали. Макар че точно от личните лекари ежедневно идват най-малоумни съвети най-рисковите им пациенти с множество придружаващи заболявания да не се ваксинират, понеже щяло да ги убие. Личният лекар на родителите ми, които са сърдечно болни и със захарен диабет, им каза да не се ваксинират, цитирам "да не се занимават с глупости", цялата пандемия изкара без маска и дори тях ги съветваше да си махнат "парцала" от устата в кабинета му. Ами, извинявайте, но ако не бях поне малко информирана и вярвах сляпо на мнението на "по-знаещия" от мен, те все още нямаше да имат ваксини и Бог знае какво можеше да им се случи. Затова попитах на какви научни доказателства се базира този масов прием. Д-р Христина Бацелова, д-р Цветелина Великова и много други лекари в група Ваксини НЕ препоръчват прием на каквото и да е преди или след ваксинация.
А при хрема, аз лично бих се тествала. Доста познати излязоха положителни и бяха само със сополи.

# 8 052
  • София
Да ви кажа, че отпреди малко вече нямам никакво обоняние.Dizzy Face

# 8 053
При вашето семейство със сигурност е ковид 🙁 бързо оздравяване.
Преболедували ли сте преди?

# 8 054
  • София
При вашето семейство със сигурност е ковид 🙁 бързо оздравяване.
Преболедували ли сте преди?
Не сме. Ваксинирахме се преди да се разболеем.

Общи условия

Активация на акаунт