Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 664
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 220
FA7083, FA4632 и FC8736 са партидите със срок на годност до 30 септември
ММ вчера се ваксинира първа игла с Комирнати- Pfizer-BioNTech, питах за срока -беше 09.21 г. и удължен с три месеца. Партидата е FA7083 .

# 8 221
  • Бургас
FA7083, FA4632 и FC8736 са партидите със срок на годност до 30 септември
ММ вчера се ваксинира първа игла с Комирнати- Pfizer-BioNTech, питах за срока -беше 09.21 г. и удължен с три месеца. Партидата е FA7083 .
Да, удължени са, не съм казала, че са негодни, срока им вече е до края на декември.

# 8 222
И аз не знам вече каква е тази държава, то отдавна се чудя, но си мислех, че повредата е в мен. Сега се убедих с този ковид, че не е само държавата, но пък трябва на себе си да се сърдя.
Влизам само да се извиня, че май прекалих с ваксините. Спокойно, ще има. Ние и да не внесем, шведите ще имат излишни, другите страни също, все някой ще ни дари. Въпросът е дали ще има на кой да ги сложат. Май са заявили много количества да се презастраховат страните. От четенето за Израел, че се зареждат да имат за четвърта доза при нужда и да имат готовност си помислих, че няма на пазара достатъчно, ама..имало, шведите дори искали да откажат половината заявка, нещо такова...

# 8 223
Анна Геро, благодаря за инфото. Само на тези три партиди ли е удължен срокът или има и други?

# 8 224
Аз пък си спомних, че в началото на месеца четох, че Северна Македония бракува неизползваните ваксини които им дарихме. При милиони ваксини се получава малко , за българите може, на другите ще даряваме ваксини в срок на годност. Явно тези които в България ги поставят, в Северна Македония ги унищожават като медицински отпадък.

Тринайсет хиляди дози ваксина против COVID-19, получени като дарение от България, на 1 октомври бяха изтеглени от употреба поради изтичане на срока. Съгласно законовите процедури ваксините ще бъдат унищожени като медицински отпадък, съобщиха от министерството за МИА.
https://trud.bg/%D1%81%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D0%B … 1%80%D0%B8%D1%8F/

# 8 225
  • София
По въпроса със сертификатите и аз нямам за първа доза, както писах по-рано, нямам и номер, така че няма как да проверя, каквото и да е в his.bg. Пробвах и като преболедувал, но ми изписа, че телефонният ми номер не е регистриран.

Сложих си Пфайзер в Окръжна, на другите места може и да дават номер. Явно всяка клиника действа различно.

# 8 226
Ния, как телефонен номер ти иска. Да не би да влизаш неправилно или знам ли. ЕГН ми иска, ЛК номер и там някакъв номер на сертификата , ти си напиши каквото са ти дали (все нещо имаш, примерно кога да е втората доза, има отбелязано и първата номера) преди беше така поне.
Сещам се също и чрез личния лекар може да помолиш, той има достъп до досието ти и там трябва да е регистрирана първата ти доза.

# 8 227
  • София
Фани, някой напред беме дал съвет, че с една доза, излизало на опция не ваксиниран, а преболедувал, там е по телефонен номер.

А с опция ваксиниране, искат НРН, какъвто не ми е даден, както явно и на момичето, което пита и на други също. Което е странно, защо някои имат, а други - не.

Иначе разбрах, че може от личната евентуално, но не бих я занимавала с това, все пак има пандемия. След три седмици ще си имам и аз. Но е странно, на някои да дават, на други - не. Явно и на други хора им прави впечатление.

# 8 228
  • При семейството си
Какъв сертификат искате да излезе при първа доза? Много ясно е написано какви данни се въвеждат:
https://www.his.bg/bg/dgc

# 8 229
Момичета, така или иначе първият "сертификат" няма никаква тежест и си пише, че ваксинационният курс не е приключен. Никакви права нямате с него, ще получите истинския след втора доза - 2/2. Вероятно заради това на някои места не дават този номер, просто общо взето е все тая дали го имате или не, като сте получили само една доза.
За Янсен един познат, който живее в Америка, ми каза, че масово ги викат за втора доза РНК, защото са установили ниска ефективност от еднодозовата. Не знам за кои щати точно важи, дали е за всички или за отделни, но ми прави впечатление, че и тук ваксинираните хоспитализирани в най-голяма степен са с тази ваксина. Дали е заради фалшивите сертификати или наистина ефективността е по-ниска, бъдещето ще покаже.

# 8 230
В щатите вече имат доста данни от "смесване на ваксините" и резулатите са доста добри примерно янсен + пфайзер(модерна) дава същия резултат и по-добър както примерно 2 дози пфайзер.

# 8 231
Нищо им няма на ваксините. Не се филмирайте. И лекарствата са годни доста време след срока.

# 8 232
  • Бургас
Анна Геро, благодаря за инфото. Само на тези три партиди ли е удължен срокът или има и други?
Нямам информация, просто попаднах на тази статия в нета, и бяха описани тези 3 партиди и то само, защото са ги обсъждали за дарение, не във връзка с удължаването на срока.
Вчера както нищо ми нямаше, ме втресе вечерта, Т ми беше 36.7, то може да ви звучи странно, но аз не вдигам Т и тази 36.7 е доста за мен, понеже нормално ми е около 36 градуса,  така- изкарах цяла нощ, сега съм добре, малко ми е отпаднало.

# 8 233
  • София
В щатите вече имат доста данни от "смесване на ваксините" и резулатите са доста добри примерно янсен + пфайзер(модерна) дава същия резултат и по-добър както примерно 2 дози пфайзер.

Мен ми е интересно две файзер и трета модерна....

# 8 234
На мен вече ми е интересна четвъртата, пролетната.

Общи условия

Активация на акаунт