Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 612
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 250
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Малко инфо за тези които искат да видят как действат бустерите при различните "смесвания" (много коментирана и поствана графика от миналата седмица):
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.10.10.21264827v1
https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.10.10.21264827v1.full.pdf
Ad26.COV2-S - Янсен; mRNA-1273 - Модерна; BNT162b2 - Пфайзер. Използваната тук доза e от 100 μg Moderna бустер. Оценките не са при Delta

До колкото мога да разчета, най- добри резултати
Янсен, Модерна или Файзер, буустнати с Модерна или Янсен,
а към мутацията при спайк протеина при всички, буустнати с Модерна

Явно Модерна е доста добра за бустер

Но все пак, обясни pril

# 8 251
И аз към нея съм се насочила.

# 8 252
  • София
Аз като съм с две игли Модерна, какъв бустер да си сложа?

# 8 253
  • в страната на чудесата
Модерна, Шарки Simple Smile

# 8 254
  • София
Така си и мислех …за ММ и големите деца, и тримата с Аз, съм повече от убедена, че бустера ще е Модерна (след две седмици им се пада), за мен се двоумях.

# 8 255
Днес сложих противогрипна ваксина. Около половин час след това ми изтръпна едната половина от лицето, а по-късно - стъпалата. Очевидно е някакво съвпадение, но ако ваксината беше срещу ковид, щяхме да обсъждаме нежелани съпътстващи реакции. Пиша това не за да спамя темата, а да дам пример колко е вредно себенаблюдаването под лупа. Живи хора сме, всичко се случва.

# 8 256
Ама сега всичко е наред с теб, нали? И аз искам да сложа ваксина, но в момента карам някакъв вирус и изчаквам. Не е Ковид, три пъти се тествах.

# 8 257
Днес сложих противогрипна ваксина. Около половин час след това ми изтръпна едната половина от лицето, а по-късно - стъпалата. Очевидно е някакво съвпадение, но ако ваксината беше срещу ковид, щяхме да обсъждаме нежелани съпътстващи реакции. Пиша това не за да спамя темата, а да дам пример колко е вредно себенаблюдаването под лупа. Живи хора сме, всичко се случва.
Неприятно, каква е ваксината и аз мисля днес да се бодна, да очаквам ли да се парализирам, какво се прави в подобни случаи, пие ли се нещо? Никой не каза защо се бият задължително в ръката (делтоида) а не някъде другаде?

# 8 258
Постепенно изтръпването в областта на лицето изчезва, а в краката намалява. Изтръпване на краката имах дълго време след втората доза Модерна. При посещение на ЛЛ по друг повод я попитах мимоходом дали може да има връзка с ваксината (не бях чела за подобна реакция и свързах двете неща след разказа на близка, че ковид отключил невралгия в краката) и тя утвърди. Затова сложих като бустер Пфайзер, а не Модерна - боях се да не се завърне невралгията (ако така се определя изтръпването).

Инфлувак е ваксината, Пехоко, и не вярвам да има връзка с изтръпването. Инжектирах си я в крака (досега давах само лявата ръка за противоковид ваксинация, а хем сама да си правя инжекция, хем с лява ръка нямаше да се справя). Колко сериозна трябва да е ситуацията, за да си самоинжектираме разрешени субстанции! Не отидох в кабинета на ЛЛ именно заради стълпотворението пред него.

# 8 259
Ясно и аз си взех същата инфлувак тетра 21/22, но мисля да си я бодна в ръката въпреки, че далеч по лесно е в корема или крака както ти си направила.

# 8 260
  • София
На мен ММ ми я бодна завчера, в лявата ръка. Хептен нищо ми няма като реакция (той и сестра му леко за подсмърчаха за два часа).

# 8 261
И аз нямам никаква реакция от Инфлувак.

# 8 262
Боднах се след като се прицелих между две бенки точно в делтоида под рамото, имаше малко въздух в спринцовката който изгоних с леко пръскане от иглата  ... ако не пиша вече да знаете, че съм умрял.

# 8 263
Да попитам за Военна болница Варна трябва ли да се записва час предварително за поставяне на ваксина? Също за РЗИ? Също на някой казвали ли са му да не яде риба, яйца и такива неща преди ваксина?

# 8 264
Имах намерение да си пусна антителата в лаборатория, но предвид обстановката ще изчакам. Но пък си направих домашен тест - 8 дена след трета доза:

За първи път чертичката ми на G е по-плътна от контролната. Няколко дена преди третата доза си направих отново домашен, чертичката на G беше супер бледа, и се появи доста късно.
Третата доза ми беше от една от партидите с изтекъл срок.
Имам си лека чертичка и на М, но такава ми се появяваше и след предните две дози. Предполагам, че ще се появява докато IgG растат.

Общи условия

Активация на акаунт