Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 329
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 535
Те в СофияМед са много досадни,само сутрин от 7.30 до 8.30 и вечер от 18 до 19 дават сертификати.

Е, нали имаш нет? Изтегли си го от сайта.

# 8 536
  • София
Мен лично ме е страх повече от ваксината, отколкото от вируса, а и знам за два случая на ваксинирани с две дози и починали, първият е лекар, колега на майка ми, вторият директорката на Питагор и Първа частна математическа гимназия.
Може да са починали от Ковид, след ваксиниране, това се случва да. Пък аз, да знаеш колко неваксинирани и починали след това познавам...

Е да, ама нямам КЕП, а чета, че издадените след 1.06 могат да се изтеглят и с референтния номер от хартиения сертификат, е да ма аз нямам хартиен. Казаха, че може само с номера на втората доза от ваксинта. Това обаче е за сертификатите издадени преди 1.06.

# 8 537
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Марияна Влъчкова пишеше, че е починала от Ковид

# 8 538
  • в кукувиче гнездо
Мен лично ме е страх повече от ваксината, отколкото от вируса, а и знам за два случая на ваксинирани с две дози и починали, първият е лекар, колега на майка ми, вторият директорката на Питагор и Първа частна математическа гимназия.
Вие нали разбирате, че никой не става безсмъртен след ваксината? Всички ще умрем. Едни с ваксини, други без.

# 8 539
  • Terra incognita
Хората ги е страх, защото не разбират, това е.
Още в началото трябваше да се даде трибуна на компетентни специалисти, които да обяснят на достъпен език нещата. Вместо това се даде трибуна на разни мангъровци, правиха се избори и нещата съвсем излязоха от контрол. Антиваксърското движение вече пусна доста дълбоки корени, дотам я докарахме, че лично познавам българи, които напускат работата си тук, в чужбина, защото не желаят да се ваксинират. Оставят работа, живот, всичко. Събират си багажа и си заминават. От глупост.

# 8 540
Аз съм преболедувала и след 8 месеца се ваксинирах. Не искам да преживяе Ковид отново.
Ако се ваксинира 80% от населението, вирусът няма да има къде "да ходи" и ще се предава и заразява рядко. А сега при нашия процен ваксинирани, затова става така - заразяват се и ваксинираните.

# 8 541
С трета доза съм и аз от днес - Модерна. Първите две бяха Пфайзер, преболедувах леко октомври 2020г. Планирах да отложа буустер до януари/февруари, но след разговор с лекар и с оглед пандемичната ни кочинка, това се случи днес.

Боцнах се във ВМА по обяд. Целият процес отне 3-4 минути.

# 8 542
  • София
Надявам се да успея да се опазя до декември. Тогава и аз ще се боцна пак.

# 8 543
Аз просто не мога да проумея как уж интелигентни хора не могат да оценят какво са ваксините за човечеството. Век назад само да се върнат и ще имат богат избор от кой вирус или бактерия да умрат. В 21 век да вярваш , че писанията във фейса ще те спасят, а не ваксината ...Сутринта проф.Аргирова обясняваше как с това ниско ваксиниране се превръщаме в люпилня на нови мутации. А познайте дали Европа ще ни иска?!

# 8 544
  • Стара Загора
Може да са починали от Ковид, след ваксиниране, това се случва да. Пък аз, да знаеш колко неваксинирани и починали след това познавам...

Е да, ама нямам КЕП, а чета, че издадените след 1.06 могат да се изтеглят и с референтния номер от хартиения сертификат, е да ма аз нямам хартиен. Казаха, че може само с номера на втората доза от ваксинта. Това обаче е за сертификатите издадени преди 1.06.

Звъниш на ЛЛ или на областното РЗИ, казваш си ЕГН и ти дават номера.

# 8 545
  • Terra incognita
Сега го играят жертви с потъпкани права и свободи, вадят се цитати и пасажи от Конституцията, дискриминация било, не знам какво било. Жалка история, ако тръгна да филтрирам френдлистата си, ще остана с десетина приятели 😁
Сетил се Ганя правата да си търси, преди да прочете, че има и задължения.

# 8 546
Аз наистина не разбирам защо хора, които имат всички ваксини като деца и ваксинират и децата си с доста на брой ваксини, ги е страх от тази за Ковид. Или си антиваксър или не. Каква е тази половинчата работа??!!?! 🤪 Логика не намирам никаква. Явно и те не я търсят.

# 8 547
Това за директорката, категорично не е вярно. Още зимата тя осигури ваксини за персонала в училището. Но тя не е ваксинирана.

# 8 548
  • Варна
Извинете, VickyTaylor, вие в България ли живеете? Грозно изказване за медици.
   Не съм отрекла ваксините, но отричам масовото им налагане при все, че не предпазват, както беше в началото, а мантрата се измени на,, леко протичане", още повече щом има риск да ви зарази и ваксиниран. Щом това се промени може да си говорим за,, задължаване" , на този етап трябва да отпадне това,, принуждаване", за да учиш, работиш и пр.
И мога да ви кажа, че колеги споделят за много случаи на болни след ваксинация, за нещастие и за починали. Да не забравяме и тия дето ги броят 90 % неваксинирани хоспитализирани, сред тях влизат и с по 1 доза. Никой не знае колко точно са изобщо без доза.
    И тук сами виждате колко за лош  късмет ви повтаря макар и след 2-3 дози. Гаранции никакви, риск за двете страни. На този етап предпочитам сблъсък с вируса, пазя се успешно близо 2 г вече. Пазя и околните. Така, че по-скоро ме е яд на точно тез които си мислят, че живота си е по-старо му щом се набодат и не спазват мерки...пък и на тези съвсем дето нищо не спазват. То не е много.. Хигиена и маска на обществени места, все пак има и др. вируси.
  Знам, че веднага ще кажете в защита, че пък по-лекото протичане щяло да облекчи здравната система. В България такава отдавна е съсипана, участници са всички граждани. Вие сте тези, които трябва да си защитавате интересите. Харесва ли ви болниците да са търговски дружества, повече пациенти, повече пътеки, повече пари? Говорим за България.
   Не ви ли прави впечатление едни и същи лица.. Научих ги наизуст.. Аргирова, Аспарух Илиев, имуноложката Цветелина, Томов, и обичайните... Само това ли ни е арсенала от учени?
   Ето друго мнение на лекар :
"КОВИД и ВАКСИНИ = ИГРА НА КОТКА И МИШКА....

или ЗАЩО СЕ РАЗБОЛЯВАТ ваксинирани от ковид.....

с ВАКСИНИТЕ СЕ ОПИТВАМЕ ДА СЕ ПРЕДПАЗИМ ОТ ВИРУСА, но колкото повече се ваксинират и преболедуват, толкова повече вируса се променя за да се предпази ("избяга") от ваксината и имунната система на човека......и вероятно постоянно ще има нужда да се променят и ваксините и така ще е- като ИГРА НА КОТКА И МИШКА, въпросът е кой ще е котката и кой мишката...?"

# 8 549
  • Сан Франциско
Е, защо, защото не са прости да участват в експеримент 😁. Ама, хич не разбират завалийките, че с този аргумент си вкарват автогол. Експеримент, да, най-успешният в историята на медицината, с над 3 милиарда опитни зайчета и отлични резултати.

Общи условия

Активация на акаунт