Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 392
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 595
Хора, някой знае ли кога ще може да ваксинираме децата ? Моите са на 7 и 10 г, бях чела, че Декември ще може с Пфайзер ? Някой да е чул нещо ? Мерси предварително

Не, не може още
Изчакай малко

Ти ще си първия човек в България Simple Smile
ваксинирал 7 год. си дете
Абсолютно ! Не искам децата ми да боледуват от Ковид. Не искам тая гняс да влиза в телата им. Това за мен е може би лабораторно създаден вирус, за който все още не се знае достатъчно и който вероятно е възможно да убива по-късно във времето, дори и изкаралите го леко. Мое мнение, без да искам да плаша никой.
А като ги ваксинираш, какво, няма да се заразяват ли, ерго тая гняс …… бля, бля.
Ами, няма да боледуват, това ми е важно на мен.

Ваксината не пази от заразяване.

# 8 596
Хора, някой знае ли кога ще може да ваксинираме децата ? Моите са на 7 и 10 г, бях чела, че Декември ще може с Пфайзер ? Някой да е чул нещо ? Мерси предварително

Не, не може още
Изчакай малко

Ти ще си първия човек в България Simple Smile
ваксинирал 7 год. си дете
Абсолютно ! Не искам децата ми да боледуват от Ковид. Не искам тая гняс да влиза в телата им. Това за мен е може би лабораторно създаден вирус, за който все още не се знае достатъчно и който вероятно е възможно да убива по-късно във времето, дори и изкаралите го леко. Мое мнение, без да искам да плаша никой.
А като ги ваксинираш, какво, няма да се заразяват ли, ерго тая гняс …… бля, бля.
Ами, няма да боледуват, това ми е важно на мен.
Добре, късмет пожелавам. И повече спокойствие!

# 8 597
Има ли официална информация колко време след втора доза Модерна, трябва да се слага бустера?

# 8 598
  • София

друго от днешните новини из туитъра е излязло проучване, рандомизирано и с контролни групи /плацебо/, според което третата доза Pfizer е 95% ефективна за предотвратяване на инфектиране, което е отлична новина за стопиране на вълната (не у нас, а по света), също и проучване за превъзходните резултати, които дава доза Pfizer след АстраЗенека

Дали може линк към туита/статията? Нали ми предстои трета доза след няколко месеца, с две АЗ съм, и сега събирам инфо. Simple Smile

# 8 599

Дали може линк към туита/статията? Нали ми предстои трета доза след няколко месеца, с две АЗ съм, и сега събирам инфо. Simple Smile

voila Simple Smile
https://www.nature.com/articles/s41586-021-04120-y

# 8 600
Голямо чакане днес в окръжна болница споделят близки, добрали се до зеления нишан - на 4 пъти им се сривала системата, пък нямало ваксини и чакали доставка, накрая един дядо донесъл ваксините в торба и ваксинирали народа. Янсен, разбира се, като чакаш 5 часа на крак, не ти се реди втори път. Много тъпо с това от днес за утре, ама у нас е така.

# 8 601
Е, това с дядото и торбата малко попресоли манджата. Да не е била на Била торбата?

# 8 602
  • Русе
Нищо, ама нищо не оправдава липсата на организация. Когато издадеш заповед трябва да осигуриш и възможност да се изпълни.Ако виждате само МОЛ и Джъмбо, значи толкова гледате. Днес се тълпяха хора за да си влязат на работното място, да се явят на шофьорски изпит, но организация нямаше. Системата се срина. Аз съм ваксинирана, на 18 годишния ми син не е, защото така е решил.

Защо не се ваксинират хората ли. Ами защото куп лекари ги съветват да не се ваксинират. Самите лекари не са ваксинирани. Днес приятелката ми, лекар, която поставя ваксини, ми разказва как едно момиче е плакало, когато и поставяла ваксината. Била сигурна, че след две години ще умре.  
    Мислех че от предния министър по некадърен не може да има. Е не, не само по-некъдърен, а зашеметяващо некадърен. Антиваксър преди да стане министър, после неафиширащ позицията си, а накрая изсипа всичко връз главите на хората без да си мръдне пръст да създаде организация.

# 8 603
  • София
Не знам дали е коментирано, не го видях, но в страницата на МЗ във Фейсбук има това:

Министър Кацаров: Удължаваме срока на сертификата за преболедуване от 6 на 12 месеца.

Документът, който се издава след първа доза, ще важи като „зелен сертификат“

Така че, ако някой е решил да се ваксинира с Янсен заради сертификата, но реално е искал иРНК, може спокойно да си сложи Пфайзер или Модерна.

# 8 604
  • Стара Загора
Не е само до моловете и стадионите. Много хора са принудени да се ваксинират, защото там, където работят ги задължават. И хората се ваксинират, за да не загубят работата си.
До скоро работих в едно от РЗИ-тата в страната, а това, което става там е единствено бизнес с ваксини. Много добре съм запозната с ваксините (вкл. как се съхраняват и колко количество се инжектира) и сертификатите. Никой от лекарите, работещи там не го интересува за здравето на хората, важното е да направят, колкото се може по-голям брой ваксинирани, защото се плаща на всяко боцване. Но да гледам лекари как се карат за пари пред външни хора ми дойде в повече.

# 8 605
Странно. Щом е въпрос на бройка, защо отказаха да ми ваксинират детето?
Кой плаща всяко боцване и на кого?

# 8 606
  • София
Не е само до моловете и стадионите. Много хора са принудени да се ваксинират, защото там, където работят ги задължават. И хората се ваксинират, за да не загубят работата си.

В коя сфера ги задължават? Не беше ли за персонала сертификат за ваксина, тест или преболедувал?

# 8 607
Феникс ,кажете поне правилно ли се съхраняват в РЗИ ваксините .Вчера се ваксинирах и ме интересува.Ваксинирах се в имунизационне кабинет в РЗИ.

# 8 608
  • Стара Загора
Странно. Щом е въпрос на бройка, защо отказаха да ми ваксинират детето?
Кой плаща всяко боцване и на кого?

Защото е дете и никой не иска да поема риск, дори и с инфомирано съгласие. Кой - МЗ, с какви пари помислете малко. На кого - на тези, които извършват процедурата. Преди да започне плащането го бяха обявили и по новините.

# 8 609
Някой ваксиниран в РЗИ Варна? Имаше ли много хора?

Общи условия

Активация на акаунт