Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 948 104
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 8 895
В Турция се ваксинират бременни жени, но след 7 месец, даже Бергюзар Корел която е бременна,  се ваксинира публично, за да даде личен пример и да подкани към по - активно ваксиниране!

# 8 896
buttercake, човекът е от Пловдив. Там му правиха операцията и химиото. Не само на него, на всички онкоболни не препоръчват, по-точно забраняват разбирам. .... Сега дали така трябва...аз не знам, но не слагат ваксини и са уязвими.

Майка ми е онкоболна и се ваксинира веднага след лъчетерапията. На диспансер е в Сити Клиник, и точно проф. Дудов (Председател на Онкологичното дружество в България), както и д-р Николай Недев (Началник Отделение по лъчелечение) й препоръчаха да се ваксинира възможно най-скоро с рнк ваксина.

Ето още информация:
 Дали и кога: Ваксинирането на онкологични пациенти срещу COVID-19

Онкоболните пациенти също могат да се ваксинират

Както и интервю от днес с проф. Дудов, на края на клипа точно се коментират ваксините. Към 13:55 минута.

https://bnt.bg/f/video/o/299/d7c232a7e8051f08719cdb40054587ad.mp4

Отделно, световни медицински и здравни сайтове изобилстват от информация по въпроса.
Пример:
Mayo Clinic: Why get vaccinated?
MSK Cancer Center:Information for MSK Patients about the COVID-19 Vaccines

# 8 897
Елора,  след като имаш толкова силен страх, пази се, носи маска и изчакай. Дано в работата ти ваксинирането  не е задължително.
Познавам хора със силен страх от Ковид ваксината и ги разбирам. Опитвам се да им помогна, да им дам подкрепа, кураж, съчувствие. Защото с нападки, заплахи и обвинения нищо не става.
Не им е лесно, ама хич.

# 8 898
  • Варна
За нищо никой не може да даде 100% гаранция. По статистика пътуването със самолет е най-безопасно, но самолети все пак падат. Въпросът е да се избере по-малкото зло.

# 8 899
Здравейте, не знам дали въпросът ми е за тук. С приятелят ми правим опити за бебе, но се притеснявам, защото близка моя приятелка се ваксинира преди 6 месеца и сега не може да забременее, правила си е тестове и изследвания и тя и мъжът и, и няма фактори или симптоми, които пречат на зачеването.

Има ли някоя от вас във форума, която е забременяла след като се е ваксинирала.
Въпросът ми е сериозен, моля без подигравки, нека отговорят само хора, които са минали през това.

Благодаря 🙏

Само гинеколог може да ти отговори на въпросите, не може да се обобщава от случилото се при някои, в БГ заради Чернобил и други фактори (липса на профилактика, разни социални причини) има доста двойки с репродуктвини проблеми от години. Ваксините едва ли ще наклонят везните в една или друга посока.

# 8 900
Безопасна според кого? И какво изобщо разбираш под „безопасна“?
Тези, които избират да се ваксинират, явно я считат за достатъчно безопасна или поне не по-опасна от невъоръжен сблъсък с болестта.
Безопасна ли е лимонадата, или е опасна, ако се задаваш с нея? За химията в нея да не споменавам – боя, консерванти, захар и още един куп Е-та... Всички го знаят, но пият.
И на цигарите пише с ей-такива големи букви колко са вредни, ама на, пак пушат. Никотинът няма да ги убие, но ваксината – да?
И въздухът, дето го дишаме, е пълен с отрови, ама не съм чула някой да спре да диша в знак на протест.
Гаранция никой за нищо не дава. Четеш, информираш се, решаваш за себе си какви са рисковете в единия или в другия случай.
Аз за себе си съм решила, че шансът да оцелея или да изкарам леко ковид е много по-малък от евентуални усложнения след ваксиниране. Но няма да седна да те убеждавам да се ваксинираш. Ако щеш. Здравето и животът ти са си твои.
Ама и истерията със световната конспирация ми идва в повече. Моля те да ни я спестиш. Запознати сме.

# 8 901
  • Варна
Има толкова много двойки с репродуктивни проблеми и с неизяснен стерилитет, че е абсурдно сега да се търси връзка с ваксината при една от тях. Колко и какви точно тестове са си правили тези хора? Почетете в проблемно забременяване как някои двойки с години търсят проблем и не го откриват. А така - ваксинирах се, не мога да забременея, ама нищо ми няма, от ваксината е.... ми несериозно е.

# 8 902
За Елора, понеже питаше, но постът е изтрит:

Тема за споделяне на информация от България и света за ваксините срещу ковид-19 както и споделяне на опит от вече ваксиниралите се.
Това е тема само за хора, които се интересуват от ваксините и желаят да се ваксинират те или техни близки срещу ковид-19. Това не е тема ЗА и ПРОТИВ ваксините.

От първи пост на темата. Simple Smile

# 8 903
Кой и как е доказал, че тези хора са пострадали именно от ваксините?
Твърдиш, че се крие информация, а самата ти не даваш такава. Само хвърляш някакви твърдения, които в момента си остават точно провокации и ЕЖК. Несериозно е.
Темата беше изключително информативна, но подобни постове я правят нечетима.

# 8 904
Сутринта ми биха Модерна. Казаха ми да отида на 28-ми ден, + - един ден за втора игла. И след това ще ми дадат сертификат.
4 ча́са след ваксината леко ме боли ръката, втриса ме малко от време на време, но това не ми пречи. Гадно ми е от горчиво - металния вкус в устата ми, който не виждам от какво друго може да се е появил, защото закусих и пих кафе както обикновено. Кафето домашно, закуската също.

# 8 905
Здравейте, не знам дали въпросът ми е за тук. С приятелят ми правим опити за бебе, но се притеснявам, защото близка моя приятелка се ваксинира преди 6 месеца и сега не може да забременее, правила си е тестове и изследвания и тя и мъжът и, и няма фактори или симптоми, които пречат на зачеването.

Има ли някоя от вас във форума, която е забременяла след като се е ваксинирала.
Въпросът ми е сериозен, моля без подигравки, нека отговорят само хора, които са минали през това.

Благодаря 🙏
Няма общо .Преди ковид ерата,с перфектна спермограма ,всичко при мен идеално и три години ,един куп процедури и неуспехи и едно инвитро по-късно родих .

# 8 906
Минаха 24ч от първата доза,която си сложих на Пфайзер, добре ми понесе,нямах кой знае какви реакции, ръката си ме боля,най-силно вечерта и днес сутринта вече и помен няма от този дискомфорт. Вдигнах леко температура 37.2 но с един нурофен и нещата се оправиха. Това беше. Нямаше други странични ефекти. Баща ми си сложи на Янсен и той беше по зле от мен, освен същата болка, той имаше втрисане, доста беше заямаян и отпаднал. Но и той е добре днес. Според мен която и ваксина да се сложи пак е по добре отколкото да сме без. Вече всеки сам решава за себе си. Той си избра Янсен, защото не му се ходи два пъти да се реди на опашката,докато аз се доверих на Пфайзер,че е стабилна и е една от първите ваксини, гледам че доста хора я предпочитат, може би ако има следващ път се колебая дали да не сложа на модерна. Но засега това е от мен. Дано съм била полезна на някой.

# 8 907
Калина, дали баща ти е имал такива симптоми защото си е сложил Янсен не е ясно.
Може да е до организъм. Хората са различни. Може дори и с Пфайзер да се получат същите симптоми.
Баща ми ще се ваксинира, не знам дали го писах. Май да. Той е с купища здравословни проблеми, пие един тон лекарства. Масата в кухнята не я използва са кухненска маса, а е отрупана с лекарства.
Ще видим. Негово право си, преценил си.

# 8 908
Калина, дали баща ти е имал такива симптоми защото си е сложил Янсен не е ясно.
Може да е до организъм. Хората са различни. Може дори и с Пфайзер да се получат същите симптоми.
Баща ми ще се ваксинира, не знам дали го писах. Май да. Той е с купища здравословни проблеми, пие един тон лекарства. Масата в кухнята не я използва са кухненска маса, а е отрупана с лекарства.
Ще видим. Негово право си, преценил си.

Може, да. Не казвам,че е от ваксината, просто беше отпаднал и с по голяма болка в ръката. Сега е много по добре,аз я понесох много много добре. Следващата ваксинирана е майка ми и тя е решила да слага Пфайзер. Ще кажа ако някой иска мнение и тякак как го е понесла. Аз имам астма и беше наложително да си сложа ваксина. Но все още ми предстои втората игла.

# 8 909
  • София
Да попитам и аз - направих изследване за антитела, при референтни граници 50 имам 180 на AU, a при граница 7 имам 26 на BAU, но имам познати с хиляди на AU. Не зная кого да попитам, в лабораторния резултат са означени като "високи", но на мен ми се струват ниски и се замислям за трета доза... Минали са 7 месеца от втората.

Общи условия

Активация на акаунт