Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 947 971
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 9 150
Здравейте! При настоящото положение обмислям да си сложа бустер (с Файзер съм, втора доза, сложена в началото на юни) преди да са минали препоръчителните 6 месеца, а и доколкото прочетох в чужбина са по-малко, така че е ок. Но все пак искам да си направя и един тест за антитела преди това, не си спомням кой беше хубав и препоръчван, за вирус неутрализиращи антитела май, но не съм сигурна, не следя темата от доста време. В моя случай кой тест смятате за удачен, коя лаборатория е надеждна?

Няма как да си сложите бустър преди да са минали 180 дни от втората доза.

Допълнителна доза от ваксината може да се сложи 28 дни след втора доза, но само при пациенти, които са имуносупресирани. Нямам идея дали изобщо някой е регулирал това в България и дали допълнителна, трета доза може да се сложи дори на хора в тази популация. За здрав човек - абсурд.

Може да си пуснете количествения тест за IgG S1/2 на Абът в Рамус или Св. Иван Рилски. Но дори да нямате титър над референтните стойности, няма какво да направите до 180тия ден от втора доза. Тоест преценете дали има смисъл да пускате изследването (каква би била добавената стойност за Вас от него).

# 9 151
  • София
Здравейте, чудя се дали е възможно след ваксина /аз съм с Модерна, ваксинирана от м. юли/имунитетът да претърпи сериозен срив. От няколко месеца, всеки месец съм болна - главно с много силни болки в гърлото, а сега - с ужасно неприятна кашлица и гърлобол. Не е ковид, всеки път се тествам. 🙄🙄

Според мене (лично мнение) не е възможно. Търси проблема другаде. Аз имах един много неприятен епизод с гърлото лятото. Имах и секрет в повече, което е признак на инфекция. Съответно отидох на лекар и ми предписа различни лекарства, които са за инфекция, а не за настинка, плюс грануфурин спрей. Лечението продължи 2 седмици. След това се наложи да се доизлекува носа с едни кортикостероиди за още две седмици и aerius(противослергично). Стигна се дотам заради стрес, газирани студени напитки и спане по 4-5 часа доста дни.

Не боледувам. Само някоя лека настинка по веднъж зимата. Сега просто си имаше доста причини накуп.

# 9 152
Дали има ваксинирани бременни и как им е понесло? При мен проблемът е, че имам само една доза от АЗ 1.03. И не си сложих 2 ра доза като рабрах, че съм бременна. Дали може сега да се ваксинирам (пфайзер?) в 8ми месец? Лекарите казват, че аз трябва да си преценя 😯

# 9 153
Да не ставам досадна,но моя приятелка се ваксинира бременна. Доволна е, защото в родилно персонала бил на 30 процента, масово болни. Лекарят й я е насърчил. Според мен си е нужно консултация с лекар в този случай

# 9 154
Защитата на Янсен срещу инфекция е намаляла до 3% след шест месеца.

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.10.13.21264966v1.full

През март защитата срещу инфекция е била: 88% (95% CI, 87% до 89%) за Janssen; 92% (95% CI, 92% до 93%) за Moderna; и 91% (95% CI, 91% до 92%) за Pfizer-BioNTech. До август защитата срещу инфекция е намаляла до: 3% (95% CI, -7% до 12%) за Janssen; 64% (95% CI, 62%-66%) за Moderna; и 50% (95% CI, 47% до 52%) за Pfizer-BioNTech.

# 9 155
3 %, доста зле... Мерси за инфото, Е-В13.

# 9 156
Добро утро! Имам едно питане, много ми е важно. Имам днес час за ваксинация в Окръжна болница, но час след това имам много, много важен ангажимент. Бийте ли ми казали дали ще бъде спазен часът за ваксинацията, или пак е редене по километрични опашки? Ангажиментът ми излезна след запазването на часа… моля за мнение, за да знам дали да го отменя…

# 9 157
  • София
Спокойно, последните два дена в Окръжна няма опашки (снощи питах) свърши си работата и тогава ходи.

# 9 158
Относно аспирина има аспирин по аптечната мрежа български и американски. Но не можах да открия Аспирин протест. Съгласна съм с това че който няма нужда да не го пие.
Аз лично превантивно ще го пия един месец защото имам склонност към тромби доказано с генетични тестове .
В крайна сметка поръчах от чужбина турски вариант на АП.

# 9 159
  • София
FDA току-що одобри Файзер за ваксиниране на деца 5-11 години.

# 9 160
  • София
Още един ваксиниран в групата, моят  по-голям син на 25. Колебаеше се от няколко месеца, както се вика на кантар беше.
Вчера пътувайки в метрото след работа ми пише, "маме, отивам към Пирогов", питам го защо, а той, "как защо, ще се чипирам Joy" Сложил е Пфайзер Simple Smile Племенницата ми е отново с ковид, доказан с писиар и двата пъти. Миналата година по това време, бременна и сега. Първият път не беше леко, дано сега е по-добре. На колегата брат му е зле и в болница. Споделям тези неща вкъщи и ето, че е дошъл момента. Имало около 10 човека, но като излизал идвали доста. Явно след работа хората.

# 9 161
Спокойно, последните два дена в Окръжна няма опашки (снощи питах) свърши си работата и тогава ходи.

Благодаря!

# 9 162
  • Варна
Като писа "чипиран" та се сетих нещо. Влизам за втора ваксина, сядам на стола и казвам на сестрата да внимава да не ми сгреши чипа, че чакам дружка да се свърже с мен. В първия момент тя замря и ме изгледа стреснато, но като видя ухилената ми муцуна се засмя и тя каза: Ааа, няма, няма, намерих точно твоя чип.

# 9 163
Кога в Европа за децата над 5?

# 9 164
Още един ваксиниран в групата, моят  по-голям син на 25. Колебаеше се от няколко месеца, както се вика на кантар беше.
Вчера пътувайки в метрото след работа ми пише, "маме, отивам към Пирогов", питам го защо, а той, "как защо, ще се чипирам Joy" Сложил е Пфайзер Simple Smile Племенницата ми е отново с ковид, доказан с писиар и двата пъти. Миналата година по това време, бременна и сега. Първият път не беше леко, дано сега е по-добре. На колегата брат му е зле и в болница. Споделям тези неща вкъщи и ето, че е дошъл момента. Имало около 10 човека, но като излизал идвали доста. Явно след работа хората.
Племенницата ви предполагам няма ваксина?
Дано е леко бързо оздравяване 🌞🌞🌞
Мисли ли да се ваксинират после тя?
Просто са ми интересни случаите с бременни и ваксини🙂

Общи условия

Активация на акаунт