Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

• 947 951
  • 16 912
  •   1
Отговори
# 9 195
  • Варна
Може би се има предвид, че защитата пада на 3% след 6 месеца, а не че по принцип е толкова? Аз от онези цифри също не разбрах кой знае колко.

# 9 196
Голяма метла тук, и свързано и несвързано с отрицателния коментар...

Янсен не е ефективна 3%, на толкова и е спаднала защитата след 6 месеца. Това няма как да се знае предварително.

# 9 197
Не е спаднала НА 3%,а С 3%.
За да не стават недоразумения. 👌

# 9 198
Здравейте!

Обмислям да се ваксинирам.

Знам, че не сте врачки, но все пак ми се иска да попитам следното:

Ако ми сложат първа доза днес или утре, и вдигна температура, дали ще съм опасна за преболедувалите ми Ковид родители? Не живея с тях - за събота и неделя искам да се прибера вкъщи да ги видя. Живеем в различни градове.
Майка ми излезе от карантина на 18 октомври, а баща ми - на 21-ви октомври.

Благодаря!

# 9 199
Не, няма да сте опасна...

# 9 200
  • София
Здравейте!

Обмислям да се ваксинирам.

Знам, че не сте врачки, но все пак ми се иска да попитам следното:

Ако ми сложат първа доза днес или утре, и вдигна температура, дали ще съм опасна за преболедувалите ми Ковид родители? Не живея с тях - за събота и неделя искам да се прибера вкъщи да ги видя. Живеем в различни градове.
Майка ми излезе от карантина на 18 октомври, а баща ми - на 21-ви октомври.

Благодаря!

Ваксината не заразява, няма активен вирус в нея

# 9 201
  • София
Ами не, всъщност ти го създаваш недоразумението. Пише, че от 88 е спаднала ДО 3%, а не С 3%.

# 9 202
  • Варна
Е как с три процента спаднала, останалите с по 50-60, а Янсен с 3??? То ще излезе Янсен най-желязната ваксина Joy

# 9 203
То и тези 3% са някаква усреднена стойност. В скобите имаше описани граници.

# 9 204
Ами не, всъщност ти го създаваш недоразумението. Пише, че от 88 е спаднала ДО 3%, а не С 3%.
Т. Е. след 6 месеца е само 3 процента, така ли? 🤔

# 9 205
  • София
Така пише, при това на български:
През март защитата срещу инфекция е била: 88% (95% CI, 87% до 89%) за Janssen; 92% (95% CI, 92% до 93%) за Moderna; и 91% (95% CI, 91% до 92%) за Pfizer-BioNTech. До август защитата срещу инфекция е намаляла до: 3% (95% CI, -7% до 12%) за Janssen; 64% (95% CI, 62%-66%) за Moderna; и 50% (95% CI, 47% до 52%) за Pfizer-BioNTech.

# 9 206
Т. Е. след 6 месеца е само 3 процента, така ли? 🤔

Аз за това питах няколко пъти,че не се разбира изобщо??? Май че пада с 3 процента,а не че толкова й е защитата. Но явно всички защити в един момент им намалява силата. Гледам и на модерна е така. По скоро предпазват до някаква степен и всичко опира до организъм.

# 9 207
  • Варна
Не, не пада с три процента. Явно пада НА три процента. В началото всички ваксини се асоциират с намален риск за боледуване. С времето този "намален риск" намалява при всички като най-голям спад бележи Янсен, следвана от Пфайзер и накрая Модерна. Така пише. Самите проценти в скобите не мога да разбера какво означават.

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 15:30 от Месечинка виторога

# 9 208
  • Варна
Не си спомням дали е коментирано.
При поставяне на 3-та бустърна доза веднага ли се издава сертификат или зависи от конкретното място?
Днес ми е вече 210-ти ден от втората доза.

Планирам сега почивните да я свърша тази работа в пункта на Метро Варна. 
Някой да има пресни впечатления как са опашките там? Предполагам пред РЗИ навалицата е по-голяма. Чудя се къде да отида Grinning

# 9 209
А нали имате сертификат за ваксинация? Ако да то тогава за какво ви е такъв за бустерна доза в смисъл, че очаквате да ви го удължат като срок?

Общи условия

Активация на акаунт